Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣτις Νοσηλευτικές Μονάδες Αμαλιάδας Πύργου και Κρεστένων ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους:...

Στις Νοσηλευτικές Μονάδες Αμαλιάδας Πύργου και Κρεστένων ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους: Αναγκαία η στελέχωση του ΓΝ Ηλείας

Της Άννας Αγγελίδου

anagelidou@yahoo.gr

Σειρά επαφών και συναντήσεων στις Νοσηλευτικές Μονάδες Αμαλιάδας, Πύργου και Κρεστένων είχε χθες το πρωί ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. Ο Μ. Θεμιστοκλέους συνοδευόμενος από την γενική γραμματέα του υπουργείου Υγείας Λίλιαν Βιλδιρίδη, τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη και τον διοικητή του ΓΝ Ηλείας Σπύρο Πολίτη ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις των τριών Νοσηλευτικών Μονάδων, ενώ μίλησε με εκπροσώπους του ιατρικού, του νοσηλευτικού και του διοικητικού προσωπικού καταγράφοντας τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι τρείς νοσηλευτικές μονάδες. Ο υφυπουργός Υγείας μάλιστα δεν δίστασε να μιλήσει και με πολίτες- ασθενείς, οι οποίοι εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο χώρο των νοσηλευτικών μονάδων, αλλά και με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των μονάδων.  Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μάριος Θεμιστοκλέους – που δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις σχετικά με την παρουσία του στις τρείς νοσηλευτικές μονάδες- ήταν πλήρως ενημερωμένος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΓΝ Ηλείας ενώ θέλησε να έχει ιδία άποψη για την κατάσταση που επικρατεί και αυτός ήταν ο λόγος που προχώρησε σε σειρά συναντήσεων – επαφών.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του υφυπουργού Υγείας, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης τόνισε: «Συνοδεύω από το πρωί τον υφυπουργό υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους αρχής γενομένης από τη Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας. Βρισκόμαστε στη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου στη συνέχεια θα μεταβούμε στην Κρέστενα ενώ θα ακολουθήσει το Γενικό Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Ο υφυπουργός βλέπει το επίπεδο στο οποίο βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι νοσηλευτικές μονάδες. Όπως αναφέρθηκε από όλους τους παράγοντες των νοσοκομείων, βρισκόμαστε σε ένα επίπεδο αρκετά καλό σε σχέση πάντα με τα προβλήματα που υπάρχουν και αναφέρομαι σε ζητήματα στελέχωσης σε συγκεκριμένες ειδικότητες. Παρόλα αυτά, η προσπάθεια που γίνεται από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, είναι ιδιαίτερα σημαντική και οφείλουμε όλοι να την αναγνωρίσουμε καθώς οι νοσηλευτικές μονάδες λειτουργούν σε ένα ικανοποιητικό και ασφαλές επίπεδο».

Από τη πλευρά του ο διοικητής του ΓΝ Ηλείας Σπύρος Πολίτης υπογράμμισε: «Ήταν μία παραγωγική επίσκεψη, από τον υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους ο οποίος συνοδευόταν από τη γενική γραμματέα του υπουργείου Λίλιαν Βιλδιρίδη. Στόχος του ήταν κυρίως να ακούσει από όλες τις κατηγορίες του προσωπικού, από όλους τους τομείς (το διοικητικό, το νοσηλευτικό, τους γιατρούς) για τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν. Υπήρξε ένας ανοιχτός διάλογος. Τα προβλήματα τα γνώριζε καθώς το υπουργείο λαμβάνει τα επαναλαμβανόμενα υπομνήματα των μονάδων και υπάρχει σχετική ενημέρωση, ωστόσο ο ίδιος, ήρθε να ακούσει και να δει στο πεδίο τα ζητήματα. Σαφώς και δεν ήρθε ως μάγος να δώσει λύσεις, ωστόσο αναμένουμε να υπάρξουν σημαντικές παρεμβάσεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μ. Θεμιστοκλέους είχε συναντήσεις και με τους δημάρχους Πύργου και Ήλιδας όπου άκουσε με προσοχή τα ζητήματα τα οποία του τέθηκαν.

Συνάντηση Δημάρχου Πύργου με τον Υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη

Συζητήθηκαν τα προβλήματα του Νοσοκομείου Πύργου

Με τον Υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους στο Γ. Ν. Πύργου.

Βασικό θέμα συζήτησης, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα, ήταν τα μεγάλα θέματα στο χώρο Υγείας του Νομού και κυρίως τα προβλήματα που δημιουργούνται εξ’ αιτίας της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Πύργου.

Ο κ. Αντωνακόπουλος, που και ως ιατρός που γνωρίζει άριστα την κατάσταση εκ των έσω, τόνισε στον κ. Θεμιστοκλέους ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα ειδικό ενδιαφέρον, μέσα κι από γενικότερες αλλαγές του θεσμικού πλαισίου, ώστε να δοθούν τα σωστά κίνητρα σε γιατρούς για να λυθεί το πρόβλημα της υποστελέχωσης.

Η πολιτεία, όπως τόνισε, θα πρέπει να δει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τα επαρχιακά νοσοκομεία ώστε να γίνουν ελκυστικά για τους ιατρούς και να μην βγαίνουν άγονες οι προκηρύξεις θέσεων, όπως πολλάκις έχει συμβεί στην περιοχή μας. Τόνισε δε, ότι εκτός από το οικονομικό κίνητρο θα πρέπει να δοθούν και κίνητρα επιστημονικής και επαγγελματικής ανέλιξης. Διαφορετικά, το πρόβλημα όχι μόνο θα παραμένει αλλά δυστυχώς και θα επιδεινώνεται.

ΤΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΔΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΚΑΙ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΙΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ

«Δεν κλείνει το Νοσοκομείο Αμαλιάδας»

-Οι άξονες για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου

«Το Νοσοκομείο Αμαλιάδας δεν κλείνει…». Αυτό ξεκαθαρίστηκε για ακόμη μία φορά δημοσίως, στην συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Μάριο Θεμιστοκλέους το πρωί της Παρασκευής, κατά την επίσκεψη του Υφυπουργού στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας.

«Δεν υπάρχει θέμα να κλείσει το Νοσοκομείο Αμαλιάδας και όσοι το διαδίδουν δεν προσφέρουν καλή υπηρεσία στον τόπο…» ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα που δόθηκε προς πάσα κατεύθυνση.

Θα εργαστούν από κοινού

Ο κ. Λυμπέρης είναι παλιός γνώριμος με τον κ. Θεμιστοκλέους και έχουν συνεργαστεί στενά και αποτελεσματικά την περίοδο που ο κ. Θεμιστοκλέους ήταν Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου και υπεύθυνος για την Πρωτοβάθμια υγεία.

Κατά την συνάντησή τους συμφώνησαν ότι θα εργαστούν από κοινού στα πλαίσια της αναμόρφωσης του Ε.Σ.Υ. προκειμένου να αναμορφωθεί και το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας στους άξονες που επανειλημμένα ο Δήμαρχος Ήλιδας έχει αναφερθεί σε δηλώσεις του.

Ειδικότερα,  στην πλήρη επάνδρωση με ιατρικό και λοιπό προσωπικό του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), που πλέον στεγάζεται στη νέα πτέρυγα, για να πλαισιωθούν οι γιατροί κ. Βαγγέλης Δημητρόπουλος και κ. Βασίλης Αντωνόπουλος ώστε να υπάρξει πλήρης αντιμετώπιση των περιστατικών και λειτουργία της πτέρυγας.

Και δεύτερον, στην επάνδρωση για αποτελεσματική και ολοκληρωμένη λειτουργία της χειρουργικής και ορθοπεδικής κλινικής, που ήδη με τις προσπάθειες των γιατρών, του κ. Γιώργου Μπακέλλα, του κ. Γιώργου Καραμπελιά και του κ. Φώτη Παπαδόπουλου, επιτελείται σημαντικό έργο και διευκολύνονται από μετακινήσεις και ταλαιπωρία εκατοντάδες ασθενείς.

Αυτά θα ολοκληρωθούν με την πλήρη χρηματοδότηση και κατασκευή των νέων υπερσύγχρονων χειρουργείων και συγχρόνως της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας στον α’ όροφο της νέας πτέρυγας.

Να σημειωθεί ότι το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας με την εξασφαλισμένης χρηματοδότηση του 1.200.000 ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση, θα αποκτήσει την οικονομία κλίμακος που χρειάζεται, για να αντέξει στις οικονομικές πιέσεις που δημιουργούνται για την παροχή δημόσιας υγείας όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλες τις προηγμένες χώρες.

«Ήλιδα – Συμμαχία για το Αύριο»

Συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους ο υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος

«Τέτοιου είδους επισκέψεις και συσκέψεις δεν μπορούν να γίνονται εν κρυπτώ από το σύνολο της πόλης»

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Μάριο Θεμιστοκλέους είχε στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας ο υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας και επικεφαλής του συνδυασμού «Ήλιδα – Συμμαχία για το Αύριο» κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, στο πλαίσιο επίσκεψης του κυβερνητικού στελέχους στο σύνολο των δομών υγείας της Ηλείας, προκειμένου και ο ίδιος να διαπιστώσει το επίπεδο λειτουργίας τους.

Στην ολιγόλεπτη συζήτηση που είχαν οι δύο άνδρες, ο κύριος Χριστοδουλόπουλους επεσήμανε την απαίτηση των πολιτών του Δήμου Ήλιδας, αλλά και των κατοίκων όλης της Βόρειας Ηλείας, να σταματήσει ο κατήφορος του νοσηλευτικού ιδρύματος Αμαλιάδας και να ξεκινήσει και πάλι η λειτουργία του, ως πλήρες νοσοκομείο.

Ο κύριος Θεμιστοκλέους από την πλευρά του τόνισε, ότι σκοπός του Υπουργείου Υγείας είναι το νοσηλευτικό ίδρυμα της Αμαλιάδας και λειτουργεί ως νοσοκομείο και όχι με οποιονδήποτε άλλο χαρακτήρα.

Όπως ανέφερε αμέσως μετά τη συνάντηση τους, ο κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος: «Με χαρά υποδεχτήκαμε στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας τον Υφυπουργό Υγείας κ. Μάριο Θεμιστοκλέους και με ακόμα μεγαλύτερη χαρά την πρόθεσή του το Νοσοκομείο Αμαλιάδας να αναβαθμιστεί και να λειτουργήσει και πάλι το επόμενο διάστημα ως κανονικό Νοσοκομείο. Είναι το απαραίτητο τον οποίο μας στερούν και αποτελούσε επί σειρά δεκαετιών κεκτημένο για το σύνολο της Βόρειας Ηλείας. Ωστόσο, δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω ότι, τέτοιες επισκέψεις -αλλά και συσκέψεις όπως αυτή που προηγήθηκε εντός του Νοσοκομείο- δεν μπορούν να γίνονται εκ κρυπτώ από τους εκπροσώπους φορέων της ευρύτερης περιοχής, αλλά και από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, την ώρα μάλιστα που βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Το ζήτημα της λειτουργίας του Νοσοκομείου, που τίθεται εν αμφιβόλω τα τέσσερα τελευταία χρόνια, είναι ιδιαίτερα σοβαρό και αφορά το σύνολο των κατοίκων της περιοχής μας και γι’ αυτό το λόγο δεν χωρούν αποκλεισμοί ή περιορισμοί».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Νικηφόρο τεστ με Σκουροχώρι

Ενίσχυση με Καραμανλή

Συγκρατημένα αισιόδοξος

Στις Νοσηλευτικές Μονάδες Αμαλιάδας Πύργου και Κρεστένων ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους: Αναγκαία η στελέχωση του ΓΝ Ηλείας

Της Άννας Αγγελίδου

anagelidou@yahoo.gr

Σειρά επαφών και συναντήσεων στις Νοσηλευτικές Μονάδες Αμαλιάδας, Πύργου και Κρεστένων είχε χθες το πρωί ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. Ο Μ. Θεμιστοκλέους συνοδευόμενος από την γενική γραμματέα του υπουργείου Υγείας Λίλιαν Βιλδιρίδη, τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη και τον διοικητή του ΓΝ Ηλείας Σπύρο Πολίτη ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις των τριών Νοσηλευτικών Μονάδων, ενώ μίλησε με εκπροσώπους του ιατρικού, του νοσηλευτικού και του διοικητικού προσωπικού καταγράφοντας τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι τρείς νοσηλευτικές μονάδες. Ο υφυπουργός Υγείας μάλιστα δεν δίστασε να μιλήσει και με πολίτες- ασθενείς, οι οποίοι εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο χώρο των νοσηλευτικών μονάδων, αλλά και με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των μονάδων.  Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μάριος Θεμιστοκλέους – που δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις σχετικά με την παρουσία του στις τρείς νοσηλευτικές μονάδες- ήταν πλήρως ενημερωμένος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΓΝ Ηλείας ενώ θέλησε να έχει ιδία άποψη για την κατάσταση που επικρατεί και αυτός ήταν ο λόγος που προχώρησε σε σειρά συναντήσεων – επαφών.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του υφυπουργού Υγείας, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης τόνισε: «Συνοδεύω από το πρωί τον υφυπουργό υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους αρχής γενομένης από τη Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας. Βρισκόμαστε στη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου στη συνέχεια θα μεταβούμε στην Κρέστενα ενώ θα ακολουθήσει το Γενικό Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Ο υφυπουργός βλέπει το επίπεδο στο οποίο βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι νοσηλευτικές μονάδες. Όπως αναφέρθηκε από όλους τους παράγοντες των νοσοκομείων, βρισκόμαστε σε ένα επίπεδο αρκετά καλό σε σχέση πάντα με τα προβλήματα που υπάρχουν και αναφέρομαι σε ζητήματα στελέχωσης σε συγκεκριμένες ειδικότητες. Παρόλα αυτά, η προσπάθεια που γίνεται από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, είναι ιδιαίτερα σημαντική και οφείλουμε όλοι να την αναγνωρίσουμε καθώς οι νοσηλευτικές μονάδες λειτουργούν σε ένα ικανοποιητικό και ασφαλές επίπεδο».

Από τη πλευρά του ο διοικητής του ΓΝ Ηλείας Σπύρος Πολίτης υπογράμμισε: «Ήταν μία παραγωγική επίσκεψη, από τον υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους ο οποίος συνοδευόταν από τη γενική γραμματέα του υπουργείου Λίλιαν Βιλδιρίδη. Στόχος του ήταν κυρίως να ακούσει από όλες τις κατηγορίες του προσωπικού, από όλους τους τομείς (το διοικητικό, το νοσηλευτικό, τους γιατρούς) για τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν. Υπήρξε ένας ανοιχτός διάλογος. Τα προβλήματα τα γνώριζε καθώς το υπουργείο λαμβάνει τα επαναλαμβανόμενα υπομνήματα των μονάδων και υπάρχει σχετική ενημέρωση, ωστόσο ο ίδιος, ήρθε να ακούσει και να δει στο πεδίο τα ζητήματα. Σαφώς και δεν ήρθε ως μάγος να δώσει λύσεις, ωστόσο αναμένουμε να υπάρξουν σημαντικές παρεμβάσεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μ. Θεμιστοκλέους είχε συναντήσεις και με τους δημάρχους Πύργου και Ήλιδας όπου άκουσε με προσοχή τα ζητήματα τα οποία του τέθηκαν.

Συνάντηση Δημάρχου Πύργου με τον Υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη

Συζητήθηκαν τα προβλήματα του Νοσοκομείου Πύργου

Με τον Υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους στο Γ. Ν. Πύργου.

Βασικό θέμα συζήτησης, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα, ήταν τα μεγάλα θέματα στο χώρο Υγείας του Νομού και κυρίως τα προβλήματα που δημιουργούνται εξ’ αιτίας της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Πύργου.

Ο κ. Αντωνακόπουλος, που και ως ιατρός που γνωρίζει άριστα την κατάσταση εκ των έσω, τόνισε στον κ. Θεμιστοκλέους ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα ειδικό ενδιαφέρον, μέσα κι από γενικότερες αλλαγές του θεσμικού πλαισίου, ώστε να δοθούν τα σωστά κίνητρα σε γιατρούς για να λυθεί το πρόβλημα της υποστελέχωσης.

Η πολιτεία, όπως τόνισε, θα πρέπει να δει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τα επαρχιακά νοσοκομεία ώστε να γίνουν ελκυστικά για τους ιατρούς και να μην βγαίνουν άγονες οι προκηρύξεις θέσεων, όπως πολλάκις έχει συμβεί στην περιοχή μας. Τόνισε δε, ότι εκτός από το οικονομικό κίνητρο θα πρέπει να δοθούν και κίνητρα επιστημονικής και επαγγελματικής ανέλιξης. Διαφορετικά, το πρόβλημα όχι μόνο θα παραμένει αλλά δυστυχώς και θα επιδεινώνεται.

ΤΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΔΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΚΑΙ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΙΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ

«Δεν κλείνει το Νοσοκομείο Αμαλιάδας»

-Οι άξονες για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου

«Το Νοσοκομείο Αμαλιάδας δεν κλείνει…». Αυτό ξεκαθαρίστηκε για ακόμη μία φορά δημοσίως, στην συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Μάριο Θεμιστοκλέους το πρωί της Παρασκευής, κατά την επίσκεψη του Υφυπουργού στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας.

«Δεν υπάρχει θέμα να κλείσει το Νοσοκομείο Αμαλιάδας και όσοι το διαδίδουν δεν προσφέρουν καλή υπηρεσία στον τόπο…» ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα που δόθηκε προς πάσα κατεύθυνση.

Θα εργαστούν από κοινού

Ο κ. Λυμπέρης είναι παλιός γνώριμος με τον κ. Θεμιστοκλέους και έχουν συνεργαστεί στενά και αποτελεσματικά την περίοδο που ο κ. Θεμιστοκλέους ήταν Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου και υπεύθυνος για την Πρωτοβάθμια υγεία.

Κατά την συνάντησή τους συμφώνησαν ότι θα εργαστούν από κοινού στα πλαίσια της αναμόρφωσης του Ε.Σ.Υ. προκειμένου να αναμορφωθεί και το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας στους άξονες που επανειλημμένα ο Δήμαρχος Ήλιδας έχει αναφερθεί σε δηλώσεις του.

Ειδικότερα,  στην πλήρη επάνδρωση με ιατρικό και λοιπό προσωπικό του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), που πλέον στεγάζεται στη νέα πτέρυγα, για να πλαισιωθούν οι γιατροί κ. Βαγγέλης Δημητρόπουλος και κ. Βασίλης Αντωνόπουλος ώστε να υπάρξει πλήρης αντιμετώπιση των περιστατικών και λειτουργία της πτέρυγας.

Και δεύτερον, στην επάνδρωση για αποτελεσματική και ολοκληρωμένη λειτουργία της χειρουργικής και ορθοπεδικής κλινικής, που ήδη με τις προσπάθειες των γιατρών, του κ. Γιώργου Μπακέλλα, του κ. Γιώργου Καραμπελιά και του κ. Φώτη Παπαδόπουλου, επιτελείται σημαντικό έργο και διευκολύνονται από μετακινήσεις και ταλαιπωρία εκατοντάδες ασθενείς.

Αυτά θα ολοκληρωθούν με την πλήρη χρηματοδότηση και κατασκευή των νέων υπερσύγχρονων χειρουργείων και συγχρόνως της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας στον α’ όροφο της νέας πτέρυγας.

Να σημειωθεί ότι το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας με την εξασφαλισμένης χρηματοδότηση του 1.200.000 ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση, θα αποκτήσει την οικονομία κλίμακος που χρειάζεται, για να αντέξει στις οικονομικές πιέσεις που δημιουργούνται για την παροχή δημόσιας υγείας όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλες τις προηγμένες χώρες.

«Ήλιδα – Συμμαχία για το Αύριο»

Συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους ο υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος

«Τέτοιου είδους επισκέψεις και συσκέψεις δεν μπορούν να γίνονται εν κρυπτώ από το σύνολο της πόλης»

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Μάριο Θεμιστοκλέους είχε στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας ο υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας και επικεφαλής του συνδυασμού «Ήλιδα – Συμμαχία για το Αύριο» κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, στο πλαίσιο επίσκεψης του κυβερνητικού στελέχους στο σύνολο των δομών υγείας της Ηλείας, προκειμένου και ο ίδιος να διαπιστώσει το επίπεδο λειτουργίας τους.

Στην ολιγόλεπτη συζήτηση που είχαν οι δύο άνδρες, ο κύριος Χριστοδουλόπουλους επεσήμανε την απαίτηση των πολιτών του Δήμου Ήλιδας, αλλά και των κατοίκων όλης της Βόρειας Ηλείας, να σταματήσει ο κατήφορος του νοσηλευτικού ιδρύματος Αμαλιάδας και να ξεκινήσει και πάλι η λειτουργία του, ως πλήρες νοσοκομείο.

Ο κύριος Θεμιστοκλέους από την πλευρά του τόνισε, ότι σκοπός του Υπουργείου Υγείας είναι το νοσηλευτικό ίδρυμα της Αμαλιάδας και λειτουργεί ως νοσοκομείο και όχι με οποιονδήποτε άλλο χαρακτήρα.

Όπως ανέφερε αμέσως μετά τη συνάντηση τους, ο κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος: «Με χαρά υποδεχτήκαμε στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας τον Υφυπουργό Υγείας κ. Μάριο Θεμιστοκλέους και με ακόμα μεγαλύτερη χαρά την πρόθεσή του το Νοσοκομείο Αμαλιάδας να αναβαθμιστεί και να λειτουργήσει και πάλι το επόμενο διάστημα ως κανονικό Νοσοκομείο. Είναι το απαραίτητο τον οποίο μας στερούν και αποτελούσε επί σειρά δεκαετιών κεκτημένο για το σύνολο της Βόρειας Ηλείας. Ωστόσο, δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω ότι, τέτοιες επισκέψεις -αλλά και συσκέψεις όπως αυτή που προηγήθηκε εντός του Νοσοκομείο- δεν μπορούν να γίνονται εκ κρυπτώ από τους εκπροσώπους φορέων της ευρύτερης περιοχής, αλλά και από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, την ώρα μάλιστα που βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Το ζήτημα της λειτουργίας του Νοσοκομείου, που τίθεται εν αμφιβόλω τα τέσσερα τελευταία χρόνια, είναι ιδιαίτερα σοβαρό και αφορά το σύνολο των κατοίκων της περιοχής μας και γι’ αυτό το λόγο δεν χωρούν αποκλεισμοί ή περιορισμοί».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Νικηφόρο τεστ με Σκουροχώρι

Ενίσχυση με Καραμανλή

Συγκρατημένα αισιόδοξος