Κατά ριπάς 12 Ιουλίου

0
114

Πυρά Παπανδρέου

Αιχμές κατά του Νίκου Ανδρουλάκη αλλά και του Χάρη Δούκα άφησε ο Νίκος Παπανδρέου, παίρνοντας ξεκάθαρη θέση υπέρ του Παύλου Γερουλάνου για την εκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τον προσεχή Οκτώβρη. Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ μιλώντας για τη λειτουργία της Χαριλάου Τρικούπη έκανε λόγο για «ένα κλειστό σύστημα που πρέπει να ανοίξει». Απέδωσε στο «κλειστό σύστημα» το ότι το ΠΑΣΟΚ δεν κατέκτησε τη δεύτερη θέση στις πρόσφατες ευρωεκλογές και αναφέρθηκε με δηκτικό ύφος σε: «Αρχηγούς, που δεν ήθελαν να βλέπουν Παπανδρέου, θέλουν τους ψηφοφόρους του Παπανδρέου, δεν θέλουν τους Παπανδρέου, ενώ τον Ανδρέα τον θυμούνται μόνο όταν δεν πάνε καλά. Καιρός να πάει το ΠΑΣΟΚ εκεί που ανήκει, όχι σε εμένα, στην ιστορία του».

Γεωργιάδης κατά Δούκα

Την αντίδραση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη προκάλεσε το σχόλιο του Χάρη Δούκα σχετικά με τα προβλήματα στα δημόσια νοσοκομεία. Ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ εξέφρασε την αντίθεσή του στην επίταξη των γιατρών που προανήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς και στη γενικότερη πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στον τομέα της Υγείας. Στην ανάρτηση του Χάρη Δούκα απάντησε με ένα δηκτικό σχόλιο ο Άδωνις Γεωργιάδης επισημαίνοντας ότι ο δήμαρχος Αθηναίων θα προτιμούσε να υπολειτουργούν τα νοσοκομεία παρά να κάνουν δύο εφημερίες το μήνα κάποιοι ιδιώτες γιατροί!

Βολές Κασσελάκη κατά Τσίπρα

Στον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα καταλόγισε τις ευθύνες για το οικονομικό κραχ του κόμματος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στο Talk Radio.

Ερωτηθείς για το εάν ο κ. Τσίπρας γνώριζε την οικονομική κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «προφανώς, γιατί υπήρξε πρόεδρος 15 χρόνια του κόμματος» σημείωσε ο κ. Κασσελάκης.

Η δυσκολότερη αντιπυρική

Για τη δυσκολότερη αντιπυρική περίοδο των τελευταίων 20 ετών έκανε λόγο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, επισημαίνοντας ότι έχουν ξεσπάσει πάνω από 2.000 φωτιές από την αρχή του καλοκαιριού. Η αλήθεια είναι ότι η παρατεταμένη ξηρασία αλλά και οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες έχουν ήδη δημιουργήσει ένα «ασφυκτικό» κλίμα και δυστυχώς οι «επικίνδυνοι» μήνες είναι μπροστά μας.

Ο «Κανένας» ρίχνει πάνω από 10 μονάδες στον Κυριάκο

Μπορεί η κυβέρνηση της ΝΔ και ο πρωθυπουργός να εξακολουθούν να παίζουν χωρίς αντίπαλο, αλλά η εικόνα, τόσο του κυβερνητικού κόμματος όσο και του ίδιου του Κ. Μητσοτάκη έχουν θολώσει. Είναι χαρακτηριστικό -και το συζητούν μετ’ επιτάσεως στη γαλάζια Κ.Ο., ότι στο ερώτημα περί καταλληλότερου πρωθυπουργού, ο Κ. Μητσοτάκης παραμένει πρώτος μεν, αλλά με μόλις 29,1%, και ακολουθεί ο Στ. Κασσελάκης με 13,3% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 9,8%, ενώ το 40,1% (!) επιλέγει τον κανέναν!

Το ερώτημα

«Ούτε η κυβέρνηση ούτε η Νέα Δημοκρατία έχει καμία δουλειά να εμπλέκεται στα εσωκομματικά άλλου κόμματος». Αυτό δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης Σχολιάζοντας έτσι τις δηλώσεις του Κώστα Κυρανάκη, ότι επιθυμεί νίκη του Νίκου Ανδρουλακη. Μια ατάκα που το ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «προβοκατόρικη». Το ερώτημα όμως είναι αν πρέπει η όχι να πάρουμε «τοις μετρητοίς» την δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου… γενικώς. Ότι δηλαδή η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να εμπλέκεται στις διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ.

Θα το ρίξει Τραμπ «δαγκωτό»

Ο Τζο Μπάιντεν προσφώνησε τον Ζελένσκι «Πρόεδρο Πούτιν» στη σύνοδο του ΝΑΤΟ και εν συνεχεία αποκάλεσε την Καμάλα Χάρις «Αντιπρόεδρο Τραμπ». Αν τελικά δεν αποσυρθεί από την κούρσα των αμερικάνικων εκλογών βλέπω να το ρίχνει Τραμπ δαγκωτό στην κάλπη.

Ουρές

Όσοι τίτλοι και να μπουν για «ουρές», όσοι ευρυγώνιοι φακοί και αν φωτογραφίσουν, τελικά γύρω στα 70 με 80 άτομα πήγαν να συναντήσουν κατ’ ιδίαν τον Στέφανο Κασσελάκη. Οπότε η προσπάθεια να εμφανιστεί αυτό σαν κάποιου είδους … κοσμοσυρροή δεν είναι και πολύ τιμητικό ούτε γι αυτούς που το σκέφτηκαν, ούτε και γι αυτούς που συμμετείχαν. Ιδίως όταν οι τελευταίοι ήταν κατά κύριο λόγο οπαδοί του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.