Κατάκολο: Ξεσηκώθηκαν οι επαγγελματίες οδηγοί ΤΑΞΙ και Τουριστικών λεωφορείων (ΦΩΤΟΣ)

0
14

Σε κινητοποίηση προχώρησαν σήμερα το πρωί τα μέλη του Συλλόγου Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ και αγοραίων Νομού Ηλείας «Ο Ερμής» και της Ένωσης Τουριστικών πρακτόρων νομού Ηλείας διαμαρτυρόμενοι για την άναρχη αλλά και επισφαλή κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι του Κατακόλου. Όπως επισημάνθηκε χαρακτηριστικά «Διαμαρτυρόμαστε διότι ένα λιμάνι που θα έπρεπε να είναι το κόσμημα της περιοχής μας και να διαφυλάττεται ως κόρη οφθαλμού, έχει αφεθεί στην τύχη του τα τελευταία χρόνια. Ένα λιμάνι που θα έπρεπε να στηρίζει οικονομικά τις οικογένειες όλων των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται σε αυτό, έχει μετατραπεί σε λιμάνι επαγγελματικής δραστηριότητας λίγων και ισχυρών. Ένα λιμάνι, στο οποίο θα έπρεπε να επικρατεί η ευνομία και σωστή οργάνωση, έχει μετατραπεί σε χώρο άναρχης δράσης όποιου επιθυμεί να το χρησιμοποιήσει για τα συμφέροντά του κάτω από τα αδιάφορα βλέμματα των αρμοδίων υπηρεσιών. Ένα λιμάνι που απουσιάζουν ακόμη και βασικά μέτρα ασφαλείας, με αποτέλεσμα να διακινδυνεύουν καθημερινά τουρίστες, πολίτες και επαγγελματίες που κινούνται σε αυτό. Ένα λιμάνι που αντί να προβάλλει τον τόπο μας και τη χώρα μας στο εξωτερικό έχει μετατραπεί σε παράγοντα δυσφήμισης και συνώνυμο της παρανομίας.

Όμως ως εδώ! Δεν θα ανεχθούμε άλλο τη συνέχιση αυτής της κατάστασης! Διαμαρτυρόμαστε και διεκδικούμε το αυτονόητο:  ΙΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΟΛΩΝ».

Στον χώρο του Λιμένα Κατακόλου, βρέθηκε και ο δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής αλλά και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πύργου Κώστας Νικολούτσος. Όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Πύργου, μετά το πέρας της τουριστικής σεζόν, θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου, πριν την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν να υπάρξει νέα κανονιστική ρύθμιση, για το λιμάνι Κατακόλου.