Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΗλεία«Πρέπει να έχουμε λόγο για κάθε τι που γίνεται στην Αρχαία Ολυμπία...

«Πρέπει να έχουμε λόγο για κάθε τι που γίνεται στην Αρχαία Ολυμπία … να είμαστε συμπρωταγωνιστές και όχι κομπάρσοι»

Ο γνωστός δικηγόρος και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη «ΟΛΥΜΠΙΑ πιο ψηλά» Δημήτρης Χριστόπουλος μιλάει στη «Πρώτη»

Ο  γνωστός δικηγόρος και πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Χριστόπουλος με καταγωγή από Άσπρα Σπίτια, συμπορεύεται με την παράταξη του Γιώργου Γεωργιόπουλου «ΟΛΥΜΠΙΑ πιο ψηλά» στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές. Ο ίδιος μίλησε στην «Πρώτη» για τους λόγους που επέλεξε να είναι εκ νέου υποψήφιος με τον Γ. Γεωργιόπουλο, αλλά και για όλα εκείνα τα οποία θα πρέπει να αλλάξουν για να πάει η Ολυμπία πραγματικά πιο ψηλά κατακτώντας τη θέση που πραγματικά της αξίζει.

Αποφασίσατε να είστε υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και να πορευτείτε με την παράταξη του εν ενεργεία Δημάρχου Γιώργου Γεωργιόπουλου, Τι σας οδήγησε στην απόφαση σας αυτή;

 Η αγάπη για την ενασχόλησή μου με τα κοινά και η επιθυμία μου να προσφέρω πάλι στον τόπο που γεννήθηκα, έχοντας τώρα  περισσότερο χρόνο, όπως άλλως τε το είχα πράξει και κατά την περίοδο 2003-2006,  αλλά και η επί σειρά ετών φιλία μου με το Δήμαρχο Γιώργο Γεωργιόπουλο, έμπειρο αυτοδιοικητικό, ήταν αυτά που με έκαναν να ανταποκριθώ στο τιμητικό για μένα κάλεσμά του και να αποφασίσω για τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του «ΟΛΥΜΠΙΑ πιο ψηλά» στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές.

Έχοντας  ως οδηγό το τρίπτυχο: Διαφάνεια – Λογοδοσία – Αξιοκρατία μπορούμε όλοι μαζί να προχωρήσουμε και να πάμε πιο ψηλά την ΟΛΥΜΠΙΑ.

Κύριο μέλημά μας πρέπει να είναι η βελτίωση της καθημερινότητας όλων των κατοίκων του Δήμου μας, αλλά και η άμεση υλοποίηση των μεγαλύτερων στόχων που ήδη έχει θέσει και άλλων που θα θέσει η παράταξή  μας. Για να επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί, που θα έχουν ως αποτέλεσμα την περεταίρω πραγματική ανάπτυξή του Δήμου, πρέπει να απαιτήσουμε από τους αρμόδιους Κρατικούς Φορείς να δοθούν στην Παγκόσμια Πόλη ΟΛΥΜΠΙΑ,  όλα όσα δικαιούται, αλλάζοντας έτσι οριστικά σελίδα.

Πρέπει όμως να καταστήσουμε σαφές από την πρώτη στιγμή ότι:

  • Θα είμαστε εγγυητές της  διαφάνειας και της νομιμότητας.
  • Θα είμαστε κοντά στον δημότη έτοιμοι να του επιλύουμε άμεσα τα καθημερινά του προβλήματα.
  • Θα έχουμε την γενναιότητα να αφουγκραζόμαστε και να λαμβάνουμε υπόψη μας και την αντίθετη άποψη, από όπου και αν προέρχεται αυτή, εφόσον είναι προς όφελος των δημοτών.
  • Θα δίνονται πρωτοβουλίες σε όλα τα μέλη της παράταξης.
  • Θα λασπώνουμε, αν παραστεί ανάγκη, τα παπούτσια μας και στον πλέον απόμακρο δρόμο των δημοτικών διαμερισμάτων.
  • Θα συμμετέχουν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι στη διαμόρφωση της πολιτικής του δήμου και στην λήψη των αποφάσεων, για να αποκτήσει ενδιαφέρον και να έχει νόημα η παρουσία τους  σε όλες τις δραστηριότητες του Δήμου.

Μπορεί η Αρχαία Ολυμπία να αποτελεί ένα Παγκόσμιο brand name ωστόσο είναι αρκετά εκείνα τα οποία θα πρέπει να γίνουν για να αναπτυχθεί- και να μην την «θυμούνται» μόνο κατά την διάρκεια της Αφής της Φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνων. Τι είναι αυτό που κατά την άποψη σας θα πρέπει να αλλάξει;

 Η Ολυμπία είναι Παγκόσμια Πόλη από αρχαιοτάτων χρόνων και γι αυτό φρόντισαν άνθρωποι με ευρύ πνεύμα και μοναδικές δημιουργίες που θα μείνουν αναλλοίωτες στους αιώνες,  όμως είναι μακριά από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων, αλλά και από άλλες δραστηριότητες και πρωτοβουλίες.

Εάν εμείς δεν προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τουλάχιστον τις παρακαταθήκες αυτές και δεν  αναζωπυρώνουμε  συνεχώς το παγκόσμιο ενδιαφέρον για όλα αυτά που δημιουργήθηκαν και υπάρχουν στον Ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, αλλά παραμείνουμε απαθείς στην ολοένα αυξανόμενη εμπορευματοποίησή της, τότε θα έχουμε χάσει το παιχνίδι και μάλλον αντί να προσθέσουμε στην λάμψη της, πολύ φοβάμαι ότι θα έχουμε αφαιρέσει από αυτήν.

Θα πρέπει λοιπόν να διαμηνύσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα ανεχθούμε άλλο να είμαστε φιλοξενούμενοι στο σπίτι μας και να τους καταστήσουμε γνωστό, ότι πρέπει να έχουμε λόγο για κάθε τι που γίνεται στην Αρχαία Ολυμπία και αφορά την Αρχαία Ολυμπία και να είμαστε συμπρωταγωνιστές και όχι κομπάρσοι.

Για να γίνουν όμως όλα αυτά θα πρέπει να παρακολουθούμε τις εξελίξεις και να τις προλαμβάνουμε και όχι να μας προλαμβάνουν και να μας παρακάμπτουν.

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας δεν είναι μόνο η πόλη της Ολυμπίας αλλά και οι τοπικές κοινότητες. Πως κατά την άποψη σας θα μπορούσε να υπάρξει μία ισόρροπη ανάπτυξη σε όλο το δήμο;

Πέρα από τις όποιες ευαισθησίες που μπορεί να έχει κάθε άνθρωπος για τον τόπο που γεννήθηκε, η ανάπτυξη των δημοτικών διαμερισμάτων αποτελεί πάγια πολιτική μου θέση, διότι αυτό είναι και το νόημα του Καποδιστριακού Νόμου, δηλαδή η ανάπτυξη των δημοτικών διαμερισμάτων με την υπαγωγή τους σε έναν ισχυρό και άρτια οργανωμένο Δήμο, όπου η επέμβαση και η παροχή των υπηρεσιών είναι πιο άμεση και αποτελεσματική σε κάθε τομέα.

Για να λειτουργήσει όμως αυτό, θα πρέπει να γίνουν  περισσότερες παρεμβάσεις στα μικρότερα δημοτικά διαμερίσματα. Κατ αυτόν τον τρόπο, με την πάροδο του χρόνου, ολόκληρος ο Δήμος να αποτελέσει ένα ομοιογενές σύνολο, έτοιμος να αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη αισιοδοξία και αποτελεσματικότητα τις σύγχρονες προκλήσεις.  

Είναι βέβαιο ότι η ανάπτυξη πρωτίστως έχει να κάνει με την δημιουργία κατάλληλων υποδομών σε όλο το Δήμο.

Θα πρέπει να αναδείξουμε περισσότερο τις ομορφιές των δημοτικών διαμερισμάτων, να δημιουργήσουμε σε αυτά τις κατάλληλες υποδομές για να μπορούν να δεχθούν τους επισκέπτες, έτσι ώστε να επιμηκύνουμε την παραμονή τους στο Δήμο μας. Εκτός και εάν θέλουμε μία Αρχαία Ολυμπία, όπου ο επισκέπτης έρχεται σαν τον «κλέφτη» και μετά από μία σύντομη επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο και ένα γρήγορο πέρασμα από τα καταστήματα της πόλης, να αποχωρούν απ αυτήν.

Το πρώτο πράγμα λοιπόν που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του Δήμου, είναι η επίτευξη μεγαλύτερης και ανετότερης από κάθε άποψη προσβασιμότητας προς αυτήν, από ξηράς, αέρος και θαλάσσης. Αυτό σημαίνει, ότι θα πρέπει να ασκηθούν μεγάλες πιέσεις σε όλους αυτούς που κατά καιρούς διαλαλούν ότι αγαπούν την Αρχαία Ολυμπία, να επισπευσθούν οι διαδικασίες για να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν τα έργα που έχουν δρομολογηθεί, τόσο για τον οδικό άξονα, όσο για τα λιμάνια και τα αεροδρόμια του Νομού. Ειδικότερα θέλω να σταθώ στο αεροδρόμιο του Επιταλίου. Το αεροδρόμιο Επιταλίου είναι ένα κλειστό αεροδρόμιο, το οποίο  εγκαινιάστηκε το 1975 , αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ για εμπορική ή επιβατική χρήση και ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα  Νομού Ηλείας, απέχει δε 16 χιλιόμετρα από την  Ολυμπία. Χρησιμοποιήθηκε κυρίως για την εγκατάσταση πυροσβεστικών αεροπλάνων, έκλεισε δε το 2010 λόγω της παρουσίας των αερολιμένων σε Ανδραβίδα και Άραξο. Από τον Ιούλιο 2022  είναι ανοικτό. Ειδικότερα με ενέργειες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας επαναλειτούργησε   και  δέχεται την προσγείωση ελαφρών αεροσκαφών με τη βοήθεια βέβαια της Αερολέσχης Πύργου η οποία διαθέτει τα μέσα και την κατάλληλη τεχνογνωσία για τη λειτουργία και την εποπτεία του πτητικού έργου του αεροδρομίου. Το αεροδρόμιο βρίσκεται σε υψόμετρο ενός (1) μέτρου από την επιφάνεια της θάλασσας, διαθέτει ένα διάδρομο κατεύθυνσης μήκους 900 μέτρων και πλάτους 30 μέτρων. Αυτό που απομένει τώρα είναι να ενταθούν οι προσπάθειες για τη γενικότερη ανάπτυξη και ενδυνάμωση του ρόλου του αεροδρομίου Επιταλίου και να συμβάλει έτσι στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής  και κυρίως της Ολυμπίας.

Εγώ ονειρεύομαι μία παράταξη χωρίς αποκλεισμούς και υποκρισίες, όπου όλοι θα εγγυώνται και θα εξασφαλίζουν την διαφάνεια και την νομιμότητα, όπου θα ακούγονται όλες οι απόψεις, ώστε να έχει και ουσιαστικό νόημα η ύπαρξή του καθενός στο χώρο αυτό και να υπηρετούν και να είναι η φωνή όλων αυτών που τους τίμησαν με την ψήφο τους, για να μπορούν να τους κοιτούν στα μάτια.

Γι αυτό συστρατεύθηκα με την παράταξη του Γιώργου Γεωργιόπουλου  «ΟΛΥΜΠΙΑ πιο ψηλά», για να δώσουμε όλοι μαζί τις μάχες και να πετύχουμε όλα τα παραπάνω.

Σύνεση λοιπόν, πλήρης διαφάνεια και πολλή δουλειά χρειάζεται για την ορθή αντιμετώπιση των προβλημάτων των δημοτών.

Εγώ είμαι έτοιμος και πρόθυμος να προσφέρω τις υπηρεσίες μου και είμαι  βέβαιος ότι όλοι μαζί μπορούμε να το πετύχουμε, αρκεί να το θελήσουμε.

Ο Δημήτρης Χριστόπουλος… μέσα από την δική του «ματιά»

Γεννήθηκα στα Άσπρα Σπίτια Αρχαίας Ολυμπίας από γονείς αγρότες. Τελείωσα τις γυμνασιακές μου σπουδές στην Αθήνα και σπούδασα νομικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών δουλεύοντας ταυτόχρονα, προκειμένου να συμβάλλω κι εγώ στα έξοδα της οικογένειας.

Από το 1980 μέχρι σήμερα δικηγορώ στην Αθήνα.

Την περίοδο 1993-1996 διετέλεσα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων.

Την περίοδο 2003-2006 διετέλεσα μέλος και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Έχω διατελέσει πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου των απανταχού Ασπρασπιτιωτών Ηλείας.

Είμαι νυμφευμένος με τη συγχωριανή μου Χριστίνα Γ. Παπακωνσταντίνου και από το γάμο μας έχουμε αποκτήσει ένα γιο, το Χρήστο, που είναι πτυχιούχος Οικονομικών Σπουδών και επί πτυχίω Νομικών Σπουδών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Πρέπει να έχουμε λόγο για κάθε τι που γίνεται στην Αρχαία Ολυμπία … να είμαστε συμπρωταγωνιστές και όχι κομπάρσοι»

Ο γνωστός δικηγόρος και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη «ΟΛΥΜΠΙΑ πιο ψηλά» Δημήτρης Χριστόπουλος μιλάει στη «Πρώτη»

Ο  γνωστός δικηγόρος και πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Χριστόπουλος με καταγωγή από Άσπρα Σπίτια, συμπορεύεται με την παράταξη του Γιώργου Γεωργιόπουλου «ΟΛΥΜΠΙΑ πιο ψηλά» στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές. Ο ίδιος μίλησε στην «Πρώτη» για τους λόγους που επέλεξε να είναι εκ νέου υποψήφιος με τον Γ. Γεωργιόπουλο, αλλά και για όλα εκείνα τα οποία θα πρέπει να αλλάξουν για να πάει η Ολυμπία πραγματικά πιο ψηλά κατακτώντας τη θέση που πραγματικά της αξίζει.

Αποφασίσατε να είστε υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και να πορευτείτε με την παράταξη του εν ενεργεία Δημάρχου Γιώργου Γεωργιόπουλου, Τι σας οδήγησε στην απόφαση σας αυτή;

 Η αγάπη για την ενασχόλησή μου με τα κοινά και η επιθυμία μου να προσφέρω πάλι στον τόπο που γεννήθηκα, έχοντας τώρα  περισσότερο χρόνο, όπως άλλως τε το είχα πράξει και κατά την περίοδο 2003-2006,  αλλά και η επί σειρά ετών φιλία μου με το Δήμαρχο Γιώργο Γεωργιόπουλο, έμπειρο αυτοδιοικητικό, ήταν αυτά που με έκαναν να ανταποκριθώ στο τιμητικό για μένα κάλεσμά του και να αποφασίσω για τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του «ΟΛΥΜΠΙΑ πιο ψηλά» στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές.

Έχοντας  ως οδηγό το τρίπτυχο: Διαφάνεια – Λογοδοσία – Αξιοκρατία μπορούμε όλοι μαζί να προχωρήσουμε και να πάμε πιο ψηλά την ΟΛΥΜΠΙΑ.

Κύριο μέλημά μας πρέπει να είναι η βελτίωση της καθημερινότητας όλων των κατοίκων του Δήμου μας, αλλά και η άμεση υλοποίηση των μεγαλύτερων στόχων που ήδη έχει θέσει και άλλων που θα θέσει η παράταξή  μας. Για να επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί, που θα έχουν ως αποτέλεσμα την περεταίρω πραγματική ανάπτυξή του Δήμου, πρέπει να απαιτήσουμε από τους αρμόδιους Κρατικούς Φορείς να δοθούν στην Παγκόσμια Πόλη ΟΛΥΜΠΙΑ,  όλα όσα δικαιούται, αλλάζοντας έτσι οριστικά σελίδα.

Πρέπει όμως να καταστήσουμε σαφές από την πρώτη στιγμή ότι:

  • Θα είμαστε εγγυητές της  διαφάνειας και της νομιμότητας.
  • Θα είμαστε κοντά στον δημότη έτοιμοι να του επιλύουμε άμεσα τα καθημερινά του προβλήματα.
  • Θα έχουμε την γενναιότητα να αφουγκραζόμαστε και να λαμβάνουμε υπόψη μας και την αντίθετη άποψη, από όπου και αν προέρχεται αυτή, εφόσον είναι προς όφελος των δημοτών.
  • Θα δίνονται πρωτοβουλίες σε όλα τα μέλη της παράταξης.
  • Θα λασπώνουμε, αν παραστεί ανάγκη, τα παπούτσια μας και στον πλέον απόμακρο δρόμο των δημοτικών διαμερισμάτων.
  • Θα συμμετέχουν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι στη διαμόρφωση της πολιτικής του δήμου και στην λήψη των αποφάσεων, για να αποκτήσει ενδιαφέρον και να έχει νόημα η παρουσία τους  σε όλες τις δραστηριότητες του Δήμου.

Μπορεί η Αρχαία Ολυμπία να αποτελεί ένα Παγκόσμιο brand name ωστόσο είναι αρκετά εκείνα τα οποία θα πρέπει να γίνουν για να αναπτυχθεί- και να μην την «θυμούνται» μόνο κατά την διάρκεια της Αφής της Φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνων. Τι είναι αυτό που κατά την άποψη σας θα πρέπει να αλλάξει;

 Η Ολυμπία είναι Παγκόσμια Πόλη από αρχαιοτάτων χρόνων και γι αυτό φρόντισαν άνθρωποι με ευρύ πνεύμα και μοναδικές δημιουργίες που θα μείνουν αναλλοίωτες στους αιώνες,  όμως είναι μακριά από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων, αλλά και από άλλες δραστηριότητες και πρωτοβουλίες.

Εάν εμείς δεν προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τουλάχιστον τις παρακαταθήκες αυτές και δεν  αναζωπυρώνουμε  συνεχώς το παγκόσμιο ενδιαφέρον για όλα αυτά που δημιουργήθηκαν και υπάρχουν στον Ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, αλλά παραμείνουμε απαθείς στην ολοένα αυξανόμενη εμπορευματοποίησή της, τότε θα έχουμε χάσει το παιχνίδι και μάλλον αντί να προσθέσουμε στην λάμψη της, πολύ φοβάμαι ότι θα έχουμε αφαιρέσει από αυτήν.

Θα πρέπει λοιπόν να διαμηνύσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα ανεχθούμε άλλο να είμαστε φιλοξενούμενοι στο σπίτι μας και να τους καταστήσουμε γνωστό, ότι πρέπει να έχουμε λόγο για κάθε τι που γίνεται στην Αρχαία Ολυμπία και αφορά την Αρχαία Ολυμπία και να είμαστε συμπρωταγωνιστές και όχι κομπάρσοι.

Για να γίνουν όμως όλα αυτά θα πρέπει να παρακολουθούμε τις εξελίξεις και να τις προλαμβάνουμε και όχι να μας προλαμβάνουν και να μας παρακάμπτουν.

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας δεν είναι μόνο η πόλη της Ολυμπίας αλλά και οι τοπικές κοινότητες. Πως κατά την άποψη σας θα μπορούσε να υπάρξει μία ισόρροπη ανάπτυξη σε όλο το δήμο;

Πέρα από τις όποιες ευαισθησίες που μπορεί να έχει κάθε άνθρωπος για τον τόπο που γεννήθηκε, η ανάπτυξη των δημοτικών διαμερισμάτων αποτελεί πάγια πολιτική μου θέση, διότι αυτό είναι και το νόημα του Καποδιστριακού Νόμου, δηλαδή η ανάπτυξη των δημοτικών διαμερισμάτων με την υπαγωγή τους σε έναν ισχυρό και άρτια οργανωμένο Δήμο, όπου η επέμβαση και η παροχή των υπηρεσιών είναι πιο άμεση και αποτελεσματική σε κάθε τομέα.

Για να λειτουργήσει όμως αυτό, θα πρέπει να γίνουν  περισσότερες παρεμβάσεις στα μικρότερα δημοτικά διαμερίσματα. Κατ αυτόν τον τρόπο, με την πάροδο του χρόνου, ολόκληρος ο Δήμος να αποτελέσει ένα ομοιογενές σύνολο, έτοιμος να αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη αισιοδοξία και αποτελεσματικότητα τις σύγχρονες προκλήσεις.  

Είναι βέβαιο ότι η ανάπτυξη πρωτίστως έχει να κάνει με την δημιουργία κατάλληλων υποδομών σε όλο το Δήμο.

Θα πρέπει να αναδείξουμε περισσότερο τις ομορφιές των δημοτικών διαμερισμάτων, να δημιουργήσουμε σε αυτά τις κατάλληλες υποδομές για να μπορούν να δεχθούν τους επισκέπτες, έτσι ώστε να επιμηκύνουμε την παραμονή τους στο Δήμο μας. Εκτός και εάν θέλουμε μία Αρχαία Ολυμπία, όπου ο επισκέπτης έρχεται σαν τον «κλέφτη» και μετά από μία σύντομη επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο και ένα γρήγορο πέρασμα από τα καταστήματα της πόλης, να αποχωρούν απ αυτήν.

Το πρώτο πράγμα λοιπόν που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του Δήμου, είναι η επίτευξη μεγαλύτερης και ανετότερης από κάθε άποψη προσβασιμότητας προς αυτήν, από ξηράς, αέρος και θαλάσσης. Αυτό σημαίνει, ότι θα πρέπει να ασκηθούν μεγάλες πιέσεις σε όλους αυτούς που κατά καιρούς διαλαλούν ότι αγαπούν την Αρχαία Ολυμπία, να επισπευσθούν οι διαδικασίες για να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν τα έργα που έχουν δρομολογηθεί, τόσο για τον οδικό άξονα, όσο για τα λιμάνια και τα αεροδρόμια του Νομού. Ειδικότερα θέλω να σταθώ στο αεροδρόμιο του Επιταλίου. Το αεροδρόμιο Επιταλίου είναι ένα κλειστό αεροδρόμιο, το οποίο  εγκαινιάστηκε το 1975 , αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ για εμπορική ή επιβατική χρήση και ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα  Νομού Ηλείας, απέχει δε 16 χιλιόμετρα από την  Ολυμπία. Χρησιμοποιήθηκε κυρίως για την εγκατάσταση πυροσβεστικών αεροπλάνων, έκλεισε δε το 2010 λόγω της παρουσίας των αερολιμένων σε Ανδραβίδα και Άραξο. Από τον Ιούλιο 2022  είναι ανοικτό. Ειδικότερα με ενέργειες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας επαναλειτούργησε   και  δέχεται την προσγείωση ελαφρών αεροσκαφών με τη βοήθεια βέβαια της Αερολέσχης Πύργου η οποία διαθέτει τα μέσα και την κατάλληλη τεχνογνωσία για τη λειτουργία και την εποπτεία του πτητικού έργου του αεροδρομίου. Το αεροδρόμιο βρίσκεται σε υψόμετρο ενός (1) μέτρου από την επιφάνεια της θάλασσας, διαθέτει ένα διάδρομο κατεύθυνσης μήκους 900 μέτρων και πλάτους 30 μέτρων. Αυτό που απομένει τώρα είναι να ενταθούν οι προσπάθειες για τη γενικότερη ανάπτυξη και ενδυνάμωση του ρόλου του αεροδρομίου Επιταλίου και να συμβάλει έτσι στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής  και κυρίως της Ολυμπίας.

Εγώ ονειρεύομαι μία παράταξη χωρίς αποκλεισμούς και υποκρισίες, όπου όλοι θα εγγυώνται και θα εξασφαλίζουν την διαφάνεια και την νομιμότητα, όπου θα ακούγονται όλες οι απόψεις, ώστε να έχει και ουσιαστικό νόημα η ύπαρξή του καθενός στο χώρο αυτό και να υπηρετούν και να είναι η φωνή όλων αυτών που τους τίμησαν με την ψήφο τους, για να μπορούν να τους κοιτούν στα μάτια.

Γι αυτό συστρατεύθηκα με την παράταξη του Γιώργου Γεωργιόπουλου  «ΟΛΥΜΠΙΑ πιο ψηλά», για να δώσουμε όλοι μαζί τις μάχες και να πετύχουμε όλα τα παραπάνω.

Σύνεση λοιπόν, πλήρης διαφάνεια και πολλή δουλειά χρειάζεται για την ορθή αντιμετώπιση των προβλημάτων των δημοτών.

Εγώ είμαι έτοιμος και πρόθυμος να προσφέρω τις υπηρεσίες μου και είμαι  βέβαιος ότι όλοι μαζί μπορούμε να το πετύχουμε, αρκεί να το θελήσουμε.

Ο Δημήτρης Χριστόπουλος… μέσα από την δική του «ματιά»

Γεννήθηκα στα Άσπρα Σπίτια Αρχαίας Ολυμπίας από γονείς αγρότες. Τελείωσα τις γυμνασιακές μου σπουδές στην Αθήνα και σπούδασα νομικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών δουλεύοντας ταυτόχρονα, προκειμένου να συμβάλλω κι εγώ στα έξοδα της οικογένειας.

Από το 1980 μέχρι σήμερα δικηγορώ στην Αθήνα.

Την περίοδο 1993-1996 διετέλεσα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων.

Την περίοδο 2003-2006 διετέλεσα μέλος και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Έχω διατελέσει πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου των απανταχού Ασπρασπιτιωτών Ηλείας.

Είμαι νυμφευμένος με τη συγχωριανή μου Χριστίνα Γ. Παπακωνσταντίνου και από το γάμο μας έχουμε αποκτήσει ένα γιο, το Χρήστο, που είναι πτυχιούχος Οικονομικών Σπουδών και επί πτυχίω Νομικών Σπουδών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ