Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΥποψήφιος Πρόεδρος για το Επιμελητήριο Ηλείας ο Κωνσταντίνος Λεβέντης

Υποψήφιος Πρόεδρος για το Επιμελητήριο Ηλείας ο Κωνσταντίνος Λεβέντης

Ανακοινώθηκε χθες η Νομαρχιακή Επιμελητηριακή Παράταξη  «Οι Επιχειρήσεις Μπροστά»

Κ. Λεβέντης: «Θέλουμε ένα Επιμελητήριο που θα είναι ο κινητήριος μοχλός της ανάπτυξης, της καινοτομίας και της συνεργασίας»

Την υποψηφιότητα του, για την προεδρία του Επιμελητηρίου Ηλείας, ανακοίνωσε χθες ο Κωνσταντίνος Λεβέντης, ο οποίος θα τεθεί επικεφαλής της Νομαρχιακής Επιμελητηριακής Παράταξης «Οι Επιχειρήσεις Μπροστά».

Όπως δήλωσε, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο Κ. Λεβέντης, στόχος της παράταξης είναι η αναβάθμιση της λειτουργίας και των υπηρεσιών του Επιμελητηρίου, ώστε αναδειχθεί σε καθημερινό αρωγό και σύμβουλο για κάθε τοπική επιχείρηση, αλλά και σε κύριο εκφραστή ενός κοινού οράματος για την ανάπτυξη του τόπου.

Ο συνδυασμός θα αποτελείται από εκπροσώπους όλων των επιχειρηματικών κλάδων, από κάθε περιοχή του Νομού. Κοινό σημείο όλων είναι η μακρά πορεία και πείρα στο επιχειρείν, η βαθιά γνώση των προβλημάτων της τοπικής αγοράς, αλλά κυρίως η πίστη στις προοπτικές και τις δυνατότητες της Ηλείας.  Ο Κ. Λεβέντης, δήλωσε σχετικά: «Οι προσεχείς επιμελητηριακές εκλογές θα γίνουν σε μια κρίσιμη καμπή για την ανάπτυξη του τόπου. Η ολοκλήρωση της οδικής σύνδεσης Πάτρας – Πύργου, ο εκσυγχρονισμός των λιμενικών μας υποδομών και οι πόροι που μπορούν να διατεθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης ανοίγουν ένα παράθυρο ελπίδας για την Ηλεία.  Είναι στο χέρι μας, να αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία, για να βγούμε από την απομόνωση και την αναπτυξιακή υστέρηση, που αντιμετωπίζουμε όλα αυτά τα χρόνια.

Με αυτό το κίνητρο, θέτουμε υποψηφιότητα για τις προσεχείς επιμελητηριακές εκλογές.  Είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε πέρα και πάνω από κόμματα και άσκοπές αντιπαραθέσεις, για να ενώσουμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις, να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας. Είναι ώρα, επιτέλους, με τις επιχειρήσεις μπροστά να σηκώσουμε την Ηλεία ψηλά. Και να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά. Με ένα ισχυρό Επιμελητήριο Ηλείας, με φρέσκες ιδέες και νέα γνώση, με συνένωση δυνάμεων και διάθεση συνεργασίας, μπορούμε να πετύχουμε.»

Αναλυτικά η ανακοίνωση υποψηφιότητας

Ανακοινώνουμε σήμερα την υποψηφιότητα του συνδυασμού μας στις Επιμελητηριακές Εκλογές, που θα γίνουν στις 16 και 17 Νοεμβρίου 2024.

Είμαστε μια Νομαρχιακή Επιμελητηριακή Παράταξη, που εκφράζει το σύνολο της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ηλεία. Τα μέλη της ομάδας μας προέρχονται από όλους τους κλάδους, από όλες τις περιοχές του Νομού, από επιχειρήσεις κάθε μεγέθους.

Είμαστε όλοι άνθρωποι της αγοράς.

Γνωρίζουμε και ζούμε καθημερινά τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος της Ηλείας.  Γνωρίζουμε τι χρειάζεται η επιχείρηση, για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της και να κερδίσει ένα καλύτερο μέλλον.

Θέλουμε το Επιμελητήριο Ηλείας να είναι ο χρήσιμος σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια.

Με αναβαθμισμένη λειτουργία, με περισσότερες και σύγχρονες υπηρεσίες.

Με δυνατή φωνή στα κέντρα λήψης αποφάσεων, που αφορούν την Ηλεία και την ευρύτερη Περιφέρεια.  Με προτάσεις και διεκδικήσεις, για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης.  Είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε πέρα και πάνω από κόμματα. Πέρα από άσκοπες αντιπαραθέσεις.  Είμαστε εδώ για να ενώσουμε δυνάμεις, να διεκδικήσουμε από κοινού τις παρεμβάσεις που έχει ανάγκη ο τόπος μας, για να βγει από την απομόνωση. Για να προχωρήσουμε όλοι μαζί, με τις Επιχειρήσεις Μπροστά.

Αγαπητές και Αγαπητοί φίλοι συνάδελφοι

Για εμάς, δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή από το να στεκόμαστε ενώπιον των επαγγελματιών του τόπου μας, διεκδικώντας την εμπιστοσύνη και τη στήριξη για την αναγέννηση   του Επιμελητηρίου  της  Ηλείας.

Αναγνωρίζουμε ότι η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας είναι μεγάλη.

 Ζούμε σε μια εποχή ταχύτατων αλλαγών, όπου οι επιχειρήσεις καλούνται καθημερινά να προσαρμόζονται σε νέα δεδομένα, να ξεπερνούν εμπόδια και να καινοτομούν. Σε αυτή την εποχή, το Επιμελητήριό μας δεν μπορεί να είναι απλά ένας παρατηρητής, πρέπει να ηγηθούμε της προσπάθειας για να ανοίξουμε νέους δρόμους.

Γιατί υποβάλλουμε την υποψηφιότητά μας

Υποβάλλουμε την υποψηφιότητά μας όχι μόνο επειδή έχουμε την εμπειρία, αλλά γιατί έχουμε το πάθος και τη δέσμευση να εργαστούμε για το καλό όλων μας. Οι επιχειρήσεις μας είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας και πρέπει να έχουν την υποστήριξη που τους αξίζει.

Γνωρίζουμε καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Ξέρουμε τις προκλήσεις της καθημερινότητας, τις μάχες με τη γραφειοκρατία, την ανάγκη για χρηματοδότηση, αλλά και το πώς η αγορά μας αναγκάζει να αλλάζουμε για να επιβιώσουμε. Έχουμε δει την προσπάθεια, το άγχος αλλά και τη χαρά της επιτυχίας. Και ακριβώς επειδή είμαστε κομμάτι αυτής της κοινωνίας, νιώθουμε ότι μπορούμε να εκπροσωπήσουμε τις ανάγκες των συναδέλφων μας  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το όραμά μας

Το όραμά μας για το Επιμελητήριο είναι ξεκάθαρο: θέλουμε ένα Επιμελητήριο που θα είναι ο κινητήριος μοχλός της ανάπτυξης, της καινοτομίας και της συνεργασίας.

Ένα Επιμελητήριο που θα στέκεται δίπλα σε κάθε επιχειρηματία, μικρό ή μεγάλο, έμπειρο ή νέο και θα τους βοηθά να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του παρόντος αλλά και του μέλλοντος.

Θέλουμε ένα Επιμελητήριο που δεν φοβάται να δώσει λύσεις, να αντιμετωπίσει το κατεστημένο και να προωθήσει τις επιχειρήσεις μας μπροστά.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι με τη σωστή καθοδήγηση, την κατάλληλη στρατηγική και την εστίαση στη συνεργασία, μπορούμε να συμβάλλουμε στην αναγέννηση της οικονομίας και του τόπου μας.

Οι κύριοι στόχοι μας:

1.            Στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων: Πρέπει να παρέχουμε τα εργαλεία και τους πόρους που χρειάζονται οι μικρές επιχειρήσεις για να αναπτυχθούν.

2.            Ενίσχυση της εξωστρέφειας: Είναι η ώρα να δούμε τη αγορά, εσωτερική ή διεθνή,  όχι ως απειλή, αλλά ως ευκαιρία. Θα δημιουργήσουμε νέες γέφυρες με τις αγορές και θα ενθαρρύνουμε τη συμμετοχή σε διεθνή fora, εκθέσεις και δικτυώσεις.

3.            Προώθηση της καινοτομίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού: Η τεχνολογία αλλάζει τον τρόπο που λειτουργούμε και πρέπει να την αγκαλιάσουμε. Στόχος μας είναι η στήριξη των επιχειρήσεων στη μετάβαση προς τον ψηφιακό κόσμο, παρέχοντας τα κατάλληλα μέσα και εκπαιδεύσεις.

4.            Δημιουργία ευνοϊκού θεσμικού περιβάλλοντος: Θα διεκδικήσουμε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν χωρίς τα περιττά εμπόδια που δημιουργεί η γραφειοκρατία.

Δέσμευσή μας προς εσάς

Δεν θα σας πούμε απλά τι θα κάνουμε. Σας υποσχόμαστε ότι θα είμαστε παρόντες σε κάθε βήμα αυτής της προσπάθειας. Θα δουλέψουμε ακούραστα για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα όλων των επιχειρήσεων, από τις πιο μικρές έως τις μεγαλύτερες. Το Επιμελητήριο δεν θα είναι απλώς ένας θεσμός.

 Θα είναι η φωνή όλων μας, η φωνή της προόδου και της αλλαγής.

Θα βάλουμε τη συνεργασία στην πρώτη γραμμή, γιατί ξέρουμε ότι η δύναμή μας είναι στην ενότητά μας. Θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα μαζί, θα βρούμε λύσεις μαζί και θα γιορτάσουμε τις επιτυχίες μαζί.

Κλείνοντας

Αγαπητοί συνάδελφοι, η επιχειρηματικότητα δεν είναι απλώς μια δουλειά. Είναι ένα πάθος, μια δέσμευση για τη δημιουργία, την καινοτομία και την ανάπτυξη. Είναι η δύναμη που κινεί την οικονομία μας και δίνει ευκαιρίες στους ανθρώπους να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Σας ζητούμε να μας εμπιστευθείτε με την ψήφο σας για να μπορέσουμε, μαζί, να οδηγήσουμε το Επιμελητήριο σε ένα νέο κεφάλαιο, όπου η ανάπτυξη, η στήριξη και η εξωστρέφεια θα είναι οι πυλώνες πάνω στους οποίους θα χτίσουμε το μέλλον μας.

Σας ευχαριστούμε θερμά και είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε μαζί για ένα καλύτερο αύριο.

Μετά τις 16 Οκτωβρίου θα παρουσιάσουμε ένα προς ένα τα μέλη του Συνδυασμού μας. 

Θα είμαστε σε επαφή όλο αυτό το διάστημα.

Θα σας ενημερώνουμε για τις δραστηριότητές μας και για όλα όσα σχεδιάζουμε για το Επιμελητήριο Ηλείας.

Ειδική αναφορά

Θα ήθελα να μου επιτρέψετε να κάνω μία ειδική αναφορά σε δύο πολύ σημαντικούς ανθρώπους του Επιμελητηρίου, στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κώστα Νικολούτσο ο οποίος μας δίδαξε αυτό που λέμε συναίνεση, ένα πολύ σημαντικό στοιχείο στην επιχειρηματικότητα και έναν άνθρωπο που προσπάθησε να δώσει τις ευκαιρίες σε όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και οτιδήποτε ο καθένας έπρεπε ως πρωτοβουλία να αναλάβει, το έκανε απλόχερα. με την ίδια δύναμη ευχαριστιών θέλω να ευχαριστήσω τον Κώστα Λάμπρο που ήταν επικεφαλής μία άλλης παράταξης αλλά περάσαμε όλοι αυτή τη θητεία σαν να μην είχαμε το παραμικρό πρόβλημα. Ο κάθε ένας ασφαλώς διατηρούσε στη συνεδρίαση των συμβουλίων τις απόψεις τους. Ο Κώστας Λάμπρος δίδαξε ότι πρέπει να είμαστε παραγωγικοί και οι επιχειρήσεις δεν έχουν χρώματα και κόμματα και γι αυτό προηγούμενος αναφέρθηκα σε αυτό. Κλείνοντας θα μου επιτρέψετε να πω ότι θα δουλέψουμε με τα τρία «σ» που έλεγε ο αλησμόνητος πρόεδρος της κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος. θα λειτουργήσουμε με σύνεση, με συναίνεση και με συνεργασία. 

Κώστας Νικολούτσος – απερχόμενος πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηλείας

Στη σύντομη τοποθέτηση του ο απερχόμενος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος υπογράμμισε: «Θέλω να πω ότι στα χρόνια που πέρασαν λειτουργήσαμε με τον Κώστα, αλλά και με τους άλλους συναδέλφους αποτελεσματικά συναινετικά και με την κατεύθυνση της προόδου, χωρίς να έχουμε κραδασμούς από αντίθετες απόψεις. Βγάλαμε μία καλή εικόνα του Επιμελητηρίου προς τα έξω και νομίζω ότι αυτό είναι αναγνωρίσιμο από όλη την επιχειρηματική κοινωνία της Ηλείας πιστεύω ότι αυτό θα συνεχιστεί. Όσο αφορά εμένα, εγώ θα είμαι πάντα κοντά στο επιμελητήριο, καθώς είναι ένας θεσμός τον οποίο υπηρέτησα και εξακολουθώ να τον αγαπώ και άλλωστε υπάρχουν πολλά θέματα τα οποία πρέπει να ξεκινήσουμε και να δώσουμε στην Ηλεία τα στοιχεία που της λείπουν. Κώστα σου εύχομαι καλή επιτυχία και σε εσένα και στους συνεργάτες σου. άλλωστε πολλά από τα μέλη της απερχόμενης διοίκησης είναι σήμερα εδώ. Μαζί με τον Κώστα είχαμε αναλάβει και το βάρος της εκπροσώπησης στα κεντρικά όργανα του Επιμελητηρίου. Πιστεύω ότι η Ηλεία απέδειξε ότι έχει ένα πρόσωπο σοβαρό το οποίο της δίνει τη δυνατότητα για κάτι ακόμα καλύτερο. Αυτή τη συνεργασία που είχαμε και σε κεντρικό επίπεδο, είχε μία θετική εικόνα για το τόπο». 

Κώστας Λάμπρος – επικεφαλής παράταξης Ηλείων Επιμελητήριο

Ο Επικεφαλής της παράταξης Ηλείων Επιμελητήριο Κώστας Λάμπρος στην τοποθέτηση του ανέφερε: «Μετά από πολλά χρόνια η επιχειρηματικότητα είναι ενωμένη στην Ηλεία και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Η παρουσία η δική μου, αλλά και η παρουσία του Κώστα αυτό σηματοδοτεί. Ανατρέχοντας στα λόγια σου θέλω να πω ότι το Επιμελητήριο, δεν μπορεί να είναι παρατηρητής των εξελίξεων. Πιστεύουμε ότι θα αλλάξουμε πολλά πράγματα, όλοι μαζί, εγώ και ο Κώστας απ’ έξω, αλλά πάντα στη διάθεση σου για οποιαδήποτε βοήθεια και πιστεύω ότι πάρα πολλοί επιχειρηματίες πέρα από τους υποψηφίους μπορούν να βοηθήσουν σε αυτή τη διαδικασία. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τα πράγματα τρέχουν και τα προβλήματα είναι πάρα πολύ μεγάλα και οι εξελίξεις περνούν δίπλα μας και πολλές φορές δεν τις λαμβάνουμε υπόψη μας. Πιστεύουμε ότι θα αλλάξουν πολλά πράγματα. Καλή επιτυχία και καλή δύναμη».

Το βιογραφικό του Κωνσταντίνου Λεβέντη

Ο Κωνσταντίνος Λεβέντης, γεννήθηκε το 1964 στα Μακρίσια Ολυμπίας και ζει στον Πύργο Ηλείας.

Για πάνω από 35 χρόνια δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον τόπο, έχοντας δημιουργήσει και διοικήσει επιτυχημένες επιχειρήσεις. Ως ενεργό μέλος της επιχειρηματικής κοινότητας της Ηλείας, συμμετέχει όλα αυτά τα χρόνια στον κοινό αγώνα για την ανάπτυξη της περιοχής μας. Συμμετέχει ενεργά στις προσπάθειες για τη στήριξη των πυρόπληκτων περιοχών, στις διεκδικήσεις για καλύτερες υποδομές, στην προώθηση επενδυτικών πρωτοβουλιών που δίνουν πνοή στην τοπική οικονομία.

Επαγγελματική πορεία

  • 1989 μέχρι σήμερα: Ξεκίνησε την επαγγελματική του δραστηριότητα από τον χώρο της διαφήμισης και του marketing, αλλά σύντομα επεκτάθηκε και σε άλλους τομείς, όπως η κατάρτιση, η συμβουλευτική, η πληροφορική και οι τεχνολογίες, η ενέργεια, ο τουρισμός και τα κτηματομεσιτικά.

Είναι μέτοχος, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «CONSUL ΑΕ».

Σήμερα, αναπτύσσει επαγγελματική δραστηριότητα σε 27 σημεία σε όλη την Ελλάδα.

Επιμελητηριακή δράση

  • 2012 – 2024: Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, με εστίαση στην υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας
  • 2012 μέχρι σήμερα: Αντιπρόεδρος του Ι.Ε.ΜΕ Κ.Ε.Ε.Ε. “Ινστιτούτο Ερευνών και Μελετών της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος”

Συμμετοχή σε φορείς

  • 2021 μέχρι σήμερα: Μέλος της Επιτροπής Ελληνικού Σήματος του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
  • 2014 μέχρι σήμερα: Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ (ΕΣΥΔ).
  • 2008 μέχρι σήμερα: Mέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και του Γενικού Συμβουλίου του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ με αντικείμενο την ενίσχυση των εταιρικών πρακτικών.
  • 2007 2009:Μέλοςτου ΔΣ του «ΕΛΣΕΚΕΚ» με σημαντικό ρόλοστην πολιτική και ανάπτυξη των κέντρων δια βίου μάθησης.
  • 2007 2010: Μέλος της Φιλικής Επιτροπής Διακανονισμού Νομαρχίας Ηλείας, με ουσιαστική συνεισφορά στην επίλυση καταναλωτικών ζητημάτων.
  • 2006 – 2010: Ιδρυτικό μέλος και πρώην Πρόεδρος του Σωματείου «ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ» με ενεργό συμμετοχή στην προώθηση θεμάτων προστασίας του καταναλωτή.

Σε νεαρή ηλικία δραστηριοποιήθηκε στα κοινά ως Κοινοτικός Σύμβουλος και στη συνέχεια ως Αντιπρόεδρος στην Κοινότητα Μακρισίων (1987-1990) αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και υλοποιώντας σημαντικά δημόσια έργα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Υποψήφιος Πρόεδρος για το Επιμελητήριο Ηλείας ο Κωνσταντίνος Λεβέντης

Ανακοινώθηκε χθες η Νομαρχιακή Επιμελητηριακή Παράταξη  «Οι Επιχειρήσεις Μπροστά»

Κ. Λεβέντης: «Θέλουμε ένα Επιμελητήριο που θα είναι ο κινητήριος μοχλός της ανάπτυξης, της καινοτομίας και της συνεργασίας»

Την υποψηφιότητα του, για την προεδρία του Επιμελητηρίου Ηλείας, ανακοίνωσε χθες ο Κωνσταντίνος Λεβέντης, ο οποίος θα τεθεί επικεφαλής της Νομαρχιακής Επιμελητηριακής Παράταξης «Οι Επιχειρήσεις Μπροστά».

Όπως δήλωσε, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο Κ. Λεβέντης, στόχος της παράταξης είναι η αναβάθμιση της λειτουργίας και των υπηρεσιών του Επιμελητηρίου, ώστε αναδειχθεί σε καθημερινό αρωγό και σύμβουλο για κάθε τοπική επιχείρηση, αλλά και σε κύριο εκφραστή ενός κοινού οράματος για την ανάπτυξη του τόπου.

Ο συνδυασμός θα αποτελείται από εκπροσώπους όλων των επιχειρηματικών κλάδων, από κάθε περιοχή του Νομού. Κοινό σημείο όλων είναι η μακρά πορεία και πείρα στο επιχειρείν, η βαθιά γνώση των προβλημάτων της τοπικής αγοράς, αλλά κυρίως η πίστη στις προοπτικές και τις δυνατότητες της Ηλείας.  Ο Κ. Λεβέντης, δήλωσε σχετικά: «Οι προσεχείς επιμελητηριακές εκλογές θα γίνουν σε μια κρίσιμη καμπή για την ανάπτυξη του τόπου. Η ολοκλήρωση της οδικής σύνδεσης Πάτρας – Πύργου, ο εκσυγχρονισμός των λιμενικών μας υποδομών και οι πόροι που μπορούν να διατεθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης ανοίγουν ένα παράθυρο ελπίδας για την Ηλεία.  Είναι στο χέρι μας, να αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία, για να βγούμε από την απομόνωση και την αναπτυξιακή υστέρηση, που αντιμετωπίζουμε όλα αυτά τα χρόνια.

Με αυτό το κίνητρο, θέτουμε υποψηφιότητα για τις προσεχείς επιμελητηριακές εκλογές.  Είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε πέρα και πάνω από κόμματα και άσκοπές αντιπαραθέσεις, για να ενώσουμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις, να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας. Είναι ώρα, επιτέλους, με τις επιχειρήσεις μπροστά να σηκώσουμε την Ηλεία ψηλά. Και να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά. Με ένα ισχυρό Επιμελητήριο Ηλείας, με φρέσκες ιδέες και νέα γνώση, με συνένωση δυνάμεων και διάθεση συνεργασίας, μπορούμε να πετύχουμε.»

Αναλυτικά η ανακοίνωση υποψηφιότητας

Ανακοινώνουμε σήμερα την υποψηφιότητα του συνδυασμού μας στις Επιμελητηριακές Εκλογές, που θα γίνουν στις 16 και 17 Νοεμβρίου 2024.

Είμαστε μια Νομαρχιακή Επιμελητηριακή Παράταξη, που εκφράζει το σύνολο της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ηλεία. Τα μέλη της ομάδας μας προέρχονται από όλους τους κλάδους, από όλες τις περιοχές του Νομού, από επιχειρήσεις κάθε μεγέθους.

Είμαστε όλοι άνθρωποι της αγοράς.

Γνωρίζουμε και ζούμε καθημερινά τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος της Ηλείας.  Γνωρίζουμε τι χρειάζεται η επιχείρηση, για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της και να κερδίσει ένα καλύτερο μέλλον.

Θέλουμε το Επιμελητήριο Ηλείας να είναι ο χρήσιμος σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια.

Με αναβαθμισμένη λειτουργία, με περισσότερες και σύγχρονες υπηρεσίες.

Με δυνατή φωνή στα κέντρα λήψης αποφάσεων, που αφορούν την Ηλεία και την ευρύτερη Περιφέρεια.  Με προτάσεις και διεκδικήσεις, για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης.  Είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε πέρα και πάνω από κόμματα. Πέρα από άσκοπες αντιπαραθέσεις.  Είμαστε εδώ για να ενώσουμε δυνάμεις, να διεκδικήσουμε από κοινού τις παρεμβάσεις που έχει ανάγκη ο τόπος μας, για να βγει από την απομόνωση. Για να προχωρήσουμε όλοι μαζί, με τις Επιχειρήσεις Μπροστά.

Αγαπητές και Αγαπητοί φίλοι συνάδελφοι

Για εμάς, δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή από το να στεκόμαστε ενώπιον των επαγγελματιών του τόπου μας, διεκδικώντας την εμπιστοσύνη και τη στήριξη για την αναγέννηση   του Επιμελητηρίου  της  Ηλείας.

Αναγνωρίζουμε ότι η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας είναι μεγάλη.

 Ζούμε σε μια εποχή ταχύτατων αλλαγών, όπου οι επιχειρήσεις καλούνται καθημερινά να προσαρμόζονται σε νέα δεδομένα, να ξεπερνούν εμπόδια και να καινοτομούν. Σε αυτή την εποχή, το Επιμελητήριό μας δεν μπορεί να είναι απλά ένας παρατηρητής, πρέπει να ηγηθούμε της προσπάθειας για να ανοίξουμε νέους δρόμους.

Γιατί υποβάλλουμε την υποψηφιότητά μας

Υποβάλλουμε την υποψηφιότητά μας όχι μόνο επειδή έχουμε την εμπειρία, αλλά γιατί έχουμε το πάθος και τη δέσμευση να εργαστούμε για το καλό όλων μας. Οι επιχειρήσεις μας είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας και πρέπει να έχουν την υποστήριξη που τους αξίζει.

Γνωρίζουμε καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Ξέρουμε τις προκλήσεις της καθημερινότητας, τις μάχες με τη γραφειοκρατία, την ανάγκη για χρηματοδότηση, αλλά και το πώς η αγορά μας αναγκάζει να αλλάζουμε για να επιβιώσουμε. Έχουμε δει την προσπάθεια, το άγχος αλλά και τη χαρά της επιτυχίας. Και ακριβώς επειδή είμαστε κομμάτι αυτής της κοινωνίας, νιώθουμε ότι μπορούμε να εκπροσωπήσουμε τις ανάγκες των συναδέλφων μας  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το όραμά μας

Το όραμά μας για το Επιμελητήριο είναι ξεκάθαρο: θέλουμε ένα Επιμελητήριο που θα είναι ο κινητήριος μοχλός της ανάπτυξης, της καινοτομίας και της συνεργασίας.

Ένα Επιμελητήριο που θα στέκεται δίπλα σε κάθε επιχειρηματία, μικρό ή μεγάλο, έμπειρο ή νέο και θα τους βοηθά να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του παρόντος αλλά και του μέλλοντος.

Θέλουμε ένα Επιμελητήριο που δεν φοβάται να δώσει λύσεις, να αντιμετωπίσει το κατεστημένο και να προωθήσει τις επιχειρήσεις μας μπροστά.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι με τη σωστή καθοδήγηση, την κατάλληλη στρατηγική και την εστίαση στη συνεργασία, μπορούμε να συμβάλλουμε στην αναγέννηση της οικονομίας και του τόπου μας.

Οι κύριοι στόχοι μας:

1.            Στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων: Πρέπει να παρέχουμε τα εργαλεία και τους πόρους που χρειάζονται οι μικρές επιχειρήσεις για να αναπτυχθούν.

2.            Ενίσχυση της εξωστρέφειας: Είναι η ώρα να δούμε τη αγορά, εσωτερική ή διεθνή,  όχι ως απειλή, αλλά ως ευκαιρία. Θα δημιουργήσουμε νέες γέφυρες με τις αγορές και θα ενθαρρύνουμε τη συμμετοχή σε διεθνή fora, εκθέσεις και δικτυώσεις.

3.            Προώθηση της καινοτομίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού: Η τεχνολογία αλλάζει τον τρόπο που λειτουργούμε και πρέπει να την αγκαλιάσουμε. Στόχος μας είναι η στήριξη των επιχειρήσεων στη μετάβαση προς τον ψηφιακό κόσμο, παρέχοντας τα κατάλληλα μέσα και εκπαιδεύσεις.

4.            Δημιουργία ευνοϊκού θεσμικού περιβάλλοντος: Θα διεκδικήσουμε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν χωρίς τα περιττά εμπόδια που δημιουργεί η γραφειοκρατία.

Δέσμευσή μας προς εσάς

Δεν θα σας πούμε απλά τι θα κάνουμε. Σας υποσχόμαστε ότι θα είμαστε παρόντες σε κάθε βήμα αυτής της προσπάθειας. Θα δουλέψουμε ακούραστα για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα όλων των επιχειρήσεων, από τις πιο μικρές έως τις μεγαλύτερες. Το Επιμελητήριο δεν θα είναι απλώς ένας θεσμός.

 Θα είναι η φωνή όλων μας, η φωνή της προόδου και της αλλαγής.

Θα βάλουμε τη συνεργασία στην πρώτη γραμμή, γιατί ξέρουμε ότι η δύναμή μας είναι στην ενότητά μας. Θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα μαζί, θα βρούμε λύσεις μαζί και θα γιορτάσουμε τις επιτυχίες μαζί.

Κλείνοντας

Αγαπητοί συνάδελφοι, η επιχειρηματικότητα δεν είναι απλώς μια δουλειά. Είναι ένα πάθος, μια δέσμευση για τη δημιουργία, την καινοτομία και την ανάπτυξη. Είναι η δύναμη που κινεί την οικονομία μας και δίνει ευκαιρίες στους ανθρώπους να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Σας ζητούμε να μας εμπιστευθείτε με την ψήφο σας για να μπορέσουμε, μαζί, να οδηγήσουμε το Επιμελητήριο σε ένα νέο κεφάλαιο, όπου η ανάπτυξη, η στήριξη και η εξωστρέφεια θα είναι οι πυλώνες πάνω στους οποίους θα χτίσουμε το μέλλον μας.

Σας ευχαριστούμε θερμά και είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε μαζί για ένα καλύτερο αύριο.

Μετά τις 16 Οκτωβρίου θα παρουσιάσουμε ένα προς ένα τα μέλη του Συνδυασμού μας. 

Θα είμαστε σε επαφή όλο αυτό το διάστημα.

Θα σας ενημερώνουμε για τις δραστηριότητές μας και για όλα όσα σχεδιάζουμε για το Επιμελητήριο Ηλείας.

Ειδική αναφορά

Θα ήθελα να μου επιτρέψετε να κάνω μία ειδική αναφορά σε δύο πολύ σημαντικούς ανθρώπους του Επιμελητηρίου, στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κώστα Νικολούτσο ο οποίος μας δίδαξε αυτό που λέμε συναίνεση, ένα πολύ σημαντικό στοιχείο στην επιχειρηματικότητα και έναν άνθρωπο που προσπάθησε να δώσει τις ευκαιρίες σε όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και οτιδήποτε ο καθένας έπρεπε ως πρωτοβουλία να αναλάβει, το έκανε απλόχερα. με την ίδια δύναμη ευχαριστιών θέλω να ευχαριστήσω τον Κώστα Λάμπρο που ήταν επικεφαλής μία άλλης παράταξης αλλά περάσαμε όλοι αυτή τη θητεία σαν να μην είχαμε το παραμικρό πρόβλημα. Ο κάθε ένας ασφαλώς διατηρούσε στη συνεδρίαση των συμβουλίων τις απόψεις τους. Ο Κώστας Λάμπρος δίδαξε ότι πρέπει να είμαστε παραγωγικοί και οι επιχειρήσεις δεν έχουν χρώματα και κόμματα και γι αυτό προηγούμενος αναφέρθηκα σε αυτό. Κλείνοντας θα μου επιτρέψετε να πω ότι θα δουλέψουμε με τα τρία «σ» που έλεγε ο αλησμόνητος πρόεδρος της κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος. θα λειτουργήσουμε με σύνεση, με συναίνεση και με συνεργασία. 

Κώστας Νικολούτσος – απερχόμενος πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηλείας

Στη σύντομη τοποθέτηση του ο απερχόμενος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος υπογράμμισε: «Θέλω να πω ότι στα χρόνια που πέρασαν λειτουργήσαμε με τον Κώστα, αλλά και με τους άλλους συναδέλφους αποτελεσματικά συναινετικά και με την κατεύθυνση της προόδου, χωρίς να έχουμε κραδασμούς από αντίθετες απόψεις. Βγάλαμε μία καλή εικόνα του Επιμελητηρίου προς τα έξω και νομίζω ότι αυτό είναι αναγνωρίσιμο από όλη την επιχειρηματική κοινωνία της Ηλείας πιστεύω ότι αυτό θα συνεχιστεί. Όσο αφορά εμένα, εγώ θα είμαι πάντα κοντά στο επιμελητήριο, καθώς είναι ένας θεσμός τον οποίο υπηρέτησα και εξακολουθώ να τον αγαπώ και άλλωστε υπάρχουν πολλά θέματα τα οποία πρέπει να ξεκινήσουμε και να δώσουμε στην Ηλεία τα στοιχεία που της λείπουν. Κώστα σου εύχομαι καλή επιτυχία και σε εσένα και στους συνεργάτες σου. άλλωστε πολλά από τα μέλη της απερχόμενης διοίκησης είναι σήμερα εδώ. Μαζί με τον Κώστα είχαμε αναλάβει και το βάρος της εκπροσώπησης στα κεντρικά όργανα του Επιμελητηρίου. Πιστεύω ότι η Ηλεία απέδειξε ότι έχει ένα πρόσωπο σοβαρό το οποίο της δίνει τη δυνατότητα για κάτι ακόμα καλύτερο. Αυτή τη συνεργασία που είχαμε και σε κεντρικό επίπεδο, είχε μία θετική εικόνα για το τόπο». 

Κώστας Λάμπρος – επικεφαλής παράταξης Ηλείων Επιμελητήριο

Ο Επικεφαλής της παράταξης Ηλείων Επιμελητήριο Κώστας Λάμπρος στην τοποθέτηση του ανέφερε: «Μετά από πολλά χρόνια η επιχειρηματικότητα είναι ενωμένη στην Ηλεία και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Η παρουσία η δική μου, αλλά και η παρουσία του Κώστα αυτό σηματοδοτεί. Ανατρέχοντας στα λόγια σου θέλω να πω ότι το Επιμελητήριο, δεν μπορεί να είναι παρατηρητής των εξελίξεων. Πιστεύουμε ότι θα αλλάξουμε πολλά πράγματα, όλοι μαζί, εγώ και ο Κώστας απ’ έξω, αλλά πάντα στη διάθεση σου για οποιαδήποτε βοήθεια και πιστεύω ότι πάρα πολλοί επιχειρηματίες πέρα από τους υποψηφίους μπορούν να βοηθήσουν σε αυτή τη διαδικασία. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τα πράγματα τρέχουν και τα προβλήματα είναι πάρα πολύ μεγάλα και οι εξελίξεις περνούν δίπλα μας και πολλές φορές δεν τις λαμβάνουμε υπόψη μας. Πιστεύουμε ότι θα αλλάξουν πολλά πράγματα. Καλή επιτυχία και καλή δύναμη».

Το βιογραφικό του Κωνσταντίνου Λεβέντη

Ο Κωνσταντίνος Λεβέντης, γεννήθηκε το 1964 στα Μακρίσια Ολυμπίας και ζει στον Πύργο Ηλείας.

Για πάνω από 35 χρόνια δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον τόπο, έχοντας δημιουργήσει και διοικήσει επιτυχημένες επιχειρήσεις. Ως ενεργό μέλος της επιχειρηματικής κοινότητας της Ηλείας, συμμετέχει όλα αυτά τα χρόνια στον κοινό αγώνα για την ανάπτυξη της περιοχής μας. Συμμετέχει ενεργά στις προσπάθειες για τη στήριξη των πυρόπληκτων περιοχών, στις διεκδικήσεις για καλύτερες υποδομές, στην προώθηση επενδυτικών πρωτοβουλιών που δίνουν πνοή στην τοπική οικονομία.

Επαγγελματική πορεία

  • 1989 μέχρι σήμερα: Ξεκίνησε την επαγγελματική του δραστηριότητα από τον χώρο της διαφήμισης και του marketing, αλλά σύντομα επεκτάθηκε και σε άλλους τομείς, όπως η κατάρτιση, η συμβουλευτική, η πληροφορική και οι τεχνολογίες, η ενέργεια, ο τουρισμός και τα κτηματομεσιτικά.

Είναι μέτοχος, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «CONSUL ΑΕ».

Σήμερα, αναπτύσσει επαγγελματική δραστηριότητα σε 27 σημεία σε όλη την Ελλάδα.

Επιμελητηριακή δράση

  • 2012 – 2024: Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, με εστίαση στην υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας
  • 2012 μέχρι σήμερα: Αντιπρόεδρος του Ι.Ε.ΜΕ Κ.Ε.Ε.Ε. “Ινστιτούτο Ερευνών και Μελετών της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος”

Συμμετοχή σε φορείς

  • 2021 μέχρι σήμερα: Μέλος της Επιτροπής Ελληνικού Σήματος του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
  • 2014 μέχρι σήμερα: Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ (ΕΣΥΔ).
  • 2008 μέχρι σήμερα: Mέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και του Γενικού Συμβουλίου του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ με αντικείμενο την ενίσχυση των εταιρικών πρακτικών.
  • 2007 2009:Μέλοςτου ΔΣ του «ΕΛΣΕΚΕΚ» με σημαντικό ρόλοστην πολιτική και ανάπτυξη των κέντρων δια βίου μάθησης.
  • 2007 2010: Μέλος της Φιλικής Επιτροπής Διακανονισμού Νομαρχίας Ηλείας, με ουσιαστική συνεισφορά στην επίλυση καταναλωτικών ζητημάτων.
  • 2006 – 2010: Ιδρυτικό μέλος και πρώην Πρόεδρος του Σωματείου «ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ» με ενεργό συμμετοχή στην προώθηση θεμάτων προστασίας του καταναλωτή.

Σε νεαρή ηλικία δραστηριοποιήθηκε στα κοινά ως Κοινοτικός Σύμβουλος και στη συνέχεια ως Αντιπρόεδρος στην Κοινότητα Μακρισίων (1987-1990) αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και υλοποιώντας σημαντικά δημόσια έργα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ