Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήUncategorizedΚατά ριπάς 19 Ιουνίου

Κατά ριπάς 19 Ιουνίου

Τα πήρε όλα και έφυγε

Viral έχουν γίνει τις τελευταίες ώρες οι εικόνες από την τελετή παραλαβής- παράδοσης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Οι εικόνες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κυρίως από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με την εικόνα που αποτυπώνει τον Αυγενάκη να παραδίδει στον Τσιάρα ένα κυριολεκτικά  άδειο γραφείο δεν θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητες.  Το γραφείο είναι τελείως άδειο, ενώ πίσω από τον τοίχο λείπει και ο πίνακας που τον κοσμούσε επί σειρά ετών! Τουλάχιστον ο Λ. Αυγενάκης παρέδωσε το γραφείο με την καρέκλες και όχι μία εντελώς άδεια αίθουσα.

Κόπηκαν στις εξετάσεις

Διάβασα ότι ένας στους δύο ανθρώπους που κατέχουν σήμερα θέση διοικητή σε δημόσιες δομές υγείας δεν πέρασε τις εξετάσεις για την επαναπρόσληψή του στην ίδια ή παραπλήσια θέση μέσω του νέου συστήματος αξιολόγησης που ισχύει από τον Νοέμβριο του 2023. Αιτήσεις για συνολικά 173 θέσεις στον τομέα της δημόσιας υγείας, εκ των οποίων οι 21 για διοικητές και υποδιοικητές ΥΠΕ (Υγειονομικές Περιφέρειες) και οι υπόλοιπες για τη διοίκηση των δημόσιων νοσοκομείων υπέβαλαν 1.277 άτομα. Οι εξετάσεις, που αποτελούν πλέον αναγκαία προϋπόθεση για την πρόσληψη στις θέσεις των διοικητών και υποδιοικητών των ΥΠΕ και των δημόσιων νοσοκομείων πραγματοποιήθηκαν μέσω ΑΣΕΠ (Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού) γραπτά και ηλεκτρονικά στο τέλος Μαρτίου και δεν σχετίζονταν με τεστ γνώσεων. Μένει βέβαια να δούμε ποιοι πέρασαν και ποιοι «κόπηκαν» από τη διαδικασία προκειμένου να υπάρξει στο μέλλον μέτρο σύγκρισης.

Παίζει και η συνέντευξη…

Κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας το ποσοστό επιτυχίας  των εν ενεργεία διοικητών σε δημόσιες δομές υγείας τόνισαν ότι αποδεικνύει ότι το νέο σύστημα εξασφαλίζει την αξιοκρατία, καθώς «δεν παρουσιάζονται ούτε ότι όλοι οι εν ενεργεία ήταν καλοί ούτε ότι όλοι δεν είχαν καμία ικανότητα». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές «διαψεύδονται και όσοι υποστήριζαν ότι και πάλι οι ίδιοι ημέτεροι θα τοποθετηθούν σ’ αυτές τις καίριες θέσεις ευθύνης» κάτι το οποίο βέβαια μένει να δούμε και στην συνέχεια καθώς «παίζει» και η συνέντευξη. Ειδικότερα και όσον αφορά τα αποτελέσματα στους διοικητές και υποδιοικητές ΥΠΕ, σήμερα εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή ενστάσεων από τους ενδιαφερομένους, ώστε να οριστικοποιηθούν τα αποτελέσματα και να συνεχιστεί η διαδικασία. Η τελική 7άδα για κάθε θέση θα καθοριστεί με βάση τη μοριοδότηση των προσόντων των υποψηφίων και τη συνέντευξη σε επιτροπή στην οποία συμμετέχει και εκπρόσωπος του ΑΣΕΠ. Θα προκύψουν έτσι οι τρεις επικρατέστεροι για κάθε θέση και ο υπουργός Υγείας θα αποφασίσει ποιος τελικά θα προκριθεί για τη θέση.

Σήκωσε μανίκια

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών είχε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο, αντικείμενο της σύσκεψης ήταν το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού. Μάλιστα από σήμερα  Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινά μια σειρά επισκέψεων σε υπουργεία, όπου άλλαξε η ηγεσία μετά τον ανασχηματισμό ενώ «ποδαρικό» θα κάνει με το υπουργείο  Ανάπτυξης, ενώ αύριο θα βρεθεί στο υπουργείο Εσωτερικών.

Το 83% των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θέλουν ενιαίο σχήμα

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το στοιχείο που καταγράφει η Metron Analysis σχετικά με το αίτημα περί της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων και παρουσίασε κατά την δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου του Ινστιτούτου Τσίπρα. Σύμφωνα με την έρευνα, την οποία παρουσίασε κατά την παρέμβαση του στο συνέδριο του Ινστιτούτου Τσίπρα, ο διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis, Στράτος Φαναράς το 69% των πολιτών θεωρούν ότι θα πρέπει να υπάρξει σύγκλιση των κομμάτων του χώρου προς ένα ενιαίο σχήμα, ενώ το 27% θεωρεί πως θα πρέπει να παραμείνει η κατάσταση ως έχει. Ειδικότερα, ωστόσο, στο ερώτημα αν «θα πρέπει να υπάρξει σύγκλιση σε ένα ενιαίο σχήμα», το 83% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 83% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ απαντούν θετικά.

Η άκρα Δεξιά η ευνοημένη πολιτική δύναμη

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι πολίτες σε ποσοστό 45% αναγνωρίζουν ότι η ευνοημένη πολιτική δύναμη των ευρωεκλογών είναι η άκρα Δεξιά, το 25% η Δεξιά, το 11% πιστεύει ότι ενισχύθηκε το Κέντρο και το 9% η Αριστερά.

Έγινε κι αυτό

Το ότι θα έφθανε η στιγμή που ένας πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, θα προσπαθούσε να εξηγήσει στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ ότι… δεν έχασαν σε μια εκλογική αναμέτρηση, δύσκολα θα μπορούσε κανείς να το προβλέψει. Το έκανε όμως ο Άρης Σπηλιωτόπουλος. Υποστηρίζοντας πως στις ευρωεκλογές πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βγήκε χαμένος» γιατί «κατοχύρωσε τη θέση του ως ηγέτιδα δύναμη στον χώρο της αντιπολίτευσης».

Ο «ελέφαντας στο δωμάτιο»

Τον «ελέφαντα στο δωμάτιο» κάνουν πώς δεν βλέπουν όσοι σήμερα μιλούν για συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ με στόχο την νίκη στις εθνικές εκλογές του 2027. Διότι επιλέγουν να «προσπερνούν» το ζήτημα του εκλογικού νόμου. Αυτού που λέει πως οι συνασπισμοί κομμάτων δεν μπορούν καρπωθούν το μπόνους της ενισχυμένης αναλογικής εφόσον κατέβουν στις εκλογές. Εκτός από την περίπτωση που o μέσος όρος των κομμάτων που αποτελούν τον συνασπισμό είναι μεγαλύτερο από τους ψήφους που θα πάρει το ισχυρότερο αυτοτελές κόμμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ