Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΜε απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο κύκλος του 2ου ΕΠΑ.Λ. Αμαλιάδας

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο κύκλος του 2ου ΕΠΑ.Λ. Αμαλιάδας

Η ανακοίνωση των βαθμολογιών των πανελλαδικών 2024 επισφράγισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο της μετατροπή του 2ου ΕΠΑ.Λ. Αμαλιάδας στο Πρότυπο ΕΠΑ.Λ. Αμαλιάδας.

Οι μαθητές/ριες του σχολείου με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών του σχολείου πέτυχαν εξαιρετικά αποτελέσματα τα οποία κατατάσσουν το σχολείο στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά.

Συγκεκριμένα κάποια ποιοτικά και αριθμητικά δεδομένα που δείχνουν το μέγεθος της επιτυχία είναι:

  • 20 μαθητές/ριες αρίστευσαν συγκεντρώνοντας περισσότερα από 18000 μόρια
  • 9 μαθητές/ριες συγκεντρώνουν πάνω από 19000 μόρια
  • Οι 4 πρώτο/ες σε απόλυτο αριθμό μορίων από όλους τους τύπου των Λυκείων στο Νομό Ηλείας προέρχονται από το 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας με 19400-19650 μόρια.
  • Υπήρξαν περισσότερα από 100 γραπτά με βαθμό άριστα και 35 γραπτά με το απόλυτο 20.
  • Περισσότεροι από 55 μαθητές/ριες συγκεντρώνουν βαθμολογίες με τις οποίες εισάγονται σε σχολές της Γμιας Εκπαίδευσης (Υγείας, Γεωπονίας, Οικονομίας, Σχολές ενστόλων και ΤΕΦΑΑ.

Από το 2011 έως σήμερα το 2ο ΕΠΑ.Λ. Αμαλιάδας με αποκλειστικό γνώμονα την ποιότητα και το συμφέρον των μαθητών αύξησε κατά 600% το μαθητικό δυναμικό σε 340 μαθητές φέτος και κατά 700% τις επιτυχίες στη Γ/μια Εκπαίδευση, υπερνικώντας και την άδικη και παράλογη απόφαση για κλείσιμο τομέων και διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών το 2013.

Σε αυτά τα χρόνια 450 περίπου μαθητές/ριες του σχολείου πετύχαν στην Γ/μια Εκπαίδευση και σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώνει το σχολείο, σε πάρα πολύ υψηλό ποσοστό(>80%) έχουν ολοκληρώσει ή ολοκληρώνουν τις σπουδές στον προβλεπόμενο χρονικό ορίζοντα και με πολύ καλές βαθμολογίες (καταρρίπτοντας ένα μύθο που διασπείρεται από συγκεκριμένα συμφέροντα, ότι οι μαθητές των ΕΠΑΛ δεν τα καταφέρνουν στο πανεπιστήμιο)

Παράλληλα εκατοντάδες απόφοιτοι με το πτυχίο τους και το απολυτήριο τους δραστηριοποιούνται στη αγορά εργασίας (Νοσοκομεία, Βρεφονηπιακοί σταθμοί, Υπηρεσίες και Γραφεία του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα, Πρωτογενή παραγωγή και Μεταποίηση κ.α)

Ο συνδυασμός των παραπάνω αλλά και των εκατοντάδων δράσεων και προγραμμάτων που υλοποίησαν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του σχολείου όλα αυτά χρόνια, αποτέλεσαν τον καθοριστικό παράγοντα ώστε το Σχολείο να επιλεγεί ως ένα από τα 25 Πρότυπα ΕΠΑ.Λ. της χώρας.

Από το σχολικό έτος 2024-2025 το σχολείο θα λειτουργεί αποκλειστικά ως Πρότυπο ΕΠΑ.Λ (Π.ΕΠΑ.Λ.) Αμαλιάδας, έχοντας δημιουργήσει ήδη περισσότερες από 15 νέες θέσεις εργασίας εκπαιδευτικών, έχει αυξήσει τις προσφερόμενες θέσεις στην Α Τάξη από 70 σε 100+, έχει ενσωματώσει όλες τις καινοτομίες των Πρότυπων ΕΠΑ.Λ. , όλοι οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούσαν στο σχολείο έχουν αποκτήσει οργανικές θέσεις χωρίς επιπλέον κριτήρια και αποτελεί κορυφαία επιλογή των μαθητών και των κηδεμόνων τους για τη συνέχιση των σπουδών τους μετά το Γυμνάσιο.

Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής του Πρότυπου & 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας

Κωνσταντίνος Κωνσταντούλας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ