Στους δρόμους του αγώνα, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι

0
39
apergia 1

Πλήθος κόσμου στην απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στον Πύργο

Παρουσία πλήθους, εργαζομένων στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, αγροτών αλλά και συνταξιούχων, πραγματοποιήθηκε χθες στην πόλη του Πύργου, η απεργιακή κινητοποίηση που είχαν εξαγγείλει, η ΓΣΕΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ. Πλήθος απεργών, έδωσαν συνέχεια στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος, συμμετέχοντας δυναμικά στην απεργία και απαιτώντας αυξήσεις στους μισθούς, εργασία και ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια. Όλοι ήταν εκεί, ενώνοντας τις φωνές τους με αιτήματα την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο, αυξήσεις στους μισθούς, αποτελεσματικά μέτρα κατά της ακρίβειας και της στεγαστικής κρίσης, καθώς και ενίσχυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Την απεργιακή κινητοποίηση άνοιξε με χαιρετισμό του ο αντιπρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηλείας Ζώης Πολυζογόπουλος, ενώ τη σκυτάλη πήρε ο πρόεδρος Συνταξιούχων εκπαιδευτικών Ηλείας Φώτης Κωστάρας.
Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Πύργου- Αρχαίας Ολυμπίας- Ζαχάρως Χρήστος Γαρύφαλλος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Οι εργαζόμενοι, η Ελληνική Κοινωνία γενικότερα, είναι απηυδισμένοι και νοιώθουν την ανάγκη να εκφράσουν την οργή τους όχι μόνο για το Έγκλημα των Τεμπών και την προσπάθεια συγκάλυψης του, αλλά και για την σκληρή καθημερινότητα. Το έπραξαν με την Απεργία της 28ης Φεβρουαρίου 2025. Σε καμία περίπτωση όμως δεν εκτονώθηκε το αίσθημα της αδικίας, της μη απονομής Δικαιοσύνης, της ανασφάλειας, της οικονομικής κατάστασης που σφίγγει σαν θηλιά στο λαιμό του καθενός μας με την πρωτοφανή σε συμμετοχή διαδήλωση εκείνης της ημέρας. Η εξωφρενική ακρίβεια που είναι αποτέλεσμα των καρτέλ που αλωνίζουν ανενόχλητα στην ενέργεια, αλλά και σε σειρά προϊόντων πρώτης ανάγκης και βασικών υπηρεσιών, η αισχροκέρδεια που καλπάζει απομυζώντας τα πενιχρά εισοδήματα των εργαζομένων, η εκτόξευση των ενοικίων, που αποτυπώνουν την εικόνα στεγαστικής κρίσης για τους πολλούς, συνεχίζουν να συντηρούν την οργή και την αγανάκτηση του κόσμου της εργατιάς, παράλληλα με τον εμπαιγμό που υφίστανται από την κυβέρνηση, την αδιαφορία και την ασυδοσία. Μία πολιτική αντίληψη και στάση που επιδοτεί την κερδοσκοπία».
Ο Άγης Μαραγκουδάκης, μέλος της γραμματείας της Επιτροπής Ειρήνης αναφέρθηκε στην άσκηση που πραγματοποιείται στην 117 ΠΜ Ανδραβίδας, αλλά και τις επεκτατικές διεκδικήσεις της Αμερικής.
Η Στέλλα Αναστασίου, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ υπογράμμισε: «Μετά τα συγκλονιστικά συλλαλητήρια της 28ης Φεβρουαρίου συνεχίζουμε τον αγώνα το έγκλημα στα Τέμπη δεν πρέπει να συγκαλυφθεί. Σήμερα δείχνουμε ότι δεν “τσιμπάμε” στην κοροϊδία της αύξησης των 0,60 ευρώ τη μέρα. Δείχνουμε ότι οργιζόμαστε με τις δηλώσεις Πιερρακάκη ότι δεν πρέπει να επιστραφούν ο 13ος και ο 14ος μισθός, γιατί πρέπει να στηριχτούν τάχα οι «ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Δείχνουμε ότι δε δεχόμαστε τους προϋπολογισμούς των 800 δις ευρώ της ΕΕ για πολεμικούς εξοπλισμούς. ότι δεν δεχόμαστε οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές και οι επιχειρηματικοί όμιλοι, να φοροαπαλλάσσονται από όλες τις κυβερνήσεις και ταυτόχρονα να επιδοτούνται αδρά από το Ταμείο Ανάκαμψης και με κρατικό χρήμα.
Ξεκαθαρίζουμε ότι δε θα σταματήσουμε να εμποδίζουμε τα σχέδια της κυβέρνησης, και της «βολικής αντιπολίτευσης» να εμπορευματοποιηθεί ακόμα παραπάνω η εκπαίδευση, να κατηγοριοποιηθούν τα σχολεία, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί με το όχημα της λεγόμενης «αξιολόγησης». Και βέβαια δεν πρόκειται να μας κάμψουν οι διώξεις και τα πειθαρχικά για όποιον εκπαιδευτικό υλοποιεί συλλογικές αποφάσεις, απεργεί, αναδεικνύει και διεκδικεί λύσεις στα διαχρονικά και εκρηκτικά προβλήματα της εκπαίδευσης. Σήμερα μιλάμε εμείς και οι ανάγκες μας. Συνεχίζουμε να παλεύουμε και να διεκδικούμε πιο αποφασιστικά ΣΣΕ, αυξήσεις στους μισθούς Δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια».
Ακολούθησε η κεντρική ομιλία από την πρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κάστρου Κυλλήνης και αντιπρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας Ζωή Τσάση.
Μετά το πέρας των ομιλιών πραγματοποιήθηκε πορεία των συγκεντρωμένων στους κεντρικούς δρόμους του Πύργου.

apergia 2
apergia 2
apergia 3
apergia 4
apergia 5
apergia 6
apergia 7
apergia 8
apergia 9
apergia 10