Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος:Νέος πρόεδρος ο Γ. Βουτσινάς – Πρώτος σε ψήφους ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κ. Λεβέντης

0
94
kalph

Νέος πρόεδρος ο Γ. Βουτσινάς – Πρώτος σε ψήφους ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κ. Λεβέντης

Ευχάριστες εκπλήξεις, είχαμε στις εκλογές της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Η μάχη του Ανώτατου Επιμελητηριακού θεσμού έβγαλε νικητή τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Γιάννη Βουτσινά έναντι του Προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και πρώην υπουργού κ. Γιάννη Μπρατάκου.
Παράλληλα έγινε, ένα ακόμη βήμα για την ουσιαστικότερη εκπροσώπηση των επιχειρήσεων της Ηλείας από το Επιμελητήριο Ηλείας, με τον Πρόεδρό του, Κωνσταντίνο Λεβέντη, να εκλέγεται πρώτος στη Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ).
Είναι η πρώτη φορά που η Ηλεία θα έχει τόσο δυνατή, θεσμικά, «φωνή» στα κέντρα λήψης αποφάσεων, γεγονός που γεννά αισιοδοξία για τις προοπτικές της τοπικής οικονομίας κι επιχειρηματικότητας, αλλά και εντείνει τις προσπάθειες της νέας Διοίκησης του Επιμελητηρίου Ηλείας, για την όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση και κεφαλαιοποίηση της σπουδαίας αυτής επιτυχίας.
Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα ο κ. Βουτσινάς έλαβε 69 ψήφους έναντι 49 του κ. Μπρατάκου.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα στη Διοικητική Επιτροπή εκλέγονται:
Κώστας Λεβέντης, πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηλείας με 35 ψήφους
Αντώνης Ροκάκης, πρόεδρος Επιμελητηρίου Χανίων με 33 ψήφους
Φώτης Δαμούλος, πρόεδρος Επιμελητηρίου Αργολίδας με 26 ψήφους
Στέφανος Γεωργιάδης, πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας με 25 ψήφους
Ιωάννης Κουφίδης, πρόεδρος Επιμελητηρίου Χαλκιδικής με 23 ψήφους
Παναγιώτης Λουζιώτης, πρόεδρος Επιμελητηρίου Κορίνθου με 22 ψήφους
Ιορδάνης Τσώτσος, πρόεδρος Επιμελητηρίου Πέλλας με 22 ψήφους
Μάκης Χρυσοστόμου, αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Ιωαννίνων με 20 ψήφους
Νίκος Αγγελίδης, πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης με 19 ψήφους

Αναπληρωματικοί:
Κώστας Δαμίγος, πρόεδρος Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών με 18 ψήφους
Αριστοτέλης Μπασδάνης, πρόεδρος Επιμελητηρίου Μαγνησίας με 18 ψήφους
Παναγιώτης Λεγάτος, πρόεδρος Επιμελητηρίου Χίου με 16 ψήφους
Μανώλης Αλιφιεράκης, αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Ηρακλείου με 15 ψήφους
Αθανάσιος Κυρίτσης, αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Φθιώτιδας με 13 ψήφους
Γιάννης Μασούτης, πρόεδρος Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης με 12 ψήφους
Σωτήρης Σκιαδαρέσης, πρόεδρος Επιμελητηρίου Λευκάδας 12 ψήφους
Βασίλης Γιαγιάκος, αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Τρικάλων με 11 ψήφους
Γιάννης Γεροντίτης, πρόεδρος Επιμελητηρίου Εύβοιας με 10 ψήφους
Ευάγγελος Μυρσινιάς, πρόεδρος Επιμελητηρίου Λέσβου με 4 ψήφους

voutsinas

Δήλωση Γιάννη Βουτσινά, νεοεκλεγέντος Προέδρου ΚΕΕΕ
«Η εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη του Προέδρου και των Μελών της Διοικητικής Επιτροπής της ΚΕΕΕ ολοκληρώνει την ανάδειξη της ηγεσίας όλων των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων εκπροσώπων του επιχειρηματικού και επιμελητηριακό κόσμου της χώρας, για την περίοδο 2025 – 2029.
Πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε σε ένα περιβάλλον σύνεσης και υπευθυνότητας και γι’ αυτό επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους.
Η εκλογή μου στη θέση ευθύνης του Προέδρου της ΚΕΕΕ είναι εξαιρετικά τιμητική.
Επαληθεύει την κοινή θέληση και απόφαση για μια ισχυρή και ακηδεμόνευτη εκπροσώπηση της επιχειρηματικότητας στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης, τοπικό, περιφερειακό και εθνικό.
Επιβεβαιώνει την απόφαση της επιχειρηματικής και επιμελητηριακής κοινότητας της χώρας να καταστήσουμε τον Επιμελητηριακό Θεσμό, χωρίς αναστολές και βαρίδια, παράγοντα κύρους και δύναμης στο πλαίσιο μιας χρηστής και καλής διακυβέρνησης της χώρας.
Ιδιαίτερα σήμερα, σε ένα ασταθές διεθνές οικονομικό περιβάλλον που η ελληνική οικονομία ανακάμπτει, επιδιώκουμε ο επιμελητηριακός θεσμός να ανακτήσει το κύρος του και να συμβάλλει σε ένα εθνικό σχέδιο ενίσχυσης της Μικρής και Μεσαίας Επιχειρηματικότητας.
Είμαστε αποφασισμένοι να συμμετέχουμε στην προσπάθεια της Ελληνικής Κυβέρνησης, αλλά και των δημοτικών και περιφερειακών αρχών, για μια πολυεπίπεδη διακυβέρνηση στον τομέα της επιχειρηματικότητας, με στόχο αφενός την ανθεκτικότητα και την ανάπτυξη του επιχειρείν και αφετέρου την κοινωνική συνοχή.
Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και δεσμεύομαι να εργαστώ με σύνεση και γενναιότητα για το κοινό καλό.»

leventis kostas

Δήλωση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κωνσταντίνου Λεβέντης
« Η εκλογή μου στη νέα Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (KEEE), και μάλιστα ως πρώτος σε ψήφους, αποτελεί μεγάλη τιμή αλλά κι ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη. Ευθύνη απέναντι στα μέλη της ΚΕΕΕ που με εμπιστεύτηκαν και τους ευχαριστώ θερμά γι’ αυτό αλλά κυρίως ευθύνη απέναντι στις επιχειρήσεις της Ηλείας για τις οποίες θα εργαστώ και από τη νέα αυτή θέση ακόμα πιο σκληρά, προκειμένου να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη τους και να τις εκπροσωπήσω στην κορυφαία βαθμίδα του Επιμελητηριακού Θεσμού, με γνώμονα την ανάδειξη των αναγκών τους και την στήριξη της αναπτυξιακής τους πορείας.
Είχαμε πει από την αρχή πως θέλουμε ένα Επιμελητήριο που θα παρέχει στις τοπικές επιχειρήσεις την στήριξη, την ενημέρωση και την καθοδήγηση, που χρειάζονται. Πλέον, το Επιμελητήριο Ηλείας θα έχει ακόμα πιο ενεργό ρόλο και ακόμα πιο ισχυρή φωνή στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Στόχος μας είναι να υπηρετήσουμε ακόμη πιο ουσιαστικά την ανάπτυξη του τόπου, μέσα από τη συνεργασία και τη δικτύωση. Και προς αυτή την κατεύθυνση, θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου και από τη νέα μου αυτή θέση».

vasilis tsaousis