Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚατά ΡιπάςΚατά ριπάς 25 Ιουνίου

Κατά ριπάς 25 Ιουνίου

Έχουν γνώση οι φύλακες

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παναγεωργίου, βρέθηκε στην Ηλεία και πιο συγκεκριμένα στον Ηλειακό ουρανό, σε μία πτήση πάνω από τις περιοχές που «χτυπήθηκαν» από τη φωτιά την περασμένη Παρασκευή. Ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά, πόσο νευραλγικός είναι ο Νομός Ηλείας και αυτός είναι ένας από τους λόγους που πάντα φροντίζει να έχει ο ίδιος εικόνα της κατάστασης στην περιοχή, παρεμβαίνοντας όταν το κρίνει σκόπιμο.

Ένοχοι και συνένοχοι

Έχει αποδειχθεί κατά το παρελθόν, ότι οι τοπικές κοινωνίες γνωρίζουν ή έχουν βάσιμες υποψίες για εκείνους που «αρέσκονται» να βάζουν φωτιές, προκαλώντας χάος. Μόνο που πρέπει να μπει ένα τέλος στο χάος που προκαλούν οι επίδοξοι εμπρηστές και μόνο οι ίδιες οι τοπικές κοινωνίες μπορούν να βάλουν φρένο σε όλο αυτό το οποίο κάθε καλοκαίρι συμβαίνει στον τόπο μας, συνεργαζόμενοι με τις αρμόδιες Αρχές! Σε διαφορετική περίπτωση εκείνοι οι οποίοι γνωρίζουν και δεν μιλούν είναι το ίδιο ένοχοι με εκείνους που βάζουν φωτιά θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή αλλά και τις περιουσίες των συμπολιτών τους.

Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή

Με ενδιαφέρον αναμένεται η εκδήλωση της 1ης Ιουλίου στο Πολεμικό Μουσείο, όπου ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς θα παρίστανται στην παρουσίαση του βιβλίου «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή». Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί θα μιλήσουν δημόσια για πρώτη φορά μετά τις ευρωεκλογές και αναμένεται να τοποθετηθούν σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις, οι οποίες είναι πυκνές, με δεδομένο ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δεν προκάλεσε πολλά χαμόγελα στη ΝΔ. Η τελευταία ανοιχτή παρέμβαση Σαμαρά είχε γίνει τον περασμένο Ιανουάριο για το θέμα της ρύθμισης του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, ασκώντας κριτική τότε για την απομάκρυνση του κόμματος από τις παραδοσιακές δεξιές αρχές. Στον αντίποδα ο Κώστας Καραμανλής είναι πιο φειδωλός στις δημόσιες εμφανίσεις του, ωστόσο έχει εκφράσει επίσης «ανησυχίες» όσον αφορά την εξέλιξη των εθνικών θεμάτων αλλά και τα θέματα που άπτονται των αρχών οι οποίες θα πρέπει να διέπουν την κοινωνική πραγματικότητα.

Σήμερα τα νεότερα

Συνεχίζεται η εκδίκαση της υπόθεσης του Φρέντι Μπελέρη σε δεύτερο βαθμό στα Τίρανα, με την απόφαση του Εφετείου του Ειδικού Δικαστηρίου Καταπολέμησης της Διαφθοράς να αναμένεται σήμερα Τρίτη. Η συνεδρίαση του δικαστηρίου αναμένεται να ξεκινήσει στις 14:00, ενώ η τελική απόφαση θα γίνει γνωστή περίπου στις 16:00.

Το περιβάλλον του Φρέντη Μπελέρη παραμένει επιφυλακτικό και δεν αναμένει κάτι θεαματικό από την απόφαση του Εφετείου.

Πρωτόδικα ο Φρέντι Μπελέρης είχε καταδικαστεί σε 24 μήνες φυλάκιση και παραμένει κρατούμενος από τις 12 Μαΐου 2023, κατηγορούμενος για ενεργητική δωροδοκία.

Αν σήμερα η εφετειακή απόφαση επικυρώσει την πρωτόδικη τότε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας θα παραμείνει φυλακισμένος μέχρι το Σεπτέμβριο. Σε περίπτωση που το Εφετείο μειώσει την ποινή σε 20 μήνες ή και λιγότερο τότε ο Μπελέρης αναμένεται να αφεθεί άμεσα ελεύθερος.

Τι θυμάμαι κι εγώ…

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ λείπει ξανά σε ταξίδι για (προσωπικές) δουλειές. Και πριν φύγει έδωσε εντολές στους εδώ «φρουρούς» του να εκδικούνται όσους τόλμησαν να αμφισβητήσουν τη νίκη (του αρχηγού) στις ευρωεκλογές. Κάποιοι από αυτούς ήταν θερμοί υποστηρικτές του στη μάχη για την αρχηγία. Θυμάμαι, για παράδειγμα, ότι ένας εξ αυτών έλεγε υπερηφάνως ότι «ο πετυχημένος μετανάστης» με την υποψηφιότητά του «δίνει τη δυνατότητα επαναβάπτισης του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνική πλειοψηφία» και προέβλεπε ότι, με την εκλογή του, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έκανε «νέο ξεκίνημα»!

Ο άνθρωπος που έγινε ίδρυμα

Επειδή ακούω συχνά τώρα τελευταία για την «μεγάλη επιστροφή του μεγάλου ηγέτη», να υπενθυμίσω κάτι: Ο Τσίπρας, ως «πολιτικός», έχει απαξιωθεί, σε βαθμό πρωτοφανή για την ελληνική ιστορία. Τι να κάνει, λοιπόν; Έγινε ίδρυμα.

Ο κύριος «παρέλαβα χάος»

«Παρέλαβα χάος» ο ένας, «παρέλαβα χάος» ο άλλος, «παρέλαβα χάος» και ο Κασσελάκης. Αν και η διαφορά του τελευταίου με εκείνους που, όλα αυτά τα χρόνια, χρησιμοποίησαν την ίδια έκφραση, είναι πως εκείνοι τη χρησιμοποιούσαν όταν ξεκινούσε η διακυβέρνηση τους ή όταν αποχωρούσαν από αυτήν. Παρέλαβε χάος λοιπόν και ο Κασσελάκης. Και με σεμνότητα και ταπεινότητα μας το διευκρινίζει για να μας δηλώσει πως ως ένας άλλος μικρός θεός τακτοποιεί το χάος και βάζει σε τάξη τα άτακτα και τα αποδομημένα και κρίμα που δεν του αναγνωρίζουμε το μεγαλείο της ευταξίας και δεν το προσκυνούμε γονυπετώς.

Άγριος καβγάς για τις αργομισθίες

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχει στηθεί άγριος καβγάς για τις αργομισθίες στελεχών και πρώην βουλευτών. Δεν ξέρω πόσο φρόνιμο είναι να τσακώνονται σε ένα κόμμα για τέτοια θέματα. Αλλά εκτιμώ ότι πίσω από αυτό και πέρα από το εάν είναι σωστές ή όχι κάποιες απομακρύνσεις έμμισθων υπαλλήλων, βρίσκεται η αδυναμία συνύπαρξης.   Συνύπαρξης μίας σειράς στελεχών με τον Στέφανο Κασσελάκη. Τα αρνητικά αισθήματα είναι αμοιβαία βέβαια και το θέμα είναι μάλλον πότε και πώς θα εκδηλωθεί η νέα μεγάλη κρίση. Το βλέπω δύσκολο να αντέχουν όλες οι πλευρές μέχρι το συνέδριο…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ