Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΌλοι διαφορετικοί· Όλοι ίσοι

Όλοι διαφορετικοί· Όλοι ίσοι

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Thin3sVartholomioTriathlon στον Δήμο Πηνειού

Με κεντρικό μήνυμα «Όλοι Διαφορετικοί· Όλοι Ίσοι» πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Ιουνίου το Thin3sVartholomioTriathlon. Το αθλητικό γεγονός του καλοκαιριού διοργανώθηκε από το Σωματείο Ιωνάς – Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής ΑμεΑ- υπό την αιγίδα του Δήμου Πηνειού και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και αποτέλεσε πόλο έλξης για επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές κάθε ηλικίας. Πρόκειται για μία δράση με φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς τα έσοδα που προέκυψαν από το αντίτιμο των συμμετοχών πρόκειται να διατεθούν για την ενίσχυση της σπουδαίας δράσης του συλλόγου.

Οι αθλητικές δραστηριότητες του διημέρου ξεκίνησαν στην παραλία των Θινών το πρωί του Σαββάτου με τον κολυμβητικό αγώνα. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι προβολείς στράφηκαν στο κέντρο του Βαρθολομιού για τη διεξαγωγή του αγωνίσματος αντοχής πέντε χιλιομέτρων καθώς και του παιδικού,απόστασης ενός χιλιομέτρου. Δεκάδες συμμετέχοντες βρέθηκαν από νωρίς στο κέντρο της πόλης για να συμμετάσχουν στον εθελοντικό αγώνα και να στηρίξουν παράλληλα τη δράση του συλλόγου. Αξιοσημείωτο είναι ότι στον αγώνα έλαβαν μέρος ερασιτέχνες και επαγγελματίες αθλητές κάθε ηλικίας με τον γηραιότερο διαγωνιζόμενο να αγγίζει τα 80 έτη.

Το πρωί της Κυριακής η παραλία των Θινών βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο με την κύρια φάση της αθλητικής διοργάνωσης· λίγο μετά τις εννέα πραγματοποιήθηκε η εκκίνηση του Τριάθλου Sprintαπόστασης που περιελάμβανε κολύμβηση 750 μέτρων, ποδηλατοδρομία είκοσι χιλιομέτρων καθώς και αγώνα αντοχής πέντε χιλιομέτρων. Στο τρίαθλο συμμετείχαν περισσότεροι από τριάντα αθλητές και αθλήτριες που, παρά τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, έστειλαν ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης. «Με τη συγκεκριμένη δράση επιχειρούμε να επικοινωνήσουμε το σύνθημα ‘Όλοι Διαφορετικοί, όλοι ίσοι’ καθώς και να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία για ζητήματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία» ανέφερε ο υπεύθυνος του αθλητικού τμήματος του «Ιωνά» κ. Γιώργος Γκούντας και συνέχισε «είναι σημαντικό ότι υπάρχει ανταπόκριση τόσο από τους πολίτες όσο και από τους χορηγούς σε αυτή μας την προσπάθεια». Ο κ. Γκούντας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Δήμο Πηνειού και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τη στήριξη της διοργάνωσης ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Δήμαρχο κ. Αλέξη Καστρινό για την άψογη φιλοξενία και συνεργασία.

Σημειώνεται ότιτο θέμα της διοργάνωσης κάλυψε, με ζωντανή σύνδεση, η εκπομπή της ΕΡΤ1 «Σαββατοκύριακο από τις 6» με τηκ. Νίνα Κασιμάτη και τον κ. Δημήτρη Κοτταρίδη. 

«Προτεραιότητα σε ό,τι προάγει τον αθλητισμό»

Η προαγωγή του αθλητισμού αποτελεί προτεραιότητα για τον Δήμο Πηνειού και προς αυτή την κατεύθυνση θα είναι πάντα αρωγός σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες,επανέλαβε ο Δήμαρχος κ. Αλέξης Καστρινού. Παράλληλα στάθηκε ιδιαίτερα στην κοινωνική διάσταση του Thin3sVartholomioTriathlonτονίζοντας ότι συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε ζητήματα που απασχολούν τους ανθρώπους με αναπηρία. «Πρόκειται για μία σπουδαία πρωτοβουλία που αφενός προάγει τον αθλητισμό αφετέρου ενισχύει την κοινωνική αλληλεγγύη προτάσσοντας τα δικαιώματα και τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Καστρινός. Επιπλέον ο δήμαρχος αναφέρθηκε στη συνεργασία με τον Ιωνά σημειώνοντας ότι ο Δήμος Πηνειού θα συνεχίσει να στηρίζει τις δράσεις του, δίνοντας έτσι το στίγμα για τη διοργάνωση της επόμενης χρονιάς· «το 2025 θα είμαστε πληρέστεροι, διαυγέστεροι και δυναμικότεροι ώστε να έχουμε ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή και ανταπόκριση». Τέλος ο κ. Καστρινός δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι εργάστηκαν για την εύρυθμη διεξαγωγή της διοργάνωσης.

ΣτιγμιότυπααπότοThin3sVartholomioTriathlon.

Η προαγωγή του αθλητισμού αποτελεί προτεραιότητα για τον Δήμο Πηνειού και προς αυτή την κατεύθυνση θα είναι πάντα αρωγός σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες.

«Πρόκειται για μία σπουδαία πρωτοβουλία που προάγει τον αθλητισμό και ενισχύει την κοινωνική αλληλεγγύη» επεσήμανε ο δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός.

Τη διοργάνωση κάλυψε με ζωντανή σύνδεση η εκπομπή της ΕΡΤ1 «Σαββατοκύριακο από τις 6» με τη Νίνα Κασιμάτη και τον Δημήτρη Κοτταρίδη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ