Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΗ καρδιά της Κύπρου χτύπησε για μια βραδιά στο Γυμνάσιο Τραγανού

Η καρδιά της Κύπρου χτύπησε για μια βραδιά στο Γυμνάσιο Τραγανού

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ


     Η Ηλεία με την Κύπρο έχουν αναπτύξει ιδιαίτερους  δεσμούς στο παρελθόν. Το 1974, 456 προσφυγόπουλα Κυπριωτόπουλα φιλοξενήθηκαν (σε έναν αριθμό ρεκόρ)στην Ηλεία. Μετά τις μεγάλες φωτιές του 2007 η Κύπρος ανοικοδόμησε εξ ολοκλήρου το χωριό Aρτέμιδα της Ζαχάρως.

    Την Τρίτη 18 Ιουνίου, αυτοί οι δεσμοί επιβεβαιώθηκαν ξανά. Στο Γυμνάσιο Τραγανού, η καρδιά της Κύπρου χτύπησε δυνατά για μια ολόκληρή βραδιά. Οι μαθητές και οι μαθήτριες, υπό την καθοδήγηση της φιλολόγου τους κ. Ευθυμίας Διαμάντη, μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα με τραγούδια, χορούς, ποιήματα, κείμενα και προβολές παρουσίασαν τον πολιτισμό της Κύπρου, αλλά ξαναζωντάνεψαν και τον Εθνικό απελευθερωτικό της αγώνα του 1955-1959 από τον αγγλικό ζυγό. Η φιλόλογος κ. Ελένη Αναγνωστοπούλου απέδωσε μελωδικά το ακριτικό τραγούδι «Τέσσερα και τέσσερα»,

      Το αποκορύφωμα της εκδηλώσεως ήταν η αναφορά στην μαύρη επέτειο της Τουρκικής εισβολής του 1974, αλλά και στον ηρωισμό των υπερασπιστών του νησιού,

Η πιο συγκινητική στιγμή της βραδιάς ήταν όταν βραβεύτηκαν τιμητικά από την Δ/ντρια του Γυμνασίου κ. Αγγελική Πατάκα οι δύο αγωνιστές της Κύπρου από το Τραγανό κ.κ. Γεώργιος Σολωμός και Σπυρίδων Ρετσινάς.

    Τα συνθήματα  «Ισαάκ, Σολωμέ, δεν σας λησμονώ ποτέ!» και «Μάνα Ελλάς, σκέπασε κι εμάς, την όμορφη την Κύπρο σου ποτέ μην τη ξεχνάς!», ενθουσίασαν και συγκίνησαν το πλήθος των παρευρισκομένων, που όλο μαζί έκλεισαν την εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την θλιβερή και άδικη κατοχή της μισής Μεγαλονήσου με τον «Ύμνο εις την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ».

      Επιπλέον, η εκδήλωση  σηματοδότησε και  την ολοκλήρωση ενός κύκλου και την απαρχή νέων προκλήσεων για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Τρίτης τάξης. Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων απένειμε αναμνηστικά δώρα για να τα συντροφεύουν στην νέα τους μαθητική ζωή.

     Η διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Τραγανού  ευχαριστούν θερμά τη συνάδελφο Ελένη Αναγνωστοπούλου – φιλόλογο- για την πολύτιμη συμβολή της στην υλοποίηση της εκδήλωσης ,όπως και τον πρόεδρο του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, κύριο Αριστείδη Γεωργόπουλο για την κάλυψη των εξόδων για την ενοικίαση των καθισμάτων. Θερμές ευχαριστίες σε όλο το Δ.Σ και τα λοιπά μέλη του  Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων για την άψογη συνεργασία, την ηθική και κυρίως υλική βοήθειά τους ,όποτε χρειάστηκε καθώς και για τη ενεργή συμμετοχή  τους σε όλες τις δράσεις του σχολείου.

  Τέλος, θερμές ευχαριστίες στους αξιότιμους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής και στον πρόεδρο του Δ.Δ. Τραγανού, κο Βουρτσάνη, τις εκλεκτές συναδέλφους- διευθύντριες , κυρίες Μαγγίνα Ανδριάννα και Μανουσιάδη Χριστίνα καθώς και σε όλους τους γονείς-κηδεμόνες και φίλους του Γυμνασίου Τραγανού που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ