Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚατά ΡιπάςΚατά ριπάς 26 Ιουνίου

Κατά ριπάς 26 Ιουνίου

Παραιτήθηκε του μισθού του

Παραιτήθηκε του μισθού του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πηνειού Πάνος Θεοδωρακόπουλος, όπως ανακοίνωσε στην χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ. Όπως δήλωσε σκωπτικά, «παραιτήθηκα επειδή τα οικονομικά της ΔΕΥΑ τα άφησε σε… εξαιρετική κατάσταση η προηγούμενη Δημοτική Αρχή». Όλα αυτά ενώ ξεκινά ο έλεγχος των οικονομικών της ΔΕΥΑ από ορκωτό λογιστή.

Σύνδρομο διπλής προσωπικότητας;

Μήπως πάσχουν από σύνδρομο διπλής προσωπικότητας στον Δικηγορικό Σύλλογο Αμαλιάδας; Διαβάζω στο ψήφισμα που εξέδωσαν: «Όσα ειπώθηκαν από τον Υπουργό Δικαιοσύνης κατά την πρόσφατη περιοδεία του στην Ηλεία, δεν εκφράζουν τα αιτήματα και τις ανησυχίες των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, μας βρίσκουν αντίθετους». Στις 5 Ιουνίου, στην συνάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης με το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου τον είχαν ευχαριστήσει και μάλιστα, είχε ειπωθεί το εξής: «Εφόσον μετά τις 16/9 όλα είναι εξαιρετικά και δεν υπάρχει καμία αλλαγή όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας του Πρωτοδικείου, ήδη υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση στον κ. Φλωρίδη ώστε να έρθει σε εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου και να τον επιβραβεύσουμε για την  λειτουργία του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας!».

Πάλι… επαφές

Επαφές με «επιχειρηματίες» και «εκπροσώπους του λιανεμπορίου» ξεκίνησε όπως μαθαίνουμε ο νέος υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος προκειμένου -λένε- να αναχαιτιστεί η ακρίβεια. Άραγε τι θα γίνει αυτή τη φορά και θα… πειστούν να κατεβάσουν τις τιμές; Όχι τίποτε άλλο, μα ανάλογες πρωτοβουλίες έχει πάρει τα τελευταία χρόνια ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ Άδωνις Γεωργιάδης, ο έτερος αντιπρόεδρος Κωστής Χατζηδάκης, όπως και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Δίχως φυσικά να αναφέρουμε όλους τους αρμόδιους υπουργούς και υφυπουργούς.

Που πήγαν τα «πουμαρό»;

Άλλαξε συνήθειες φαίνεται ο Κασσελάκης. Δύο χιλιάδες λέξεις ανάρτηση στο twitter (Χ) το λες και «πουμαρό» ή «σάλτσες»! Όχι τίποτε άλλο μα είχαμε με μείνει με την εντύπωση πως δεν του αρέσουν τα μεγάλα κείμενα. Φαίνεται όμως πως όταν έρθει ένα «χτύπημα» όπως αυτό του αποτελέσματος των ευρωεκλογών όλα ανατρέπονται.

Τα «κόμματα» και τα «μαύρα»

Μία δήλωση η οποία σαφώς θα προκαλέσει συζητήσεις έκανε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστολάκης,  σχολιάζοντας την ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη. «Ξέρετε κανένα κόμμα που να μην έχει μαύρα; Εγώ πιστεύω ότι όλα τα κόμματα έχουν μαύρα, όλα τα κόμματα ενισχύονται, όλα τα κόμματα δέχονται χρήματα από υποστηρικτές. Η διαδικασία με την οποία διαχειρίζονται τα χρήματα δεν ξέρω πώς γίνεται, αλλά το ότι διακινούνται χρήματα μαύρα στα κόμματα είναι γεγονός», είπε ο κ. Αποστολάκης στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά».

Ας πάει στη Δικαιοσύνη

Για τις αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη σχετικά με «μαύρο χρήμα» στον ΣΥΡΙΖΑ, ρωτήθηκε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Κάθε σοβαρή καταγγελία για να έχει αξιοπιστία πρέπει να διατυπώνεται και να αναφέρεται στις αρμόδιες αρχές», είπε αρχικά και προσέθεσε με νόημα πως: «Αν έχει κάτι περισσότερο σε αυτό που λέμε, αν έχει σοβαρές αιτιάσεις ας πάει στη Δικαιοσύνη».

Το «νερό» στο αυλάκι

Στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου βρέθηκε χθες το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιεί τα υπουργεία που άλλαξαν «χέρια». «Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε στο υπουργείο αλλά στο μεταναστευτικό το νερό έχει μπει στο αυλάκι», τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της παρουσίας του εκεί.

Μόνο για την Αττική

Επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 1,3 εκατ. ευρώ αλλά μόνο για τους δήμους της Αττικής για το μάζεμα των ξερών χόρτων από τα οικόπεδα προανήγγειλε μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος. Όπως σημείωσε, το όλο εγχείρημα γίνεται προκειμένου να απομακρυνθούν τα ξερά χόρτα από περιοχές που υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς, καθώς δεν κατάφεραν όλοι οι δήμοι με δικά τους μέσα να τα απομακρύνουν εγκαίρως… Μήπως βέβαια θα έπρεπε να αναζητηθούν πηγές χρηματοδότησης για όλους τους δήμους της Χώρας και όχι μόνο για τους δήμους της Αττικής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ