Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΑφροδίτη Λατινοπούλου στην Πρώτη Λέξη: Ταυτίζομαι με τη Λεπέν, είμαστε και οι...

Αφροδίτη Λατινοπούλου στην Πρώτη Λέξη: Ταυτίζομαι με τη Λεπέν, είμαστε και οι δύο κεντροδεξιές

«Έχω πολλούς φίλους, σοβαρούς ομοφυλόφιλους που αισθάνονται ντροπή με τα gay pride» λέει η πρόεδρος της Φωνής Λογικής – «Κάποιοι θέλουν να διαστρεβλώσουν αυτά που λέω και να κάνουν δολοφονία χαρακτήρα»- «Δεν θα πήγαινα στον γάμο του Κασσελάκη, ακόμη κι αν με καλούσε»

«Πιστεύω ότι τα καλύτερα είναι μπροστά μας», είπε μιλώντας μετά την εκλογή της στην ευρωβουλή η πρόεδρος της Φωνής Λογικής Αφροδίτη Λατινοπούλου  στον Αντώνη Σρόιτερ και στην εκπομπή του protothema.gr «Πρώτη Λέξη».

Μιλώντας για το μέλλον του κόμματός της, είπε ότι «θέλουμε να αυξήσουμε τα ποσοστά μας στις Εθνικές εκλογές» και τονίζει ότι «αυτά τα οποία λέμε και υπηρετούμε, αυτά θα συνεχίσουμε να κάνουμε και στην Ευρωβουλή».

Στο πώς θα χαρακτήριζε τον εαυτό της ιδεολογικά, απαντά: «κεντροδεξιά, αλλά και δεξιά κάποιος να μας πει, δεν θα παρεξηγηθούμε.

«Πιστεύω και συνεχίζω να πιστεύω ότι αυτό που λείπει από την Ελλάδα είναι ένα σοβαρό κόμμα, με θέσεις που είναι λογικές. Να υπηρετεί τις αξίες. Την πατρίδα, τη θρησκεία και την οικογένεια. Ο κόσμος έχει κουραστεί να βλέπει ότι βιάζεται η λογική του καθημερινά», λέει η Αφροδίτη Λατινοπούλου.

Στο αν θα στήριζε στο μέλλον μια κυβέρνηση Μητσοτάκη, είπε καταφατικά, «όχι. Καμμένους, εδώ δεν θα βρείτε» και συνέχισε λέγοντας ότι «δεν θα μπορούσα να στηρίζω ποτέ ένα κόμμα που έχει προδώσει τις αξίες, τους ίδιους τους ψηφοφόρους, που έχει μεταλλαχθεί ιδεολογικά. Δεν είναι καν ΝΔ, είναι κάτι άλλο μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι».

«Η Φωνή Λογικής ήρθε για να μείνει», τονίζει.

Αναφερόμενη στις συμμαχίες στην Ευρώπη λέει ότι «Θεωρώ κατά την άποψή μου, ότι είναι κεντροδεξιά η Λεπέν, έχει κάνει μια στροφή. Υπάρχουν πολλά που ταυτίζομαι με τη Λεπέν και πρώτα από όλα σε αυτό που συμφωνώ με τη Λεπέν, είναι ότι βάζει πρώτα από όλα τη Γαλλία και τους Γάλλους. Βλέπει μια Ευρώπη, όπως την βλέπουμε όλοι. Που αυτοκτονεί και ισλαμοποιείται και λέμε όλοι, ως εδώ. Να βάλουμε τέλος στη λαθρομετανάστευση, να βάλουμε ένα στοπ στον άκρατο δικαιωματισμό».

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου, εξέφρασε για ακόμη μια φορά την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα των παιδιών. «Τα δικαιώματα των παιδιών είναι πάνω από τα θέλω των ομοφυλόφιλων. Πρέπει να έχει το δικαίωμα να λέει τις λέξεις μητέρα και πατέρας. Ένα παιδί, δεν μπορεί να έχει γονέα 1 και γονέα 2. Με αυτό το νόμο το δικαίωμα του παραβιάζεται. Με αυτό το νόμο είναι δυνατόν να βάζουμε μια γυναίκα και έναν άνδρα το ίδιο και το αυτό. Μια γυναίκα και ένας άνδρας δικαιούται να παίρνει επίδομα λοχίας. Ως γυναίκα προσβάλλομαι».

Στην ερώτηση αν είναι κατά των gay η πρόεδρος της Φωνής Λογικής ξεκαθάρισε «φυσικά δεν είμαι κατά των γκέι, έχω πολλούς φίλους ομοφυλόφιλους. Σοβαρούς ομοφυλόφιλους, αξιοπρεπείς ομοφυλόφιλους. Αυτό που μου λένε, είναι ότι αισθάνονται ντροπή με αυτό που γίνεται όπως το gay pride, τα οποία τους ρεζιλεύουν τους ντροπιάζουν. Σοβαρός ομοφυλόφιλος είναι αυτός που ξέρει ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές. Το να βγαίνει γυμνός σε ένα gay pride, νομίζω θα έπρεπε να καταλάβεις ότι αυτό προσβάλει κάποιους ανθρώπους».

Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής και πλέον ευρωβουλευτής, ρωτήθηκε από τον Αντώνη Σρόιτερ, τι θα έκανε εάν το παιδί της της έλεγε ότι είναι gay, με την Αφροδίτη Λατινοπούλου να απαντά: «Τα παιδιά μας τα αγαπάμε όπως και να έχει. Δεν κλείνουμε ποτέ την πόρτα στα παιδιά μας. Αυτό που θα μάθαινα στο παιδί μου, είναι να σέβεται τον κοινωνικό του περίγυρο. Σίγουρα δεν θα το άφηνα να βγαίνει γυμνό, ή με τα εσώρουχά του, ή με ψεύτικους φαλλούς, ή με καλσόν σε gay pride. Όλοι πρέπει να αποδεχόμαστε. Σας λέω έχω φίλους ομοφυλόφιλους. Οι οποίοι μεγάλωσαν σε οικογένειες, είναι σοβαροί άνθρωποι, αλλά δεν θα έρθουν, όπως κάνει ο κύριος Πατέλης, να συζητάμε από το πρωί μέχρι το βράδυ για τον σύντροφό του και τη σεξουαλική του προτίμηση. Έχουν άλλα θέματα, σοβαρότερα να συζητήσουν».

Στη συνέχει απάντησε και στο πως θα αντιδρούσε αν το παιδί της της έλεγε ότι θέλει να παντρευτεί έναν άνθρωπο ο οποίος είναι αλλοδαπός. «Υποθετικό πολύ σενάριο… Σίγουρα δεν μπορούμε όταν ενηλικιώνονται τα παιδιά να βάζουμε εμείς βέτο, τι θα κάνουν, αλλά νομίζω ότι ο τρόπος που θα μεγαλώσει το παιδί μου, όπως έχω μεγαλώσει και εγώ, θα είναι πολύ συγκεκριμένος, όπως και το παιδί, θα ακολουθήσει πολύ συγκεκριμένη ζωή», είπε.

«Με Έλληνα θα ήθελα να κάνω την οικογένειά μου και να φέρω στον κόσμο Ελληνόπουλα», ανέφερε σχετικά με την προσωπική της ζωή.

Στην ερώτηση αν την καλέσει ο Στέφανος Κασσελάκης στο γάμο του, τι θα κάνει απαντά: «Αν με καλέσει ο Κασσελάκης στον γάμο του, δεν θα πάω γιατί έχουμε διαφορετικό αξιακό κώδικα».

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου αναφέρθηκε και στην επιβολή συγκεκριμένων προτύπων λέγοντας, «όταν για παράδειγμα σε μια διαφήμιση για αθλητές για το στίβο, υπάρχει ένα παχύσαρκο άτομο να διαφημίζει αθλητικά ρούχα, δεν είναι επιβολή; Έχετε δει στο μπαλέτο άτομα με παχυσαρκία; Γιατί έχουμε δει τέτοιες διαφημίσεις. Αυτό δεν είναι μια επιβολή; Επιβολή δεν είναι στις ταινίες να μπαίνει μαύρη Κλεοπάτρα;»

Απαντώντας για το γεγονός ότι έχει δεχθεί αρκετή κριτική για τις απόψεις της, η Αφροδίτη Λατινοπούλου είπε ότι «κάποιοι θέλουν να διαστρεβλώσουν αυτά που λέω και να κάνουν δολοφονία χαρακτήρα. Δεν θα έπαιρνα καμία δήλωσή μου πίσω. Έχω συνέπεια σε αυτά που λέω και έχω και το δικαίωμα να εκφράζομαι δημόσια, όσο βέβαια δεν παραβιάζω τα δικαιώματα άλλων».

Πηγή : protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ