Κατά ριπάς 19 Νοεμβρίου

0
302

Δεν φοβούνται για αποχωρήσεις
«Δεν ακολουθεί κανένας γαλάζιος βουλευτής τον κ. Σαμαρά» ανέφερε ο κ. Μαρινάκης μιλώντας στο Mega, και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε φόβο. Η Νέα Δημοκρατία άντεξε για 50 χρόνια και παρέμεινε κόμμα εξουσίας. Ποτέ δεν έβαλε το προσωπικό εγώ πάνω από το συμφέρον της χώρας».

Για ρουσφέτια Σαμαρά μίλησε ο Π. Νίκας
“Άργησε να γίνει, τον είχαν αφήσει να κάνει ρουσφέτια παντού” είπε μεταξύ άλλων ο τέως περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας σχολιάζοντας τη διαγραφή του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από τη Νέα Δημοκρατία. Μιλώντας στην κάμερα του Ionian TV ο κ. Νίκας επεσήμανε ότι ο κ. Σαμαράς θα έπρεπε να έχει τεθεί εκτός του κόμματος εδώ και πολύ καιρό, κάνοντας λόγο για ανεξήγητη υποχωρητικότητα και ανεκτικότητα της κυβέρνησης. Συμπήρωσε μάλιστα οτι με αυτή τη στάση της ουσιαστικά η κυβέρνηση είχε εκχωρήσει στον πρώην πρωθυπουργό τη δυνατότητα διαχέιρισης σημαντικών ζητημάτων και τοποθέτησης προσώπων στην Πελοπόννησο.

Αναζητούν όνομα
Να προτείνουν όνομα για το νέο «κίνημα» καλεί τους υποστηρικτές του ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.
Όπως αναφέρει, «τα επικρατέστερα ονόματα» που θα πρέπει να κατατεθούν το αργότερο μέχρι και σήμερα «θα μπουν σε ψηφοφορία στις 20, 21 και 22 Νοεμβρίου».
«Είναι μία πράξη συμβολική και ουσιαστική ταυτόχρονα. Σε αυτό το νέο ξεκίνημα τα μέλη και οι φίλοι θα αποφασίζουν, στο πιο σύγχρονο, συμμετοχικό κόμμα που θα έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Άμεση αντίδραση
Στην αναστολή λειτουργίας ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου, κατόπιν καταγγελίας σύμφωνα με την οποία εκπαιδευτικός προέβαινε σε παρενόχληση μαθητριών του, προχώρησε ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, κατόπιν σχετικής εισήγησης της Γενικής Διεύθυνσης του ΥΠΑΙΘΑ. Η εν λόγω καταγγελία υποβλήθηκε στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ), η οποία άμεσα διενήργησε έλεγχο στο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο και ζήτησε τις άμεσες ενέργειες της αρμόδιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, η οποία διεξήγαγε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, για τη διερεύνηση των πραγματικών περιστατικών.
Η Αρχή άμεσα προχώρησε σε έλεγχο του εκπαιδευτηρίου και ζήτησε τις άμεσες ενέργειες της αρμόδιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, η οποία διεξήγαγε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, για τη διερεύνηση των πραγματικών περιστατικών.

«Γαλάζιο αντάρτικο» από Χαρδαλιά
«Γαλάζιο αντάρτικο» απέναντι στην υποψηφιότητα του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκου βρίσκεται σε εξέλιξη στο Συνέδριο της ΕΝΠΕ στην Αλεξανδρούπολη. Στον απόηχο της διαγραφής Σαμαρά και της αναταραχής που επικρατεί, το κάρο σέρνει ο εκλεκτός του Κυρ. Μητσοτάκη στην Περιφέρεια Αττικής Ν. Χαρδαλιάς, που, δεν ταξίδεψε στην Αλεξανδρούπολη, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την ενόχλησή του για την επιλογή Μητσοτάκη να μην είναι εκείνος ο διάδοχος του Α. Τζιτζικώστα στην προεδρία της ΕΝΠΕ.

Τα παράπονα Χαρδαλιά
Να σημειωθεί ότι πληροφορίες από την Περιφέρεια Αττικής αναφέρουν ότι ο κ. Χαρδαλιάς «πληρώνει» το γεγονός ότι ζήτησε από το Μέγαρο Μαξίμου και τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη την αύξηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) για την Αττική και παρά τις δεσμεύσεις που έλαβε, ουδέποτε τα κονδύλια αυξήθηκαν!

13 νέα πρόσωπα
13 νέα πρόσωπα θα έχει το νέο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ηλείας σε σχέση με το απερχόμενο Δ.Σ. Μάλιστα, τέσσερις εκλεγμένοι στο απερχόμενο Δ.Σ. δεν κατάφεραν να εκλεγούν στο νέο, παρότι έθεσαν υποψηφιότητα. Πρόκειται για τους Ηλία Ξανθούλη, Ευγενία Γιαμπαστή, Μάριο Λαμπρόπουλο και Γιώργο Δάρρα.

Με τα αυτιά τεντωμένα
Την πρώτη του ομιλία μετά την αποπομπή του Αντώνη Σαμαρά θα πραγματοποιήσει ο Κώστας Καραμανλής, την προσεχή Παρασκευή (22/11), στην Πάτρα. Τόσο από το Μέγαρο Μαξίμου, όσο και από την Πειραιώς θα έχουν τα αυτιά τους τεντωμένα, καθώς οι ακριβείς διατυπώσεις του, η ένταση των λεγομένων του και φυσικά το περιεχόμενο της ομιλίας του θα διαμορφώσουν σημαντικά το εσωκομματικό πεδίο. Συνομιλητές του πρώην πρωθυπουργού εκτιμούν ότι μόνο σιωπηλός δεν θα μείνει στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Χαρβαλιά «Γιαβόλ! Αίμα, λήθη και υποτέλεια».