Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΣυμμετείχε στο Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπλίου που ήταν αφιερωμένο στον Ηλία Ανδριόπουλο

Συμμετείχε στο Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπλίου που ήταν αφιερωμένο στον Ηλία Ανδριόπουλο

Μικτή Χορωδία Πύργου

 Η Μικτή Χορωδία Πύργου την Κυριακή 2 Ιουνίου συμμετείχε στο 7ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπλίου, που διοργάνωσε το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου και ήταν αφιερωμένο στον Ηλία Ανδριόπουλο.

Οι χορωδοί του Πύργου ένωσαν τις φωνές τους με τους χορωδούς  του Ναυπλίου και τις παιδικές χορωδίες  Ναυπλίου,  Νέας Κίου , Επιδαύρου και το Νεανικό  τμήμα Χορωδιακού Εργαστηρίου Ναυπλίου  στο κοινό τραγούδι «Μην  κλαίς», υπό την διεύθυνση του συνθέτη Ηλία Ανδριόπουλου. 

     Με όμορφες εικόνες από τη συναυλία στο ειδυλλιακό περιβάλλον  στην πλατεία του  Αγίου Σπυρίδωνα και την θερμή φιλοξενία της χορωδίας του  Ναυπλίου,  η Μικτή Χορωδία Πύργου  επέστρεψε με τις καλύτερες εντυπώσεις , και προετοιμάστηκε για τη δεύτερη  συμμετοχή της σε Φεστιβάλ  μέσα στον Ιούνιο.

     Έτσι το  Σάββατο  15  Ιουνίου,  συμμετείχε στη  2η  Συνάντηση Χορωδιών,  στο  Νέο Μουσείο Αιγών  στη  Βεργίνα.

 Την εκδήλωση διοργάνωσε ο  Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Βεργίνας «Αιγές»  σε συνεργασία με την ΕΦΑ Ημαθίας.

Η  Μικτή Χορωδία Πύργου  τραγούδησε   στο αίθριο του Νέου Μουσείου Αιγών, στο οποίο έχει αναταχθεί ένα τμήμα μήκους 30 μ. του άνω ορόφου της πρόσοψης του ανακτόρου των Αιγών.

Συμμετείχαν  ακόμη  η Μικτή Χορωδία και Μαντολινάτα του Ωδείου Νάουσας, η  Χορωδία Συλλόγου Φίλων Πολυφωνικής Μουσικής Ιωαννίνων , η Μικτή  Χορωδία Συλλόγου Βεργίνας  «Αιγές» και η Σχολική Χορωδία Βέροιας.

Το πρόγραμμα της Μικτής Χορωδίας Πύργου  ήταν  αφιερωμένο στη μνήμη του  Μάνου Χατζιδάκι ,  για τα 30 χρόνια από το θάνατό του (15 Ιουνίου 1994). 

     Δόθηκε επίσης από την ΕΦΑ Ημαθίας  δωρεάν είσοδο  σε όλους τους χορωδούς που συμμετείχαν στην εκδήλωση, για το Μουσείο των  Βασιλικών  Τάφων  και το  Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιγών,  που ενσωματώνει και ενώνει το νέο κεντρικό κτίριο με το σύνολο του αρχαιολογικού χώρου των Αιγών.

     Οι χορωδοί επέστρεψαν  ικανοποιημένοι από την εμφάνιση  τους , την άψογη διοργάνωση και τη ζεστή και  εγκάρδια φιλοξενία  της χορωδίας της Βεργίνας και προετοιμάζονται για το δικό τους φεστιβάλ, «Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας»,  που θα γίνει στο αίθριο του Μουσείου Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας, στις 6 Ιουλίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ