Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚατά ΡιπάςΚατά ριπάς 05 Ιουλίου

Κατά ριπάς 05 Ιουλίου

Η ειρωνική ανάρτηση του Αχιλλέα Μπέου

Μια άκρως ειρωνική ανάρτηση, για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ σχετικά με τον αριθμό των υποψηφίων έκανε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, δηλώνοντας και ο ίδιος «υποψήφιος» για την αρχηγία του κόμματος.

«Πόσοι είμαστε, 8; Κι ένας εγώ εννιά. Ας μπουν καμιά δεκαριά ακόμη, μόνο έτσι θα βρούμε προκοπή» ( λέει στο βίντεο λανθασμένα 8) ο Αχιλλέας Μπέος. Στο βίντεο μάλιστα αναφέρει πρώτα το όνομα του ΚΙΝΑΛ και μετά του ΠΑΣΟΚ.

Τραβάτε με και ας… κλαίω

Μπορεί ακόμα η Άννα Διαμαντοπούλου να μην έχει ανακοινώσει κι επίσημα την υποψηφιότητα της για την προεδρεία του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο το σενάριο την υποψηφιότητας «παίζει» από την πρώτη κι όλας στιγμή, χωρίς η ίδια να το έχει διαψεύσει. Μαθαίνω λοιπόν ότι μετά και την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Νάντιας Γιαννακοπούλου, η Άννα Διαμαντοπούλου άρχισε να «ζυγίζει» εκ νέου την υποψηφιότητα της, ωστόσο κάτι μου λέει ότι θα ανακοινώσει πολύ σύντομα.

Πρώτα στη Σακελλαροπούλου και μετά Λευκάδα

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα ενημερώσει σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης – στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων. Αμέσως μετά βέβαια ο Κ. Μητσοτάκης θα επισκεφτεί την Λευκάδα ώστε  να παρευρεθεί στην υπογραφή της σύμβασης για τον αγωγό ύδρευσης από τον Λούρο!

Οριστική ρήξη ΝΔ με Αυγενάκη

Οριστικό είναι το ρήγμα της κυβέρνησης με τον Λευτέρη Αυγενάκη καθώς του κλείνουν την πόρτα της επιστροφής στην ΚΟ του κόμματος, ενώ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης ανακοίνωσε πως είναι απόφαση του πρωθυπουργού να μην πολιτευτεί με τη ΝΔ. Η κυβέρνηση μιλάει για μια αυτονόητη απόφαση που έλαβε ο πρωθυπουργός για την διαγραφή του, ενώ κάνουν λόγο και για μια ακαριαία απόφαση, μετά την ενημέρωση για το σοβαρό περιστατικό που έγινε στο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου ο πρώην υπουργός επιτέθηκε σε έναν νεαρό υπάλληλο επειδή έχασε την πτήση του.

Εικόνα ρήξης

Εικόνα ρήξης καταγράφηκε, στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, αφού τα μέλη του οργάνου που έχουν συνυπογράψει το λεγόμενο «Κείμενο των 87» φέρονται να έχουν καταψηφίσει την εισήγηση που κατέθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης για τις αλλαγές στο κόμμα. Κατά της εισήγησης τάχθηκαν η Όλγα Γεροβασίλη, η Ζωή Καρκούλια, η Ελένη Συμεωνίδου, η Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Κώστας Ζαχαριάδης. Παράλληλα, καταγράφθηκαν διαφωνίες και για τους χειρισμούς που οδήγησαν στο κλείσιμο του καθημερινού φύλου της Αυγής.

Παραπέμπεται

Όσον αφορά τις οργανωτικές αλλαγές, η υπόθεση φαίνεται να παραπέμπεται σε πολυμελή επιτροπή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θα μεσολαβήσουν τρείς συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας και δύο συνεδριάσεις της Κεντρικής Επιτροπής (η πρώτη το ερχόμενο Σάββατο) για τα ζητήματα αυτά. Θα ακολουθήσει συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την ερχόμενη εβδομάδα, όπως και μία συνεδρίαση του οργάνου μέχρι το τέλος του Ιουλίου.

Έρχονται κι άλλα

Oι περισσότεροι στη ΝΔ βάζουν στοίχημα ότι προχθές παίχτηκε μόνο το πρώτο μέρος του έργου με πρωταγωνιστή τον νταή πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ότι είναι θέμα ολίγου χρόνου να αναγκαστεί ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης να τον εκδιώξει και από το κόμμα, του οποίου υπήρξε και Γραμματέας στο παρελθόν. «Όσο κι αν προσπαθεί όλο το σύστημα να σώσει ότι σώζεται, οι αποκαλύψεις των επόμενων ημερών, δεν θα το επιτρέψουν», προβλέπει έμπειρος και παλαιός κοινοβουλευτικός που γνωρίζει καλά τι κυκλοφορεί στο παρασκήνιο.

Δεν έβαλαν μυαλό;

Το μηντιακό σύστημα Μητσοτάκη έχει πέσει με τα μούτρα για να στηρίξει ενδεχόμενη υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Καλά, με τον Λοβέρδο μυαλό δεν έβαλαν;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ