Κατά ριπάς 17 Οκτωβρίου

0
6

Ατομική ευθύνη

Για τις ζημιές από πυρκαγιές φταίνε αυτοί που δεν ασφαλίζουν τα σπίτια τους. Για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ αυτοί που σπαταλούν ρεύμα και δεν μελετούν τα τιμολόγια. Για τους αποκλεισμούς από τα ΑΕΙ αυτοί που δεν διαβάζουν. Ε σιγά μην δεν έφταιγαν και οι υποψήφιοι του ΑΣΕΠ που δεν μπορούν να πάνε ή να επιβιώσουν στις περιοχές που διορίστηκαν. Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Θόδωρος Λιβάνιος για να αιτιολογήσει τις ποινές που προβλέπονται για τέτοιες περιπτώσεις στο νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ.

Αγανάκτηση

Αγανάκτησε και μάλλον με το δίκιο του ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ από τους επώνυμους λογαριασμούς υποστήριξης του Κασσελάκη που μιλάνε για «χούντες» και «σταγονίδια». Όπως δήλωσε «50 χρόνια μετά την πτώση της χούντας ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΠΟΤΕ ότι θα κατηγορούμουν …ως χουντικό σταγονίδιο, μέσα από το κόμμα μου(!) από διαπρύσιο υποστηρικτή του κ. Κασσελάκη».

Επιστρέφει

Ο Αυγενάκης επιστρέφει στη ΝΔ μαθαίνω. Οι πληροφορίες λένε ότι αυτό θα συμβεί το βράδυ της ψήφισης του προϋπολογισμού. Θεωρείται ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση άλλωστε, η ψηφοφορία στον προϋπολογισμό. Κι αφού θα ψηφίσει υπέρ (προφανώς), θα θεωρηθεί αυτοδίκαια μέλος και πάλι της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας. Τιμωρήθηκε δηλαδή με… έξι μήνες αποκλεισμό και επανέρχεται!

Η πρώτη φορά

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν η συνέντευξη του Κασσελάκη στην Μάρα Ζαχαρέα. Ήταν η πρώτη φορά που ένας άνθρωπος οποίος φιλοδοξεί να ηγηθεί ξανά της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είπε κουβέντα για την κυβέρνηση, αλλά αντίθετα αναλώθηκε σε συνεχείς και ανελέητες επιθέσεις κατά των στελεχών του κόμματος που θέλει να ηγηθεί!

Σταθερά στο ΣΥΡΙΖΑ

Χαμογέλασε και διέψευσε δημοσίευμα που τον ήθελε να αλλάζει ομάδα. Ο λόγος για τον Διονύση Καλαματιανό, ο οποίος σύμφωνα άρθρο του politicalbank.gr ετοιμαζόταν να… μετακομίσει από τον ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΑΣΟΚ. Ο Διονύσης Καλαματιανός ερωτηθείς από τον «Πυροβολητή» διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα κάνοντας λόγο για «ασύστολα ψεύδη» ενώ παράλληλα τόνισε ότι αυτή τη στιγμή το μόνο το οποίο τον ενδιαφέρει πραγματικά είναι η επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ και η εκλογή ενός νέου αρχηγού που θα μπορέσει να συσπειρώσει τις δυνάμεις του χώρου έχοντας έναν καθαρό πολιτικό λόγο.

Τον συνέλαβαν

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ «Ο Ερμής» Τάκης Τσαπάρας συνελήφθη μετά το πέρας της κινητοποίησης στο Κατάκολο για παρακώλυση της κυκλοφορίας- αν και δεν ήταν ο μόνος που συμμετείχε στην κινητοποίηση. Βέβαια λίγη ώρα αργότερα αφέθηκε ελεύθερος… και δεν χρειάστηκε να συνεχίσει την διαμαρτυρία του μέσα από το κρατητήριο!

Στο Σύνταγμα

Μεσσήνιοι και Ηλείοι βρέθηκαν στο Σύνταγμα διεκδικώντας την υλοποίηση του δρόμου Πύργος- Καλό Νερό- Τσακώνα. Το ζήτημα είναι βέβαια, το υπουργείο Υποδομών, αλλά και η ίδια η κυβέρνηση να ακούσουν, το αίτημα των αιρετών, των πολιτών και των φορέων των δύο νομών και να δώσουν απαντήσεις σχετικά με το τι σκοπεύουν να κάνουν με το συγκεκριμένο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου. Εξάλλου στο παρελθόν υπήρχε και η δέσμευση του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ολοκλήρωση του έργου. Ελπίζω μόνο να μην … ξεχάστηκε!

Το ΑΙ «τσιμπάει» την υπερσυνταγογράφηση

Για τους τρόπους ελέγχου της υπερσυνταγογράφησης με τη χρήση νέων τεχνολογιών μίλησε ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Οι γιατροί αυτοί εξαπατούν το ελληνικό Δημόσιο, εξαπατούν την ελληνική κοινωνία» τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους στην ΕΡΤ μιλώντας για την καταπολέμηση της υπερσυνταγογράφησης. Στη συνέχεια, εξήγησε τα εξής: «Υπάρχουν συστήματα που ελέχουν την υπερσυνταγογράφηση. Το τελευταίο χρονικό διάστημα τα ηλεκτρονικά αποτυπώματα μπορούμε να τα εντοπίσουμε, άλλωσε η ηλεκτρονική συνταγογράφηση είναι 12 χρόνια, οπότε μπορούμε να πάμε πίσω και να δούμε ακριβώς πότε και τι συνέβη».

«Υπάρχει το σύστημα που χρησιμοποιεί Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ) και μπορούμε να καταλάβουμε αν κάποιος είναι εκτός των ορίων, όταν κάποιος δηλαδή συνταγογραφεί στις 3 τα χαράματα χιλιάδες σκευάσματα, είναι κάτι το οποίο δεν αποτελεί συνηθισμένη πρακτική» συμπλήρωσε.