Κατά ριπάς Σάββατο 3 Φεβρουαρίου

0
241

Η σύσταση για το parking
Μαθαίνω ότι φτάνοντας στην Δ.Ο.Υ. του Πύργου, οι Αστυνομικοί ζήτησαν πολύ ευγενικά από τους αγρότες να μην αφήσουν τα τρακτέρ στον χώρο στάσης- στάθμευσης που αφορά τους ανθρώπους με αναπηρία… κάτι το οποίο και έγινε απόλυτα σεβαστό! Το θέμα βέβαια είναι ότι και να ήθελε ένας άνθρωπος με κινητικά προβλήματα να προσεγγίσει τον χώρο, αυτό ήταν σχεδόν αδύνατο λόγω της κινητοποίησης.

Τα διπλοπαρκαρισμένα
Δεν είναι λίγες οι φορές που στην οδό Μανωλοπούλου (σ.σ. και όχι μόνο) μπορεί κανείς πολύ εύκολα να εντοπίσει διπλοπαρκαρισμένα οχήματα! Αυτό βέβαια, χθες, έκανε ακόμα δυσκολότερη την διέλευση των μεγάλων αγροτικών οχημάτων που προσπαθούσαν να διέλθουν χωρίς να προκαλέσουν ζημιές… Βέβαια ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας με το άρθρο 34, παράγραφος 3 επισημαίνει ότι η στάθμευση οχήματος στο οδόστρωμα απαγορεύεται «παράπλευρά άλλου οχήματος»… εκτός βέβαια και αν το συγκεκριμένο άρθρο του ΚΟΚ δεν ισχύει για την πόλη του Πύργου.

Αποφασισμένοι
Οι αγρότες πάντως και της Ηλείας –που μετά από πολύ καιρό αποφάσισαν να βγουν μαζικά στους δρόμους- δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν για όσο χρειαστεί τον αγώνα τους έως ότου δικαιωθούν. Μένει να δούμε βέβαια τι στάση θα κρατήσει η κυβέρνηση και εάν θα επιλέξει να στηρίξει ουσιαστικά το σύνολο των αγροτών ή θα συνεχίσει να τους «χτυπά φιλικά στην πλάτη» δηλώνοντας ότι τους κατανοεί!

Δεν υπάρχει αντίπαλος στο ρινγκ
Μόλις εφτά μήνες από τις εκλογές και την άνετη δεύτερη νίκη της ΝΔ, μια περίεργη εικόνα κυριαρχεί στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι. Η κοινωνία βράζει, καθώς μεγάλα κομμάτια της πλήττονται από την κυβερνητική πολιτική και αντιδρούν. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πιέζεται πολλαπλώς. Όμως, η κοινωνική πίεση δεν μπορεί να βρει πολιτική έκφραση, καθώς η αντιπολίτευση είναι πολυδιασπασμένη, αποτελείται από μικρομεσαία κόμματα και ουσιαστικά είναι ανύπαρκτη. Κι έτσι η κυβέρνηση μοιάζει με πυγμάχο που ζαλισμένος περιφέρεται στο ρινγκ, αλλά δεν υπάρχει αντίπαλος να του καταφέρει ένα χτύπημα που θα τον κάνει να δει αστράκια.

Λες και δεν βλέπουν τι συμβαίνει γύρω τους
Ο ΣΥΡΙΖΑ ασχολείται με τα συνεχή «ανδραγαθήματα» του Παύλου Πολάκη. Ο οποίος, αφού κατάφερε να σακατέψει τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, έχει βάλει στόχο να αποτελειώσει τον ΣΥΡΙΖΑ του αγόμενου και φερόμενου Στέφανου Κασσελάκη. Η κατάληξη είναι προδιαγεγραμμένη. Οι ευρωεκλογές θα πιστοποιήσουν τη συνεχιζόμενη κατρακύλα και τότε να δούμε πού θα κρυφτούν όσοι και όσες προσέρχονται αμέριμνοι πότε στις Σπέτσες και πότε στις κομματικές συνεδριάσεις, λες και δεν βλέπουν τι συμβαίνει γύρω τους.

Βλέπετε κάποιον να προβληματίζεται;
Σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις το άθροισμα της Κεντροαριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ) κινείται γύρω στο 25% του εκλογικού σώματος. Με οριακό προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για μια πρωτοφανή συρρίκνωση που προφανώς δημιουργεί νέα πολιτικά δεδομένα και αλλάζει μια από τις θεμελιακές σταθερές της περιόδου μετά τη Μεταπολίτευση. Βλέπετε κάποιον στα επιτελεία των δυο κομμάτων να προβληματίζεται; Ούτε για δείγμα.

Θα μας καλούν να προβληματιστούμε παρέα
Όλοι αυτοί σε 5 μήνες, την Κυριακή των ευρωεκλογών, είναι σχεδόν βέβαιο ότι «θα πέφτουν από τα σύννεφα» και θα μας καλούν να προβληματιστούμε παρέα για το φαινόμενο της συρρίκνωσης του προοδευτικού χώρου. Μια από τις πολλές απορίες: Αφού το «τρένο» έρχεται καταπάνω τους, μήπως είναι φρονιμότερο από τώρα να το αποφύγουν;