Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΗλεία«Τιμά τη γαλανόλευκη και τον Δήμο Πηνειού»

«Τιμά τη γαλανόλευκη και τον Δήμο Πηνειού»

Συνάντηση του Δημάρχου Πηνειού με την πρωταθλήτρια πυγμαχίας Αγγελική Σδούγα

Την πρωταθλήτρια πυγμαχίας Αγγελική -Πετρούλα Σδούγα υποδέχθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός. Η ταλαντούχα αθλήτρια από το Βαρθολομιό κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Διεθνές Κύπελλο Πυγμαχίας Παίδων – Κορασίδων «8th World Juniors Nations» που πραγματοποιήθηκε αρχές Μαΐου στη Σερβία, ενώ λίγες ημέρες αργότερα αναδείχθηκε –με τα χρώματα του Παναθηναϊκού- πρωταθλήτρια στο πανελλήνιο πρωτάθλημα –στην κατηγορία των 46 κιλών- στα Γρεβενά.

Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός καλωσόρισε εγκάρδια τη μικρή πρωταθλήτρια, η οποία βρέθηκε στο κτίριο Σισίνη συνοδευόμενη από τον πατέρα της κ. Αλέξανδρο Σδούγα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο δήμαρχος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από την αθλήτρια για τις τελευταίες επιτυχίες της τόσο σε πανελλήνιο όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο ενώ η συζήτηση επεκτάθηκε στα άμεσα σχέδια της νεαρής πυγμάχου, στα όνειρα και τις φιλοδοξίες της.

«Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για εμάς να υποδεχόμαστε μία αθλήτρια που τιμά την γαλανόλευκη σημειώνοντας σημαντικές επιτυχίες στο εξωτερικό. Ωστόσο αποτελεί ακόμη μεγαλύτερη χαρά και τιμή το γεγονός ότι η ταλαντούχα αυτή αθλήτρια είναι δημότης Πηνειού, ζει στο Βαρθολομιό και η αγάπη της για τον αθλητισμό αποτελεί παράδειγμα για τη νεολαία μας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός κατά τη διάρκεια της επίσκεψης. Παράλληλα ο κ. Καστρινός δεν παρέλειψε να επαναλάβει την εκπεφρασμένη θέση της Δημοτικής Αρχής στήριξης του αθλητισμού· «ειδικά όταν αφορά τους νέους αποτελεί προτεραιότητα καθώς προάγει την ευγενή άμιλλα και γαλουχεί τα παιδιά με αξίες και ιδεώδη».  

Who is Who

Η Αγγελική – Πετρούλα Δούσγα είναι αριστούχος μαθήτρια του Γυμνασίου. Ξεκίνησε την ενασχόλησή της με τον αθλητισμό με το Tae Kwon Do και το Kick Boxing ωστόσο από το 2017 έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στο άθλημα της πυγμαχίας. «Έχω ξεκινήσει τον αθλητισμό από την ηλικία των τεσσάρων ετών· αρχικά με το kick boxing με το οποίο συνεχίζω να ασχολούμαι έως σήμερα ως αθλήτρια του Συλλόγου (Zarmakoupis Team) του νομού Ευρυτανίας» σημειώνει χαρακτηριστικά η Αγγελική και προσθέτει «έκτοτε με κέρδισε η πυγμαχία όπου έγινε πραγματικά κομμάτι της ζωής μου». Αναφερόμενη στην σκληρή προετοιμασία που απαιτείται για τη συμμετοχή της σε αγώνες πανευρωπαϊκού επιπέδου, σημείωσε ότι λόγω της απόστασης δεν μπορεί να μετακινείται καθημερινά στην Πάτρα για προπόνηση· «προς αυτή την κατεύθυνση προπονούμαι στο σπίτι μου με την πολύτιμη βοήθεια του πατέρα μου».

Αγαπημένος σύλλογος της νεαρής αθλήτριας είναι ο Παναθηναϊκός ενώ από αθλητές επιλέγει τον Mike Tyson και τον Νίκο Γκάλη.

Η συνάντηση ανάμεσα στον Δήμαρχο Πηνειού κ. Αλέξη Καστρινό και την πρωταθλήτρια πυγμαχίας Αγγελική Σδούγα πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ