Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΗλεία«Το σχολείο μας είναι το δεύτερο σπίτι μας»

«Το σχολείο μας είναι το δεύτερο σπίτι μας»

6ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ

Το 6ο Νηπιαγωγείο Πύργου, σε μια σύμπραξη εκπαιδευτικών, μαθητών/τριών, γονέων και φορέων της τοπικής κοινωνίας μεταμορφώθηκε υιοθετώντας αειφόρες αρχές και πρακτικές. Ενταγμένες στο Σχέδιο Δράσης «Το Σχολείο είναι το δεύτερο σπίτι μας» και το πρόγραμμα «Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο ,Όλοι νοιαζόμαστε ,όλοι συμμετέχουμε» πραγματοποιήθηκαν μια σειρά δράσεις ,προσανατολισμένες στο μετασχηματισμό του Σχολείου σ΄έναν δημοκρατικό οργανισμό μάθησης και συνεργασίας ,όπου όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη χαρά της αναβάθμισης του σχολικού περιβάλλοντος και να οικειοποιηθούν τα οφέλη του. Το νηπιαγωγείο απέκτησε «παραμυθένια» όψη με τη βοήθεια της ταλαντούχας μαμάς, Νικολοπούλου Στέλλας, η οποία με έμπνευση, μεράκι και πολλή προσωπική εργασία έδωσε ζωή στους εξωτερικούς τοίχους του Σχολείου. Ο σχολικός μας κήπος, προϊόν ομαδικής δουλειάς και ενδιαφέροντος, γέμισε χρώμα και ζωή το προαύλιο, ενώ έδωσε την ευκαιρία σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς να μοιραστούν μοναδικές στιγμές συνεργασίας και διασκέδασης.

Ο εθελοντισμός ήταν μια έννοια η οποία ενέπνευσε και ενδυνάμωσε την ομάδα του σχολείου, με τα “ ΚΟΥΤΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ” να μοιράζουν αγαθά και χαρά τόσο στους εθελοντές όσο και τις οικογένειες ,στις οποίες μοιράστηκαν.

Οι εκπαιδευτικοί ,Δάγκαρη Διονυσία,ΜάρκουΤόνια και Σκλάβου Εβίτα θερμά ευχαριστούν όλους /ες τους γονείς,τον πάτερα Διονύσιο της ενορίας Αγ. Νικολάου (Λαμπετίου),την υπευθυνη καθαριότητας κα Νάντια Ζάβου,το Δασάρχη Πύργου ,κο Λάττα Π.,το Τμ.Πρασίνου του Δήμου Πύργου και φυσικά τους/τις  αγαπημένους/ες μας μαθητές/τριες για την άριστη συνεργασία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ