Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΠροτεραιότητα η προσβασιμότητα

Προτεραιότητα η προσβασιμότητα

Τοποθέτηση Seatrac στις βραβευμένες με Γαλάζια Σημαία παραλίες Θινών και Γλύφας

Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση του αυτόνομου συστήματος εισόδου – εξόδου Seatrac στις παραλίες Θινών Βαρθολομιού και Γλύφας του Δήμου Πηνειού. Πρόκειται για έναν μηχανισμό που διευκολύνει την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία και κινητικά προβλήματα στη θάλασσα ενισχύοντας έτσι τη συμπερίληψή τους στην καθημερινότητα.

Το SEATRAC προσφέρει τη δυνατότητα σε άτομα με κινητικά προβλήματα να μπουν αυτόνομα στη θάλασσα, αποτελώνταςέτσι ένα επιπλέον κίνητρο για να επισκεφτούν τις παραλίες, να κοινωνικοποιηθούν και να διασκεδάσουν. Παράλληλα είναι ένα βοηθητικό εργαλείο για τις οικογένειες και τους φροντιστές των ατόμων αυτών ώστε να απολαύσουν πιο εύκολα την θάλασσα μαζί με τους αγαπημένους τους.

Ο μηχανισμός αποτελείται από ράγες σταθερής τροχιάς, μέσα στις οποίες ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα μπορεί να κινηθεί μέσα και έξω από το νερό. Τονίζεται ότι ο μηχανισμός δεν αποτελεί μόνιμη εγκατάσταση και προς αυτή την κατεύθυνση δεν σημειώνεται καμία αλλοίωση στις παραλίες που τοποθετείται· έτσι μετά το πέρας της θερινής περιόδου με την απεγκατάσταση του μηχανισμού, οι ακτές επανέρχονται στην αρχική τους κατάσταση.

Η διασφάλιση της προσβασιμότητας των ατόμων με κινητικά προβλήματαστις παραλίες αποτελεί μείζονα προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή. Εξάλλου κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας της -2019-, ο Δήμος Πηνειού υπήρξε πρωτοπόρος και τοποθέτησε για πρώτη φορά Seatracσε παραλίες του. «Η εγκατάσταση των μηχανισμών στις ακτές των Θινών και της Γλύφας συμβάλλει σημαντικά ώστε να δημιουργηθεί ένα φιλικό και προσβάσιμο περιβάλλον για τα άτομα με κινητικά προβλήματα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός και συνέχισε «με σεβασμό για αυτές τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, επιδιώκουμε να τους προσφέρουμε τη βέλτιστη δυνατή φιλοξενία ώστε να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα». Παράλληλα ο κ. Καστρινός πρόσθεσε ότι η τοποθέτηση των Seatracδρα ενισχυτικά στη συμπερίληψη αυτών των ατόμων στην καθημερινότητα.

Το SEATRAC προσφέρει στα άτομα με αναπηρία ένα επιπλέον κίνητρο ώστε να επισκεφτούν τις παραλίες.

«Η εγκατάσταση των μηχανισμών Seatrac συμβάλλουν σημαντικά ώστε να δημιουργηθεί ένα φιλικό και προσβάσιμο περιβάλλον για τα άτομα με κινητικά προβλήματα» σημείωσε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ