Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚατά ΡιπάςΚατά ριπάς Πέμπτη 4 Ιουλίου

Κατά ριπάς Πέμπτη 4 Ιουλίου

Είχε δώσει δείγματα

Προσωπικά δεν μου προκάλεσε εντύπωση η  «αποκάλυψη» πως ο Λευτέρης Αυγενάκης επιτέθηκε σε εργαζόμενο του «Ελευθέριος Βενιζέλος».  Κατά τη διάρκεια της τελευταίας του επίσκεψης στην Ηλεία, ως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Λ. Αυγενάκης διέκοψε την ερώτηση της «Πρώτης» που αφορούσε τη στήριξη των σταφιδοπαραγωγών, περνώντας στην επίθεση και κατηγορώντας του ίδιους τους αγρότες- παραγωγούς για την κατάσταση στο κλάδο. Προφανώς ο πρώην υπουργός ήταν ευχαριστημένος μόνο με όσους τους έλεγαν «ναι» και του «χαμογελούσαν».

Με συνοπτικές διαδικασίες

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ τέθηκε και επισήμως ο πρώην υπουργός και βουλευτής, Λευτέρης Αυγενάκης μετά τον σάλο που προκλήθηκε για την βιαιοπραγία του εναντίον υπαλλήλου του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος. Με επιστολή του προς το προεδρείο της Βουλής, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης γνωστοποίησε ότι ο βουλευτής Ηρακλείου τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Η επιστολή αναγνώστηκε από το προεδρείο της Βουλής.

Η ανάρτηση Αυγενάκη

Μετά την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Λ. Αυγενάκης προχώρησε σε μία δήλωση – απάντηση μέσω ανάρτησης του στο «Χ»… «Η απόφαση του Προέδρου και Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την διαγραφή μου από την Κ.Ο. του Κόμματός μας είναι απόλυτα σεβαστή. Έδωσα εξηγήσεις σχετικά με το συμβάν και ζήτησα δημοσίως συγγνώμη.  Ήμουν και παραμένω Βουλευτής του νομού Ηρακλείου και θα συνεχίσω να υπηρετώ τους πολίτες της Κρήτης με το ίδιο πάθος.

Ανήκω στη Νεα Δημοκρατία και θα συνεχίσω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την παράταξη και την κυβέρνησή μας».

Ομπρέλα να πάρεις…

«Για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με σφοδρές καταιγίδες» ενημέρωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας. «Είμαστε όλοι σε ετοιμότητα για την επικείμενη κακοκαιρία» τόνισε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας υπογραμμίζοντας «Το γεγονός ό,τι μέχρι χτες αντιμετωπίζαμε μεγάλες πυρκαγιές και αύριο (σ.σ. σήμερα) καλούμαστε να διαχειριστούμε ακραίες βροχοπτώσεις αποτυπώνει το μέγεθος της κλιματικής κρίσης που βιώνουμε πλέον σαν χώρα». Η αλήθεια είναι πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή η οποία δυσκολεύει σημαντικά τη ζωή μας.

Πήρε σβάρνα πέντε κανάλια

Όχι σε ένα, ούτε σε δύο, αλλά σε πέντε κανάλια, εντός 32 λεπτών, βγήκε ο Λευτέρης Αυγενάκης για να μαζέψει τον σάλο που προκάλεσε το βίντεο που τον δείχνει να χειροδικεί κατά υπαλλήλου του αεροδρομίου. Ο βουλευτής Ηρακλείου έκανε την αρχή (πού αλλού) στον ΣΚΑΪ, στις 08:45 και ακολούθησαν κατά σειρά Mega, στις 08:54, ΑΝΤ1, στις 08:57, ΕΡΤ, στις 09:11 και τέλος Action24, στις 09:17. Παρά τη σκληρή προσπάθειά του, ο Λευτέρης Αυγενάκης δεν έπεισε με τα όσα είπε στους πέντε τηλεοπτικούς σταθμούς που λίγο πολύ ήταν τα ίδια. Ότι δηλαδή δεν υπήρξε χειροδικία και πως ήταν καθαρά «λεκτικό επεισόδιο». Εν ολίγοις ότι όλοι μας είμαστε τυφλοί και στο βίντεο που φαίνεται κάποιος να χειροδικεί εναντίον του υπαλλήλου δεν είναι ο ίδιος, αλλά κάποιος ηθοποιός.

Δεν σχολιάζουμε

Tο «δεν σχολιάζουμε τοποθετήσεις πρώην πρωθυπουργών» παραμένει η επίσημη στάση της Νέας Δημοκρατίας για τα όσα είπαν Καραμανλής και Σαμαράς στην εκδήλωση που παραβρέθηκαν. Σε περίπτωση βέβαια που δεν το έχουν παρατηρήσει το Μέγαρο Μαξίμου τις …σχολιάζει όλη η χώρα. Από τα πολιτικά κόμματα μέχρι τα καφενεία. Πράγμα που σημαίνει ότι τις «σχολιάζουν» και οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας. Κι ένα μεγάλο μέρος αυτών τις σχολιάζει θετικά.

Η 6ήμερη εργασία και η 4ήμερη εργασία Ι

Τώρα που στην Ελλάδα θα εφαρμοστεί πλέον η 6ήμερη εργασία ας δούμε αποτελέσματα του πιλοτικού προγράμματος 4ήμερης εργασίας χωρίς απώλεια εισοδήματος για τους εργαζόμενους και φυσικά χωρίς αύξηση ωρών εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σε έκθεση που δημοσιεύθηκε από τη think tang Autonomy και κορυφαίους ακαδημαϊκούς του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ και του Boston College στις ΗΠΑ, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι: Σχεδόν όλες οι εταιρείες (92%) που συμμετείχαν αποφάσισαν να συνεχίσουν την τετραήμερη εβδομάδα μετά την πιλοτική εφαρμογή. Από τις 61 εταιρείες που συμμετείχαν, τουλάχιστον 56 συνεχίζουν την τετραήμερη εβδομάδα, ενώ 18 δήλωσαν ότι η πολιτική αυτή αποτελεί μόνιμη αλλαγή.

Η 6ήμερη εργασία και η 4ήμερη εργασία Ι

Συνεχίζοντας με τα αποτελέσματα της έκθεσης: Η συντριπτική πλειονότητα των εταιρειών έμεινε ικανοποιημένη από τη διατήρηση των επιχειρηματικών επιδόσεων και της παραγωγικότητας. Κατά τη διάρκεια της  δοκιμαστικής περιόδου, το άγχος και η εξουθένωση των εργαζομένων μειώθηκαν σημαντικά, με το 71% των εργαζομένων να αναφέρει χαμηλότερα επίπεδα εξουθένωσης. Τα αναφερόμενα επίπεδα άγχους, κόπωσης και προβλημάτων ύπνου μειώθηκαν, ενώ τόσο η ψυχική όσο και η σωματική υγεία παρουσίασαν βελτίωση. Οι μετρήσεις της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής βελτιώθηκαν. Άλλες βασικές επιχειρηματικές μετρήσεις έδειξαν σημάδια θετικών επιδόσεων. Τα έσοδα των εταιρειών παρέμειναν σε γενικές γραμμές τα ίδια, σημειώνοντας αύξηση κατά 1,4% κατά μέσο όρο. Αυτά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ