Πρώτη συνάντηση Αντωνακόπουλου- Καννή

0
242

Χθες στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η ενημερωτική συνάντηση ανάμεσα στον Δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο και στον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Στάθη Καννή.

Τον νέο Δήμαρχο Πύργου συνόδευσαν οι Βασίλης Παναγόπουλος, Νίκος Θεοδώρου και Λάκης Αθανασόπουλος. Ενώ από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής Πύργου παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Αργυρόπουλος και Μαρίνος Αχτύπης, καθώς και ο Γ.Γ. του Δήμου Γιάννης Βαρελάς.

Στην συνάντηση επικράτησε πολιτικός πολιτισμός με τους δύο άνδρες να δηλώνουν πως ο Δήμος έχει συνέχεια. Η ενημέρωση έγινε τόσο σε πολιτικό, όσο και σε υπηρεσιακό επίπεδο, καθώς παραβρέθηκαν και προϊστάμενοι των υπηρεσιών του Δήμου Πύργου.

Ο Τάκης Αντωνακόπουλος στην τοποθέτησή του ανέφερε, μεταξύ άλλων: “Σήμερα θα γίνει μία πρώτη ενημέρωση της κατάστασης που υπάρχει σήμερα στον Δήμο, σε οικονομικό επίπεδο, σε επίπεδο έργων, σε επίπεδο πρωτοβουλιών. Θα γίνει μια ενημέρωση σε βάθος γιατί κοινή μας αγωνία είναι να πάει καλά ο Δήμος, η πόλη και τα χωριά μας. Οι συνθήκες είναι καλές. Τα οικονομικά του Δήμου είναι καλά. Οι εκλογές τελείωσαν. Όπως κι εμείς βρήκαμε τα οικονομικά σε καλή κατάσταση από τον προηγούμενο Δήμαρχο κ. Λιατσή, έτσι και τώρα τα οικονομικά είναι καλά. Το χρηματικό υπόλοιπο είναι περίπου 9 εκατ. ευρώ. Όλα τα μεγάλα έργα μας έχουν διασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις από μεγάλα ταμεία, όπως το ΕΣΠΑ, το “Αντώνης Τρίτσης”, το “Πράσινο Ταμείο”, κτλ.  Δεν υπάρχει επίσης κανένα πρόβλημα με την πληρωμή των στερεών απορριμάτων. Και αυτό είναι fake news. Έχουμε κάνει τη ρύθμιση που έχουν κάνει όλοι οι Δήμοι, μέσω ΚΑΠ. Οι οιωνοί είναι καλοί, δεν θέλουμε να γινόμαστε μάντεις κακών, ούτε θα πανηγυρίσουμε ποτέ με την ζημιά της πόλης και θα το δείτε στην πράξη. Αυτό είναι το μότο στο οποίο θα κινηθούμε. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο της νέας δημοτικής αρχής. Τα έργα και τα αποτελέσματα κρατούν ζωντανούς τους ανθρώπους στην ιστορική μνήμη.

Από την πλευρά του ο Στάθης Καννής, τόνισε: “Ο Δήμαρχος μας προσκάλεσε για να μας ενημερώσει για το τι συμβαίνει στον Δήμο. Ανταποκριθήκαμε, γιατί φυσικά ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει. Προφανώς θα μας ενημερώσουν και οι υπηρεσίες. Ο Δήμος όπως όλα τα συλλογικά όργανα πρέπει να έχει συνέχεια. Όλοι ενδιαφερόμαστε για τον τόπο μας, όλοι ενδιαφερόμαστε για τον Δήμο μας. Η αγάπη αυτή εξάλλου μας έχει οδηγήσει στην ενασχόλησή μας με τα κοινά και τα δημοτικά πράγματα του τόπου μας. Πιστεύω πως η συζήτηση θα είναι εποικοδομητική και θα μας βοηθήσει ώστε κι εμείς από την 1η Ιανουαρίου που αναλαμβάνουμε τα καθήκοντά μας να μην χάσουμε καθόλου χρόνο και να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη ζωή στον Δήμο που αγαπάμε και νοιαζόμαστε όλοι για το καλό του”.