Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚατά ΡιπάςΚατά ριπάς 27 Ιουνίου

Κατά ριπάς 27 Ιουνίου

Μάλλον φταίνε τα… «φεγγάρια»

Γκρίνια στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, γκρίνια και στο ΠΑΣΟΚ, γκρίνια και στη Νέα Δημοκρατία, έφερε το εκλογικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών. Ο μόνος που πρέπει να είναι ευχαριστημένος – καθώς φάνηκε να βγαίνει κερδισμένος- είναι  ο Κυριάκος Βελόπουλος. Αναρωτιέμαι ωστόσο εάν τελικά τα κόμματα κατάφεραν να «μεταφράσουν» τη στάση και τη ψήφο των πολιτών.

Αποχωρούν λόγω … μετάλλαξης

Την απόφασή τους να αποχωρήσουν από το Οργανωτικό σκέλος του ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποίησαν στον πρόεδρο του κόμματος, την Πολιτική Γραμματέα, αλλά και στα μέλη της οι Διονύσης Τεμπονέρας, Αντώνης Κοτσακάς, και Χάρης Τσιόκας, με κείμενο-παρέμβαση που θα κατατεθεί και στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Σε κοινό τους άρθρο αφήνουν σαφείς αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη, τονίζοντας πως “δεν μπορούμε να παραμείνουν αδιάφοροι απέναντι σε μια μετάλλαξη, αντί για μετεξέλιξη, με την οποία διαφωνούμε”.

Αιχμές κατά Κασσελάκη από Γ. Βασιλειάδη

O πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βασιλειάδης άφησε αιχμές για όσα τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης περί μαύρου χρήματος στο ελληνικό πολιτικό σύστημα αλλά και στο κόμμα του ενώ κράτησε σαφείς αποστάσεις από όσα τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης περί μαύρου χρήματος στα ελληνικά πολιτικά κόμματα. «Υπόνοιες για την ηθική υπόσταση ενός ολόκληρου χώρου, δεν διαφέρουν σε τίποτα από την επιχειρηματολογία του αντισύριζα μετώπου και δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές .Πολλώ δε μάλλον σε μια συζήτηση η οποία εκτυλίσσεται στη δημόσια σφαίρα αποτελώντας καίριο πλήγμα και για την αριστερά αλλά και για την ίδια τη Δημοκρατία» σημείωσε σε δηλώσεις του ο Γ. Βασιλειάδης.

 «Γκρίνιες και μουρμούρα»

Μπορεί ο πρωθυπουργός στην εισαγωγική του ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ να έδωσε ενωτικό μήνυμα στη συνέχεια της συνεδρίασης όμως δεν έλειψαν τα παράπονα και οι ενστάσεις βουλευτών, τόσο για το εκλογικό αποτέλεσμα, όσο και για τη λειτουργία της κυβέρνησης. Η πιο έντονη στιγμή καταγράφηκε όταν ο Μάριος Σαλμάς αναρωτήθηκε αν η Ν.Δ. είναι «με τους λίγους ή με τους πολλούς», τοποθέτηση που προκάλεσε την άμεση και οργισμένη αντίδραση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που τόνισε: «Δε δέχομαι υπονοούμενα. Δεν θα δεχτώ αιχμές. Είμαστε με τους πολλούς και γι΄ αυτό πήραμε 41%». Στη συνέχεια ο Νικήτας Κακλαμάνης ζήτησε «να μην φύγουμε από την ιδεολογική μας ταυτότητα με τον Πρωθυπουργό να «σηκώνει το γάντι» και να απαντά: «Δεν φεύγουμε ποτέ. Το έχουμε ξαναπεί. Είμαι πιστοί στην ιδρυτική μας διακήρυξη. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είναι αυτός που δίδαξε τον πραγματισμό στην πολιτική».

Οι ορκωτοί ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ

Ο ΣΥΡΙΖΑ έριξε το «γάντι» προς τη Νέα Δημοκρατία και απάντησε ουσιαστικά στον Παύλο Μαρινάκη, σημειώνοντας: «Η αλήθεια είναι ότι το κόμμα του Κυρ. Μητσοτάκη χρωστάει κοντά μισό δισεκατομμύριο ευρώ στις τράπεζες και δεν ξέρει κανείς πώς και αν το ξεχρεώνει. Η αλήθεια είναι ότι η ΝΔ των “αδιευκρίνιστων” έκανε μια πανάκριβη προεκλογική καμπάνια. Η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, συγκεκριμένη τροπολογία για τη διαφάνεια στα κόμματα, όπου ζητά την ανάρτηση των ισολογισμών και κάθε δαπάνης των κομμάτων στη ‘’Διαύγεια’’. Η ΝΔ δεν την έχει αποδεχτεί. Ο Στ. Κασσελάκης ζήτησε σήμερα έλεγχο από ορκωτούς λογιστές σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Θα το αποδεχτούν;

Αν πραγματικά θέλουν να έρθουν “όλα στο φως” ιδού η Ρόδος. Αλλιώς ομολογούν ότι έχουν πολλά να κρύψουν».

Ο καλός ο … ναύαρχος στην φουρτούνα φαίνεται

Να τα μαζέψει… επιχείρησε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη, Εύαγγελος Αποστολάκης, από την αναφορά περί «μαύρων ταμείων στα κόμματα», που είχε προκαλέσει σάλο και πλήθος αντιδράσεων. Μιλώντας με κοινοβουλευτικός συντάκτες και σε σχετική ερώτηση για τα μαύρα ταμεία είπε ότι «εκτιμά» και ότι «φαντάζεται πως υπάρχουν». «Εκτιμώ, εγώ λέω φαντάζομαι, ούτε ότι το ξέρω, ούτε ότι τα έχω διαχειριστεί. Για τους άλλους. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποτίθεται ότι είναι πέραν πάσης υποψίας σε αυτά. Αφού δεν χρωστάει, δεν υπάρχει θέμα. Γενικά σαν λογική … όλα τα κόμματα ενισχύονται, τώρα με ποιο τρόπο, οι αρχηγοί, οι φίλοι, ο ένας, ο άλλος», είπε χαρακτηριστικά.

«Χάρη πάμε;»

Την στήριξή του στον Χάρη Δούκα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε με ανάρτησή του ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, με τις ζυμώσεις στο εσωτερικό του κόμματος να συνεχίζονται. Σε ανάρτηση του ο Μ. Χριστοδουλάκης τονίζει ««Η παράταξη βρίσκεται σε μία κρίσιμη, ιστορική καμπή. Η ίδια η πολιτική συγκυρία μας θέτει όλους προ των ευθυνών μας…» ενώ παράλληλα σημειώνει ότι «χρειαζόμαστε μια γενναία, τολμηρή αλλαγή». Η ανάρτηση Χριστοδουλάκη κλείνει με την φράση «Χάρη πάμε;» θέλοντας να δείξει τη στήριξη στο πρόσωπο του… Το θέμα βέβαια είναι τι θα επιλέξει ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ!

Τζάκρη για «Αυγή»

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, χαρακτήρισε υπερβολικές κάποιες αντιδράσεις για το κλείσιμο του ημερήσιου φύλλου της εφημερίδας «Αυγή», τονίζοντας πως «αυτοί οι ιστορικοί παραλληλισμοί με τις αποφάσεις της χούντας και τις αποφάσεις του κ. Κασσελάκη, νομίζω ότι είναι άδικοι».

«Αυτοί οι ιστορικοί παραλληλισμοί, θεωρώ, πώς να το πω, υπερβολικές τις αντιδράσεις και αυτοί οι ιστορικοί παραλληλισμοί με τις αποφάσεις της χούντας και τις αποφάσεις του κ. Κασσελάκη, νομίζω ότι είναι άδικοι», ανέφερε η Θ. Τζάκρη σε εκπομπή της ΕΡΤ1.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ