Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΟ Μπάιντεν σκέφτεται να αποσυρθεί από τις εκλογές

Ο Μπάιντεν σκέφτεται να αποσυρθεί από τις εκλογές

New York Times

Ο Αμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σκέφτεται να αποσυρθεί από την κούρσα για την προεδρία των ΗΠΑ, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ των New York Times.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, ο Μπάιντεν δήλωσε σε βασικό συνεργάτη και σύμμαχό του, ότι γνωρίζει πως μπορεί να μην είναι σε θέση να διατηρήσει την υποψηφιότητά του αν δεν καταφέρει να πείσει τους πολίτες ότι είναι ο κατάλληλος για να αναλάβει τα ηνία των ΗΠΑ, για μια ακόμα θητεία, μετά και την καταστροφική εμφάνισή του στο debate της προηγούμενης εβδομάδας.

Ο εν λόγω σύμμαχος του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, επεσήμανε επίσης πως στόχος του Μπάιντεν αυτή τη στιγμή είναι να σημειώσει επιτυχία στις επόμενες εμφανίσεις του, μία την Παρασκευή στο ABC News και σε ομιλίες που πρόκειται να πραγματοποιήσει σε Πενσυλβάνια και Ουισκόνσιν.

“Ξέρει ότι αν έχει δύο ακόμα τέτοιες εμφανίσεις [σ.σ. ανάλογες του debate] θα βρεθούμε σε ένα διαφορετικό σημείο” δήλωσε χαρακτηριστικά, αφήνοντας να εννοηθεί πως ο Μπάιντεν αν συνεχίσει τις καταστροφικές προεκλογικές του εμφανίσεις θα βρεθεί σε ιδιαίτερα δυσμενή θέση.

Κορυφαίος σύμβουλος του Μπάιντεν, ο οποίος επίσης μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε ότι ο πρόεδρος “γνωρίζει καλά την πολιτική πρόκληση που αντιμετωπίζει”.

Μετά το δημοσίευμα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Άντριου Μπέιτς, έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πως “αυτός ο ισχυρισμός είναι απολύτως ψευδής”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ