Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚατά ΡιπάςΚατά ριπάς 21 Ιουνίου

Κατά ριπάς 21 Ιουνίου

Χωρίς κοινή γραμμή πλεύσης

Την πρόταση του υπουργού Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη για διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης στη Βουλή όπου θα συζητηθούν οι δημοσιονομικές επιπτώσεις των φορολογικών μέτρων του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε τελικά η αξιωματική αντιπολίτευση. «Καλοδεχούμενη» είχε χαρακτηρίσει αρχικά  ο Νίκος Παππάς την σχετική πρόταση του Κωστή Χατζηδάκη, ενώ στην συνέχεια η Θεοδώρα Τζάκρη μίλησε για «φθηνό τέχνασμα». Υπάρχει μία λαϊκή παροιμία που λέει «όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει» και στον ΣΥΡΙΖΑ μάλλον γέμισαν από «κοκόρια».

Μάστιγα η ενδοοικογενειακή βία

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που παρουσίασε χθες για τις υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, καθώς όπως είπε στον ΣΚΑΪ μόνο το βράδυ της Τετάρτης «έγιναν 73 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία σε 90 περιστατικά». Συνολικά το πρώτο 5μηνο του 2024 έχουν απασχολήσει την ΕΛΑΣ 5.300 υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας και 5.500 συλλήψεις.

«Κι αυτό όλο κάθε μέρα διογκώνεται καθώς οι γυναίκες απελευθερώθηκαν. Κάθε βράδυ εγκαθίστανται 20 panic button» πρόσθεσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Πειθαρχική έρευνα κατά Κούγια

Αυτεπάγγελτη πειθαρχική έρευνα σε βάρος του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια για τις δηλώσεις του αναφορικά με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, άσκησε ο πρόεδρος του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ζήσης Κωνσταντίνου. Ο Ζήσης Κωνσταντίνου, όρισε ήδη εισηγητή για την υπόθεση και στάλθηκε κλήση στον κ. Κούγια, προκειμένου να παράσχει εξηγήσεις μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα – και στην συνέχεια να εκδοθεί η πειθαρχική απόφαση.

Η κεντροαριστερά και οι μνηστήρες … της Πηνελόπης

Για τις διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στην Κεντροαριστερά μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Real Fm, σχολιάζοντας πως έχει περισσότερους μνηστήρες από ό,τι η Πηνελόπη.… Η αλήθεια είναι ότι τη Νέα Δημοκρατία την εξυπηρετεί η πολυδιάσπαση στο χώρο της κεντροαριστεράς κάτι το οποίο σαφώς θα πρέπει να αντιληφθεί ο χώρος αλλά κυρίως οι υποψήφιοι «μνηστήρες».

Να διορθωθεί η αδικία έστω και μετά θάνατον

Νομίζω πως μετά τον θάνατο του Σάκη Σταυρόπουλου, ο Δήμος Πύργου οφείλει να διορθώσει μία μεγάλη αδικία. Το στάδιο Πύργου πρέπει να ονομαστεί «Σάκης Σταυρόπουλος». Θα έπρεπε να έχει γίνει όταν ήταν εν ζωή ο ιστορικός ηγέτης του Πανηλειακού, αλλά για κάποιους λόγους επιλέχθηκε ο Βιλαέτης. Έστω και τώρα ο Πύργος να διορθώσει την αδικία και να τιμήσει έναν από τους σπουδαιότερους ευεργέτες του.

ΠΑΣΟΚ …από τα παλιά

ΠΑΣΟΚ …από τα παλιά. Δεν μπορείτε να πείτε. Με τις συνεδριάσεις του τις πολύβουες, με τους παράγοντές του, με τι σπόντες και τις μπηχτές του και βέβαια με τα ωραιότατα μαχαιρώματά του. Τα συντροφικά. Κι όλα αυτά σε πράσινο φόντο, με τον ήλιο και την Χαριλάου Τρικούπη. Τι περισσότερο να ζητήσει κανείς; Κάποιοι βέβαια θα ήθελαν και μια εκλογική διαδικασία. Άλλοι με συνέδριο πριν, άλλοι με συνέδριο μετά και άλλοι δίχως συνέδριο. Άλλοι πάλι δεν θέλουν τίποτε κι άλλοι με χαρά θα έβλεπαν και μερικές διαγραφές. Κι εδώ κανένα πρόβλημα. Όπως διαπιστώνει κανείς όταν οι πολιτικές κόντρες οξύνονται το ΠΑΣΟΚ έχει καταστατικό …για όλα τα γούστα. Διαχρονική αξία.

Γίνεται …μπάχαλο

Δίχως τον Κασσελάκη θα πορευθεί για λίγες ημέρες ή εβδομάδες ο ΣΥΡΙΖΑ. Καθότι ο πρόεδρος πήγε στις ΗΠΑ όπου έχει τις δουλειές και τα ινστιτούτα του. Το θέμα είναι όμως πως σε κάθε προεδρικό ταξίδι η Κουμουνδούρου γίνεται …μπάχαλο. Παρατηρημένο αυτό παρότι ο Κασσελάκης είναι μόλις μερικούς μήνες πρόεδρος. Χαμός έγινε στο τέλος του 2023 όταν είχε φύγει, χαμός και τις άλλες φορές. Τώρα μόλις λίγα 24ωρα και έγινε ότι έγινε με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο και τον Γιώργο Τσίπρα. Από εντολές – προφανώς – που είχαν δοθεί πριν την αναχώρηση. Όπως καταλαβαίνετε έχουμε πολλά ακόμη μπροστά μας.

Ραντεβού από Σεπτέμβριο

Ραντεβού από Σεπτέμβριο μαθαίνω πως δίνουν αρκετοί δυσαρεστημένοι γαλάζιοι βουλευτές που μάταια περίμεναν να χτυπήσει το τηλέφωνό τους την περασμένη Παρασκευή, οπότε και ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης. Κάποιοι εξ αυτών, μάλιστα, στις κατ ιδίαν συζητήσεις τους (προσώρας) δεν κρύβουν την οργή τους για το γεγονός ότι αν διαφωνούσαν κάθετα με την ισότητα στον πολιτικό γάμο, και το νομοσχέδιο υπερψήφισαν αλλά και σκληρό αγώνα έδωσαν στις ευρωεκλογές για τη ΝΔ, σε αντίθεση με άλλους, που απείχαν επιδεικτικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ