Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΗλεία«Προτεραιότητα η διασφάλιση ενός φιλικού και προσβάσιμου περιβάλλοντος»

«Προτεραιότητα η διασφάλιση ενός φιλικού και προσβάσιμου περιβάλλοντος»

Συνάντηση Δημάρχου Πηνειού Αλέξη Καστρινού με το Δ.Σ. του Σωματείου Παραπληγικών Ν. Ηλείας

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Σωματείο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ν. Ηλείας υποδέθηκε το πρωί της Παρασκευής στο κτίριο Σισίνη ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός. Η συνάντηση έλαβε χώρα σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα με την ατζέντα να περιλαμβάνει ζητήματα που άπτονται της ενίσχυσης της συμπερίληψης στην καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο πρόεδρος του σωματείου κ. Γιώργος Παπανικολόπουλος  έθεσε στον Δήμαρχο Πηνειού μία σειρά προτάσεων για τη βελτίωση των υποδομών προσβασιμότητας των ΑμεΑ στην περιοχή. Παράλληλα δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τα Άτομα με Αναπηρία τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η καλή συνεργασία ανάμεσα στον δήμο και το σωματείο είναι ικανή να φέρει θετικά αποτελέσματα».

Την εκπεφρασμένη θέση ότι η Δημοτική Αρχή έχει θέσει ως προτεραιότητα τη βελτίωση της καθημερινότητας των ΑμεΑκαι την ενίσχυση της συμπερίληψής τους επανέλαβε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός. Προς αυτή την κατεύθυνση, ήδη τις προηγούμενες ημέρες τοποθετήθηκαν Seatracστις παραλίες Θινών και Γλύφας που διευκολύνουν την πρόσβαση στη θάλασσα των ατόμων με κινητικά προβλήματα ενώ ο Δήμος Πηνειού έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την προμήθεια δύο ακόμη μηχανημάτων που θα καλύψουν τις ανάγκες των ακτών της Γλύφας και του Αρκουδίου. 

Παράλληλα ο δήμαρχος αφού άκουσε προσεκτικά τα ζητήματα που τέθηκαν από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου επεσήμανε ότι πρόκειται να εντατικοποιηθεί η συνεργασία μετο σωματείο προκειμένου να διευθετούνται άμεσα τα θέματα που προκύπτουν. «Αποτελεί βασική επιδίωξη για εμάς η διασφάλιση ενός φιλικού και προσβάσιμου περιβάλλοντος για τα άτομα με αναπηρία» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Καστρινός και πρόσθεσε ότι με αυτόν τον τρόπο βελτιώνεται η ποιότητα ζωής τους και διευκολύνεται η κοινωνικοποίηση και η ομαλή ένταξή τους στην τοπική κοινωνία.

Η συνάντηση έλαβε χώρα σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα με την ατζέντα να περιλαμβάνει ζητήματα που άπτονται της ενίσχυσης της συμπερίληψης των ΑμεΑ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ