Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΗλεία«Το όνειρο του σκιάχτρου»

«Το όνειρο του σκιάχτρου»

Από το Θεατρικό Εργαστήρι του Ελληνικού Ωδείου Πύργου

Με την παρουσίαση ενός απολαυστικού θεατρικού έργου, την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024, ολοκληρώνει το φετινό της ταξίδι η παιδική – εφηβική θεατρική ομάδα του Ελληνικού Ωδείου Πύργου.

Μέλημα του Ωδείου είναι να δοθεί χώρος και χρόνος σε κάθε παιδί να δοκιμάσει  ρόλους και παιχνίδια, να εκφράσει τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τη φαντασία του, έχοντας συνοδοιπόρους παιδιά διαφόρων ηλικιών, με σκοπό να γίνουν ομάδα, ανεβάζοντας μια θεατρική παράσταση το χρόνο.

Για το κλείσιμο της φετινής χρονιάς τα παιδιά του θεατρικού Εργαστηρίου του Μουσικού Συλλόγου ΟΡΦΕΥΣ/ Ελληνικό Ωδείο Πύργου ετοίμασαν  «ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΣΚΙΑΧΤΡΟΥ».     Το έργο θα παρουσιαστεί σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στις 8:30μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο «ΑΠΟΛΛΩΝ» Πύργου.

Το πρωτότυπο έργο είναι του Ευγένιου Τριβυζά. Η προσαρμογή και η σκηνοθεσία έγινε από τον υπεύθυνο του Θεατρικού Εργαστηρίου του Ελληνικού Ωδείου Πύργου και Εμψυχωτή Θεάτρου, Σταύρο Ρομποτή, έναν ευρηματικό καλλιτέχνη της πόλης μας.

Λίγα λόγια για το έργο : Μπορεί ένα σκιάχτρο να πιάσει φιλίες με πουλιά; Μπορεί ένα δύστροπο αφεντικό να βάλει όρια στα όνειρά του; Μπορεί μια φυλακή να το κρατήσει πραγματικά φυλακισμένο;

Με διασκεδαστικό και αυθόρμητο τρόπο προβάλλονται θεμελιώδεις έννοιες όπως η αγάπη, η δύναμη της θέλησης, η φιλία, η ομαδικότητα, η απολύτρωση και η ελευθερία, δείχνοντας μας ότι ακόμα και το πιο ταπεινό σκιάχτρο μπορεί να ακολουθήσει τα όνειρά του, πέρα από κάθε φόβο και κάθε φόβητρο.    

Παίζουν αλφαβητικά οι μικροί  πρωταγωνιστές:

Αθανασόπουλος Γιώργος, Αθανάτου Άντα, Αθανάτου Ζένια, Δέλγα Μαρισόφη, Κουζή Βαλέρια, Κουκουριτάκη Γωγώ, Μπενέτση Ηλιάνα, Ραδαίος Χαράλαμπος, Τσαμπουρλής Κωνσταντίνος, Χολή Ευφροσύνη-Νεκταρία.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Αξίζει να παρακολουθήσουμε την παράσταση και να επιβραβεύσουμε με το χειροκρότημά μας τους μικρούς πρωταγωνιστές για την προσπάθειά τους, ώστε να συνεχίσουν με ακόμα περισσότερη όρεξη αυτόν τον όμορφο και συναρπαστικό δρόμο του θεάτρου.

                   ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΕΚΦΡΑΣΗ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής 21 Ιουνίου 2024

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ