Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήUncategorizedΚατά ριπάς 29 Ιουνίου

Κατά ριπάς 29 Ιουνίου

Δημοσκοπήσεων συνέχεια

Οι Ευρωεκλογές μπορεί να τελείωσαν, αλλά η δουλειά των εταιριών δημοσκοπήσεων συνεχίζεται και η αλήθεια είναι ότι ορισμένα στοιχεία έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Δημοσκόπηση πραγματοποίησε η Interview για λογαριασμό της POLITIC, σχετικά με την ανάδειξη της νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα, οι επτά στους δέκα θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξει εκλογή νέου προέδρου, μετά και από τα στάσιμα ποσοστά στις ευρωεκλογές.

Μπάρα- μπάρα

Μπορεί οι επτά στους δέκα να ζητούν την εκλογή νέου προέδρου, ωστόσο Χάρης Δούκας και Νίκος Ανδρουλάκης φαίνεται ότι θα δώσουν ιδιαίτερα σκληρή μάχη. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Interview ο Χάρης Δούκας προηγείται στη «μάχη» για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, με τον νυν πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη να ακολουθεί σε απόσταση… αναπνοής. Συγκεκριμένα ο δήμαρχος της Αθήνας συγκεντρώνει ποσοστό 21,5% και ακολουθεί ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης με ποσοστό 20,9%. Τρίτο κατατάσσουν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ τον Παύλο Γερουλάνο (18,4%).

Το αντίπαλο δέος του Κυριάκου

Ενδιαφέρον παρουσιάζει, το ερώτημα της δημοσκόπησης για το ποιος από τους «μνηστήρες» θα μπορούσε να «απειλήσει» την πολιτική κυριαρχία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι περισσότεροι (38%) απάντησαν ότι «κανείς» από τους υποψήφιους δε μπορεί να ανατρέψει την κυβερνητική σταθερότητα, ενώ μεταξύ των διπόλων, το «Μητσοτάκης – Δούκας» είναι το πιο υπολογίσιμο (18,3%) με αρκετό «αέρα» σε σύγκριση με τους άλλους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ.

Δεν θα εμπλακεί

Πιέσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, από συγκεκριμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δέχτηκε ο Γιώργος Παπανδρέου προκειμένου να είναι υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές. Ειδικότερα, στη Χαριλάου Τρικούπη υπήρξαν συνεργάτες του, οι οποίοι θα ήθελαν την… ολική επαναφορά του, ωστόσο ο ίδιος επίλεξε να μην εμπλακεί, θεωρώντας ότι έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του στην ηγεσία του κόμματος. Μπορεί το όνομα Παπανδρέου να έχει μία βαριά πολιτική ιστορία, ωστόσο ο Γιώργος έχει ήδη δοκιμαστεί στην ηγεσία του κόμματος.

Το mail του Πρωτόπαππα

Η πρόταση του Χάρη Δούκα για να γίνουν εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ στις 20 Νοεμβρίου δεν αποτέλεσε κάποια… έκπληξη για την Χαριλάου Τρικούπη. Κι ας ακολούθησαν ανακοινώσεις σχετικά με το ότι έχει εκείνη την ημέρα Μαραθώνιο στην Αθήνα. Ο τρόπος της… αποστολής της πρότασης όμως είναι μια άλλη υπόθεση. Ιδίως όταν η θέση του Χάρη Δούκα φαίνεται να έφτασε στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ που είναι και αρμόδιος μέσω του προσωπικού e-mail του Χρήστου Πρωτόπαππα.  Δηλαδή του πρώην υπουργού (και προέδρου της ΓΣΕΕ στο παρελθόν) που πλέον έχει ρόλο συμβούλου στο επιτελείου Χάρη Δούκα.

Και μόνο ο τίτλος φτάνει

Και μόνον …από τον τίτλο της αποτελεί «θέμα» για την Νέα Δημοκρατία η ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας Μάριος Σαλμάς, με αποδέκτη την υπουργό Πολιτισμού, Λινα Μενδώνη. Πρόκειται για την ερώτηση με αύξοντα αριθμό 1167/25-6-2024 με το εξής αντικείμενο: «Αδιαφανείς φωτογραφικοί διαγωνισμοί για την εκμετάλλευση των κυλικείων και εστιατορίων των μουσείων και αρχαιολογικών χώρων της χώρας».

Η ατάκα

Προβληματισμό προκαλεί και η ατάκα Μητσοτάκη στους δημοσιογράφους όταν τελείωσε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Όπως ότι ήταν εξαντλητική η συζήτηση με τους βουλευτές, ενώ κατά την διάρκειά της «συζητήθηκαν όλα, και άκουσα και πράγματα που δεν γνώριζα». Αυτό για μια κυβέρνηση που εγκαλείται από την αντιπολίτευση εδώ και 1,5 χρόνο πως είχε «επισυνδεμένο» το μισό και παραπάνω υπουργικό της συμβούλιο, ενώ η διερεύνηση της υπόθεσης δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί μοιάζει τουλάχιστον …εξωφρενικό.

Ποιος και με τι ανάστημα;

Συνεργασία των δύο κομμάτων –με το καθένα να διατηρεί την αυτοτέλειά του– σημαίνει πως θα χάσουν το bonus των 50 εδρών. Άρα θα πρέπει να συγχωνευθούν, κάτι που απαιτεί τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ βεβαίως. Αλλά ποιος ηγέτης και με τι ανάστημα θα προτείνει τη διάλυση τού ενός από τα δύο ιστορικά κόμματα της Μεταπολίτευσης! Το ΠΑΣΟΚ άντεξε όταν βρέθηκε στο 4,5% και δεν διαλύθηκε. Θα διαλυθεί σήμερα που βρίσκεται στο 13%;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ