Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΜε επιτυχία η εκδήλωση λήξης μαθημάτων στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών...

Με επιτυχία η εκδήλωση λήξης μαθημάτων στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας και Ωλένης

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 26 Ιουνίου η εκδήλωση λήξης μαθημάτων του σχολικού έτους 2023-24 της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας και Ωλένης, στην αίθουσα της Αποστολικής Διακονίας.

Ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας παρέστη ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως Αρχιμ. Φιλάρετος Σπανόπουλος. Παρέστησαν επίσης ο διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και Αγιογραφίας π. Νεκτάριος Μπακόπουλος, ιερείς, καθηγητές και μαθητές της σχολής, οι γονείς των παιδιών, αλλά και πλήθος φίλων της εθνικής μας μουσικής.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της σχολής, κ. Γεώργιος Παπαγεωργίου, αναφέρθηκε διεξοδικά στους σκοπούς των εκδηλώσεων λήξης των μαθημάτων του σχολικού έτους, εξέφρασε την εγκάρδια ευγνωμοσύνη του σε όσους στηρίζουν το έργο της Σχολής, και πρώτα και κύρια, στον ακούραστο και φιλόμουσο Μητροπολίτη μας κ. Αθανάσιο, αλλά και στον π. Φιλάρετο, οι οποίοι μεριμνούν για την απρόσκοπτη λειτουργία της.

Στη συνέχεια ο υπεύθυνος δάσκαλος του τμήματος παραδοσιακών οργάνων, κ. Ευγένιος Βούλγαρης, αναφέρθηκε με γλαφυρότητα στη δουλειά που έγινε τη χρονιά που πέρασε και παρουσίασε αναλυτικά την πρόοδο των μικρών μουσικών συνόλων των μαθητών.

Ακολούθως όσοι κατά το σχολικό έτος 2022-23 έλαβαν πτυχίο ή δίπλωμα: Παναγιώτης Αγγελόπουλος, Χρήστος-Διογένης Αναστόπουλος, Ιωάννης Γρηγορόπουλος, Παναγιώτης Κατσικονούρης, Ξενοφώντας Νικολόπουλος, Παναγιώτης Παπαναγιώτου, Ηλίας Ρέγκλης, Γεώργιος Τσαγκάρης, Γεώργιος Φλεβοτόμος, και Ειρήνη Παπαγεωργίου, έλαβαν τους τίτλους σπουδών τους, ενώ από κοινού παρουσίασαν ύμνους της Πεντηκοστής υπό την διεύθυνση του κ. Ρέγκλη.

Στη συνέχεια η παιδική χορωδία της Σχολής, «Τριανταφυλλάκι», υπό τη διδασκαλία και διεύθυνση της κ. Μαρίας Παπαγεωργίου, παρουσίασε ένα δροσερό πρόγραμμα με μελωδίες και τραγούδια από την Ελλάδα και την κάτω Ιταλία.

Ο αφανής κόπος δασκάλων και μαθητών ανταμείφθηκε με το δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα όλων των παρισταμένων!

Στο τέλος της εκδήλωσης έλαβε τον λόγο ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος π. Φιλάρετος, ο οποίος μετέφερε σε όλους τους κοπιάσαντες την ευλογία του απουσιάζοντος Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου, εξέφρασε την ικανοποίηση και τη χαρά του για την επιτυχία της εκδήλωσης και το αποτελεσματικό έργο της Σχολής, συνεχάρη δασκάλους και μαθητές, κι ευχήθηκε στα παιδιά συνεχή πρόοδο. Τέλος ευχαρίστησε το φιλόμουσο κοινό για την παρουσία του.

Κλείνοντας κι εμείς τη μικρή αυτή αναφορά, ευχόμαστε σε όλους «καλό καλοκαίρι!» και «καλή αντάμωση!» τη νέα σχολική χρονιά!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ