Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΜήνυμα Δημάρχου Ζαχάρως Κ. Μητρόπουλου

Μήνυμα Δημάρχου Ζαχάρως Κ. Μητρόπουλου

Για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

«Η 26η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών. Ωστόσο, δεν αρκεί μία ημέρα ευαισθητοποίησης, για να αντιμετωπίσουμε τη μάστιγα των ναρκωτικών. Στην εποχή που οι νέοι άνθρωποι ρέουν προς την ανασφάλεια, οφείλουμε να είμαστε ξεκάθαροι και κάθετοι. Δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Οι ουσίες δεν είναι η λύση σε κανένα πρόβλημα ή προβληματισμό. Δεν αποτελούν καμία διέξοδο. Σε καμία περίπτωση δεν θεραπεύουν και δεν διευκολύνουν τις δύσκολες καταστάσεις που καλούμαστε να ξεπεράσουμε. Τουναντίον, αποτελούν έναν καταστροφικό φαύλο κύκλο.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, θα πρέπει να μας κινητοποιήσει σε μια άλλη πορεία. Να στρέψουμε την προσοχή μας σε όλα εκείνα που θα σταθούν στήριγμα  στις νέες γενιές. Μέσω της παιδείας, του πολιτισμού, της κατανόησης και του παραδείγματός μας. Να μην επιτρέψουμε στην αδιαφορία και την ανασφάλεια να βρουν καταφύγιο στα παιδιά μας.  Να τονίσουμε το αληθινό νόημα της ζωής, την αγάπη, την οικογένεια, τη δικαιοσύνη και την υποστήριξη.

Με αυτές τις σκέψεις και τις ανάλογες πράξεις, οφείλουμε να αντισταθούμε στη θλιβερή αυτή μάστιγα. Να κινητοποιηθούμε  με όλες μας τις δυνάμεις. Το οφείλουμε πρώτα απ’ όλα στον εαυτό μας και στις γενιές που διαμορφώνουμε. Σε μια εποχή  που προάγει και επιβάλλει την κοινωνική αποστασιοποίηση, εμείς καλούμαστε να έρθουμε πιο κοντά και να στηρίξουμε την επικοινωνία και τη σύσφιξη των ανθρώπινων σχέσεων».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ