Καταγγελία για προκλητική συμπεριφορά γιατρού του ΚΕΠΑ

0
133

Σωματείο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας

Το Σωματείο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας καταγγέλλει την προκλητική συμπεριφορά ιατρού του ΚΕΠΑ Πύργου προς τετραπληγικό άτομο με αναπηρία που κλήθηκε για επανεξέταση την Τρίτη το πρωί.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά στο Σωματείο, το μέλος μας προσήλθε στα ΚΕΠΑ κανονικά και η γιατρός του ζήτησε να κινήσει τα πόδια του(!), παρά το γεγονός ότι υπάρχει διατομή νωτιαίου μυελού στον Α6 Αυχενικό Σπόνδυλο, κάτι που συνεπάγεται δυστυχώς ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν μπορεί να κινήσει κανένα από τα τέσσερα άκρα του σώματος του, όσα χρόνια και αν περάσουν, και γι αυτό έχει χαρακτηριστεί τετραπληγικός.

Σαφώς και η αντίδραση από πλευράς του μέλους του Σωματείου μας ήταν έντονη μπροστά στην εμμονή της ιατρού που του ζητούσε να κινήσει τα πόδια του.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο από το 1993 και δυστυχώς θαύματα δεν γίνονται στις μέρες μας, αν και όλοι θα θέλαμε να μπορούμε να σηκωθούμε από τα αναπηρικά αμαξίδια μας και να ξεκινήσουμε και πάλι τη ζωή μας. Καλούμε την διοίκηση του ΚΕΠΑ να δώσει εξηγήσεις για την απαράδεκτη συμπεριφορά της ιατρού, ενώ απαιτούμε από την ιατρό να ζητήσει συγνώμη για την απαράδεκτη συμπεριφορά της από το μέλος του Σωματείου μας.