Σειρά επισκέψεων στα υπουργεία
Τις επισκέψεις στα υπουργεία ξεκίνησε από χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια προσπάθεια να κεφαλαιοποιήσει τον ανασχηματισμό και να ανοίξει την βεντάλια των ζητημάτων, προτάσσοντας ένα θετικό αφήγημα για το μέλλον. Τις μειώσεις φόρων χωρίς να διασαλευτεί η δημοσιονομική δραστηριότητα προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το πέρας της συνάντησης που πραγματοποίησε με τον νέο υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκο Πιερρακάκη.«Τώρα έχει έρθει ο καιρός ώστε το μακροοικονομικό αποτύπωμα να το αισθανθούν οι συμπολίτες μας χωρίς να αποκλίνουμε από τη δημοσιονομική σταθερότητας», είπε ο πρωθυπουργός κατά την τοποθέτησή του.
Εν αναμονή
Λένε πολλές φορές ότι «όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά», μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση μείναμε μόνο στον «καπνό» Κυκλοφόρησε ευρέως η φήμη ότι στην Αρχαία Ολυμπία θα βρεθεί σήμερα και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης… κάτι τέτοιο ωστόσο φαίνεται ότι δεν έχει βάση, καθώς σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα του, ο Κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στις 10:00 το πρωί στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών… Λέτε να υπάρξει κάποιο καλό νέο για Ηλεία και Μεσσηνία ή θα μείνουμε πάλι στην αναμονή;
Επίθεση με το «καλημέρα»
Την παραίτηση ή την αποπομπή της νέας υφυπουργού Εργασίας Άννας Ευθυμίου ζήτησε, με ανάρτησή του στο Facebook ο Παύλος Πολάκης, καταγγέλλοντας πληρωμές που είχε λάβει από τον ΕΦΚΑ σαν βουλευτής για παροχή υπηρεσιών από το 2019 έως το 2023.
Μάλιστα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει και την περίπτωση της Ράνιας Αντωνοπούλου, η οποία, όπως λέει, είχε λάβει χρήματα – βάσει νόμου – ως επίδομα ενοικίου, τα οποία είχε επιστρέψει. «Όταν η ΡΑΝΙΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ, επαιρνε το επιδομα ενοικιου (που το δικαιουταν με βαση το νομο) η ΝΔ ειχε κηρυξει ΙΕΡΟ ΠΟΛΕΜΟ και καλα για διασπαθιση δημοσιου χρηματος!!!(φωτο 1)
Τωρα που (ξανα) αποκαλυπτεται πως η κυρια ΕΥΘΥΜΙΟΥ, νεα υφυπουργος Εργασιας ελαβε ΚΑΙ το 2023, επι αυτης της κυβερνητικής θητειας δηλαδη, 11.500 ευρω για «Νομικες Υπηρεσιες» στον ΕΦΚΑ, που ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ η ΝΔ και ο Μητσοτακης προσωπικα κανουν την παπια!!!» επεσήμανε μεταξύ άλλων π Π. Πολάκης.
Αρνητική πρωτιά
Δεν είναι μόνο οι έρευνες των επίσημων ευρωπαϊκών ινστιτούτων για την εργασία που κατατάσσουν την Ελλάδα στις τελευταίες θέσεις της ΕΕ όσον αφορά τις εργασιακές συνθήκες. Σε παρόμοια συμπεράσματα καταλήγουν ιδιωτικοί οργανισμοί, όπως η πολυεθνική εταιρεία Great Place to Work, που διαθέτει υπηρεσίες συμβουλευτικής, αξιολόγησης και πιστοποίησης εργασιακών χώρων ως «Ωραία Μέρη» για να δουλεύει κανείς. Οι Έλληνες εργαζόμενοι έχουν σε γενικές γραμμές κακή εικόνα για την αξιοπιστία της ηγεσίας της επιχείρησης στην οποία δουλεύουν. Επίσης βρίσκονται στη χειρότερη θέση, από όλους τους συναδέλφους τους, στη δυνατότητα υβριδικής εργασίας. Ενώ στην Ολλανδία οι έξι στους δέκα μπορούν να εργάζονται και εξ αποστάσεως, στην Ελλάδα ούτε οι τρεις στους δέκα δεν έχουν αυτό το δικαίωμα. Οι μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις χώρες οφείλονται τόσο στη διάρθρωση της οικονομικής δραστηριότητας, αλλά κυρίως στο αν υπάρχει κουλτούρα εργασιακής εμπιστοσύνης, σημειώνεται στην έρευνα.
Υπάρχουν ερωτήματα
Υπάρχουν ερωτήματα για την παραίτηση ενός υφυπουργού πριν καν προλάβει να ζεστάνει την καρέκλα του. Διότι, προφανώς, δεν συνιστά απάντηση αυτό που ο ίδιος είπε. Ότι, δηλαδή, παραιτείται για «τον ανήθικο πόλεμο» που εξαπέλυσε εναντίον του η αντιπολίτευση «με ανυπόστατες επιθέσεις». Αν ο «πόλεμος» είναι «ανήθικος», και οι επιθέσεις «ανυπόστατες», δεν παραδίδεις αμέσως τα όπλα. Αποκρούεις τις επιθέσεις και μένεις στη θέση σου. Αλλιώς ενισχύεις την «ανηθικότητα» των άλλων.
Του ζητάει βιογραφικό;
Αλήθεια, πριν καν ανακοινώσει τη συμμετοχή κάποιου στην κυβέρνηση-και μάλιστα προσώπου που δεν είχε μέχρι τώρα ενεργό ανάμειξη στην πολιτική- τού ζητάει κάποιο βιογραφικό; Ή έστω αναθέτει σε ένα συνεργάτη του- τόσους και τόσους έχει στο Μαξίμου και γύρω από αυτό- να διαπιστώσουν αν έχει καθαρό επαγγελματικό παρελθόν; Φαίνεται ότι ο νυν πρωθυπουργός γοητεύθηκε, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν και με άλλους, από τις επιδόσεις του παραιτηθέντος στα κοινωνικά δίκτυα.
Το πάθημα έγινε μάθημα
Το πάθημα του Αλέξη Τσίπρα με την τελευταία αναθεώρηση του συντάγματος έγινε μάθημα για τον Νίκο Ανδρουλάκη. Ο οποίος λέει το εξής απλό: Μπορεί να συμφωνώ με την αναθεώρηση κάποιων άρθρων, αλλά δεν θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην τωρινή, προτείνουσα Βουλή, ώστε να μην έχει τη δυνατότητα η ΝΔ στην περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές, να καθορίσει μόνη της το περιεχόμενο της νέας διάταξης. Αν περάσουν τώρα οι αναθεωρητέες διατάξεις με απλή και όχι ενισχυμένη (άνω των 180 ψήφων) πλειοψηφία, τότε θα χρειαστούν οι συναινέσεις στην επόμενη, την αναθεωρητική Βουλή. Σώφρων και ρεαλιστής ο πρόεδρος Νίκος, κρατάει πισινή, καθώς είναι άλλο να θες να κερδίσεις τις εκλογές και άλλο να νομίζεις ή και να είσαι σίγουρος ότι θα τις κερδίσεις. Όπως ο Τσίπρας δηλαδή.