Εγγύηση σοβαρότητας και ανάκαμψης

0
63

Άρθρο της Εύης Βεργοπούλου, μέλους της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ

Ο 1ος γύρος των εκλογών για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ απέδειξε ότι πλέον το κόμμα δεν αφορά μια μικρή ομάδα πολιτών αλλά πολύ ισχυρή μερίδα της κοινωνίας. Οι πάνω από 300.000 πολίτες που έσπευσαν στις κάλπες, έστειλαν το μήνυμα της εμπιστοσύνης στο ΠΑΣΟΚ ως μοναδικής εναλλακτικής πρότασης απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα, το αποτέλεσμα της κάλπης επιβεβαίωσε πως ο νυν πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης εξακολουθεί να συγκεντρώνει την υψηλότερη δημοφιλία και αποδοχή στη βάση του κόμματος, καθώς η μέχρι τώρα πορεία του στο «τιμόνι» του ΠΑΣΟΚ είναι αναμφίβολα επιτυχημένη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης διαφύλαξε την ενότητα του κόμματος, δείχνοντας έως και υπερβολική ανοχή στις προσωπικές επιθέσεις και τις υπονομευτικές πρακτικές στελεχών του κόμματός του, θωράκισε την πολιτική αυτονομία του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας την παρακαταθήκη της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, και έβαλε τις βάσεις για νικηφόρο αποτέλεσμα στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Η απόλυτα επιτυχημένη εκλογική διαδικασία, σε κλίμα ενότητας και πολιτικού πολιτισμού, χαιρετίστηκε και από τους συνυποψηφίους Άννα Διαμαντοπούλου και Παύλο Γερουλάνο, οι οποίοι έκαναν έναν εξαιρετικό προεκλογικό αγώνα και έδειξαν την ποιοτική διαφορά του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με άλλα κόμματα.

Στον 2ο γύρο των εκλογών είναι σαφής και ξεκάθαρη η υποστήριξή μου στον Νίκο Ανδρουλάκη, καθώς είναι η υποψηφιότητα που εγγυάται την ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ, τη σοβαρή και δυναμική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και την επί ίσοις όροις διεκδίκηση της εξουσίας στις επόμενες εθνικές εκλογές. Δεν υπάρχει περιθώριο για πειράματα με πρακτικές του παρελθόντος, που είναι ξένες με την ιστορία του ΠΑΣΟΚ και παραπέμπουν σε κακέκτυπα ηγεσίας που έχουν απορριφθεί κατ΄ επανάληψη από τον ελληνικό λαό.