Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΓια τα οικονομικά του Δήμου Πύργου

Για τα οικονομικά του Δήμου Πύργου

Διονύσης Μπέλτσος – Επικεφαλής της Παράταξης Δ.Ε.ΚΑ

Με αφορμή τα όσα καταγγέλθηκαν για πολλοστή φορά στο Δημοτικό συμβούλιο, απο τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Πύργου με θέμα την τραγική οικονομική διαχείρηση απο την προηγούμενη Δημοτική Αρχή , (απόκρυψη οφειλών του Δήμου τα οποία ανακαλύφθηκαν από το Παρατήριο και απο τον Δημόσιο Δημοσιονομικό Έλεγχο του Υπουργείου Εσωτερικών, Κατασπατάληση δημόσιου χρήματος με αποτέλεσμα  εντός ΕΝΟΣ χρόνου να παρουσιάζεται ζημεία ποσού άνω των 2.5 εκατομμυρίων ευρώ!!! με βάση όσα δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών), για ακόμα μια φορά απορούμε για ποιό λόγο η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν προβαίνει σε διαχειριστικό έλεγχο είς τον Δήμο μας.

Η παράταξη μας , από την αρχή της θητείας μας και σεβόμενοι την επιθυμία των συμπολιτών μας για νομιμότητα και διαφάνεια στην δημόσια διοίκηση κατέθεσε πρός την Οικονομική Υπηρεσία , έγγραφο με μια σειρά ερωτημάτων που αφορούσαν τα οικονομικά του Δήμου για την τελευταία σχεδόν οκταετία. Οι απαντήσεις  που πήραμε είς το έγγραφο που καταθέσαμε, προφανώς και μας αφήνουν πολλά ερωτηματικά και μας οδηγούν στο να απευθυνθούμε στις αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές.

Θα πρέπει να καταλάβει η Δημοτική Αρχή και τα στελέχη της, που προεκλογικά μιλούσαν για οικονομικά σκάνδαλα, ότι πλέον αφού γνωρίζουν την τραγική οικονομική κατάσταση του Δήμου μας και παρά το γεγονός ότι η η Απερχόμενη Δημοτική Αρχή είχε αναλάβει ένα εύρρωστο ταμείο, καθώς επίσης  είχε λάβει, όπως όλοι οι Δήμοι πανελλαδικά, επιχορήγηση εκατομμυρίων ευρώ την περίοδο του COVID 19, ότι πλέον είναι συνένοχοι.

Γιατί γνωρίζουν και δεν κάνουν ως οφείλουν όσα προβλέπονται απο την κείμενη Νομοθεσία. Επίσης άτομα και όχι μόνο ,που ήταν στην διοίκηση των οικονομικών του Δήμου μας, επιτρέποντας όλα όσα έγιναν , έμειναν στις ίδιες θέσεις.

Για να πάει ο Δήμος μας μπροστά, για να εφαρμοστούν αναπτυξιακές πολιτικές οι οποίες θα φέρουν χρήματα, θέσεις εργασίας, υποδομές και ξένο κόσμο στον Δήμο μας, θα πρέπει πρώτα να ελέγχεις σωστά τα του οίκου σου και να κάνεις ένα σωστό προγραμματισμό με όραμα και σωστο χρονοδιάγραμμα.

Η διοίκηση έχει συνέχεια και οφείλουν οι διοικούντες που αναλμβάνουν να προβαίνουν σε έλεγχο της κατάστασης που βρίσκεται ο Δήμος , να διορθώνουν τα κακώς κείμενα και να διοικούν με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών και την ανάπτυξη της περιοχής μας. Όταν αφήνεις μια κατάσταση να διαιωνίζεται χωρίς να την αντιμετωπίζεις, τότε έχεις αποτύχει εξαρχής και αφετέρου προσβάλλεις την νοημοσύνη των συμπολιτών μας, οι οποίοι σίγουρα δεν ανέχονται στις δύσκολες εποχές που διανύουμε οικονομικά, την μη ύπαρξη διαφάνειας και την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος.

Τέλος είναι ανεπίτρεπτο, να υπάρχουν επαγγελματίες της περιοχής μας , οι οποίοι δεν έχουν ακόμα πληρωθεί για τις υπηρεσίες τους στον Δήμο (εφόσον έγιναν νόμιμα) και να είναι όμηροι μιας λανθασμένης πολιτικής διοίκησης που ακολουθήθηκε.

Σας παραθέτουμε το έντυπο των ερωτημάτων που καταθέσαμε στον Δήμο και θα ενημερωθείτε στο επόμενο χρονικό Διάστημα για τις ενέργειες που έχουμε προβεί σαν Παράταξη με γνώμονα το συμφέρον του Δήμου μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ