Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΚοινή απαίτηση για την υλοποίηση του αυτοκινητοδρόμου

Κοινή απαίτηση για την υλοποίηση του αυτοκινητοδρόμου

Η «αφωνία» της κυβέρνησης οδήγησε στο να ενεργοποιηθεί ξανά στο ενιαίο μέτωπο  των φορέων Ηλείας και Μεσσηνίας

 Πύργος- Καλό Νερό- Τσακώνα

Μιλούν στην «Πρώτη» οι πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων, Κυπαρισσίας, Πύργου, Κρεστένων και Ζαχάρως

Tης Άννας Αγγελίδου

anagelidou@yahoo.gr

Πύργος- Καλό Νερό- Τσακώνα. Ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα – ζωτικής σημασίας για την Δυτική Πελοπόννησο, αλλά και γενικότερα για την Δυτική Ελλάδα, που διαρκώς παραπέμπεται στις «Καλένδες».

Το 2022 μετά τη διευρυμένη συνεδρίαση των προεδρείων των Συλλόγων Μεσσηνίας  και Ηλείας, που συγκρότησαν το κοινό μέτωπο για την διεκδίκηση υλοποίησης του αυτοκινητοδρόμου  «Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα» ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δεσμεύτηκε για την ολοκλήρωση του μεγάλου έργου, αναθέτοντας στην Ολυμπία οδό την εκπόνηση μελέτης προκειμένου να ολοκληρωθεί το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου που ουσιαστικά θα ολοκληρώνει το «δακτυλίδι» των αυτοκινητοδρόμων της Πελοποννήσου συνδέοντας την Ολυμπία Οδό με τον Μορέα.

Από το 2022 μέχρι και σήμερα, το μόνο το οποίο έχει γίνει γνωστό είναι πως η μελέτη, που έχει εκπονηθεί από την Ολυμπία Οδό περιλαμβάνει τρεις εναλλακτικές χαράξεις για τη διέλευση στο τμήμα του Καϊάφα. Η περιοχή του Καϊάφα είναι χαρακτηρισμένη ως Natura και υπήρξε το σημείο καμπής όταν κατασκευαζόταν η Ολυμπία Οδός στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας καθώς είχε μπλοκαριστεί η κατασκευή της λόγω προσφυγών στο ΣτΕ για το τμήμα Κάτω Σαμικό – Ζαχάρω – Ποταμός Νέδα μήκους 20,5χλμ. Η εξέταση των διαφορετικών λύσεων αποτελεί και το «κλειδί» για την υλοποίηση του έργου.  Ωστόσο από το 2022 έως και σήμερα, τόσο η Ολυμπία Οδός που έχει αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης, όσο και το υπουργείο Υποδομών τηρούν σιγή ιχθύος. Η «αφωνία» αυτή, αλλά και η αδιαφορία από πλευράς της κυβέρνησης σε συνδυασμό με τα τροχαία δυστυχήματα που καταγράφονται στον δρόμο καρμανιόλα, ενεργοποίησαν εκ νέου τους φορείς της Μεσσηνίας και της Ηλείας οι οποίοι διεκδικούν το αυτονόητο, δηλαδή την υλοποίηση του δρόμου Πύργος- Καλό Νερό- Τσακώνα.

Δημήτρης Τερζής- πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας

«Η αναβάθμιση των υποδομών θα συμβάλει στην τόνωση της τοπικής οικονομίας, ενώ παράλληλα θα αυξήσει την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών»

«Η κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη και την ασφάλεια της περιοχής. Ο δρόμος αυτός θα βελτιώσει σημαντικά τη συνδεσιμότητα μεταξύ της Ηλείας και της Μεσσηνίας, μειώνοντας τους χρόνους μετακίνησης και διευκολύνοντας την πρόσβαση στις αγροτικές και τουριστικές περιοχές. Επιπλέον, ο νέος αυτοκινητόδρομος θα εξασφαλίσει άμεση σύνδεση με το λιμάνι της Πάτρας και μέσω της Ιονίας και της Εγνατίας Οδού, με την Ηγουμενίτσα, μετατρέποντας τις περιοχές μας, σε κρίσιμους κόμβους για τη μεταφορά εμπορευμάτων και επιβατών. Αυτή η αναβαθμισμένη υποδομή θα διευκολύνει τις διασυνδέσεις όχι μόνο με την υπόλοιπη Ευρώπη αλλά και με τις χώρες της Ανατολής, μέσω της Εγνατίας οδού, ενισχύοντας τον στρατηγικό ρόλο της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου, στο διεθνές εμπόριο και τις μεταφορές. Η αναβάθμιση των υποδομών θα συμβάλει στην τόνωση της τοπικής οικονομίας, προσελκύοντας επενδύσεις και ενισχύοντας τον τουρισμό, ενώ παράλληλα θα αυξήσει την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών, μειώνοντας τα τροχαία ατυχήματα που συχνά συμβαίνουν στον υφιστάμενο επικίνδυνο δρόμο».

Ηλίας Ξανθούλης- πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πύργου

«Η ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου Πύργος- Καλό Νερό- Τσακώνα αποτελεί επιτακτική ανάγκη»

«Η ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου Πύργος- Καλό Νερό- Τσακώνα αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας καθώς θα μειωθούν σημαντικά τα τροχαία δυστυχήματα, θυμόμαστε άλλωστε όλοι το πολύνεκρο τροχαίο στην περιοχή της Ελαίας, ενώ παράλληλα θα συμβάλει και στην ανάπτυξη των περιοχών. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που στρατευτήκαμε ως εμπορικός σύλλογος σε μία κοινή προσπάθεια προκειμένου για μία ακόμα φορά να επισημάνουμε τη σημασία υλοποίησης του συγκεκριμένου αυτοκινητοδρόμου. Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με όλους τους δημάρχους της Ηλείας αλλά και της Μεσσηνίας, ενώ παράλληλα πρόθεση μας είναι να πραγματοποιηθούν συναντήσεις και με τις Περιφερειακές Αρχές Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου».

Τάσος Καρνάρος- πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Κρεστένων

«Κοινή απαίτηση είναι η υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου»

«Επανεκκινούμε την κοινή προσπάθεια που άρχισε το 2022 μέσω των εμπορικών συλλόγων και των φορέων Μεσσηνίας και Ηλείας για το φλέγον ζήτημα της υλοποίησης του δρόμου Πύργος- Καλό Νερό- Τσακώνα. Πρόκειται για ένα ουσιαστικό έργο υποδομής, που θα συμβάλει σημαντικά στην επιχειρηματική ανάπτυξη ενώ παράλληλα θα διασφαλίσει και την ασφάλεια των μετακινήσεων τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών των δύο Νομών. Η κοινή αυτή προσπάθεια θα συνεχιστεί με συναντήσεις σε όλο το φάσμα των νομών, με τους δημάρχους αλλά και με τις Περιφέρειες. Κοινή απαίτηση είναι η υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου. Σαφώς στην προσπάθεια μας αυτή οφείλουν να συστρατευτούν και οι πολιτικοί των δύο Νομών. Θα πρέπει να μπει τέλος στην «αφωνία» της κυβέρνησης, διαφορετικά είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις».

Μαρίνα Αντωνοπούλου- πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ζαχάρως

«Διεκδικούμε την άμεση υλοποίηση του δρόμου Πύργος- Καλό Νερό- Τσακώνα, και κατ’ επέκταση το δικαίωμα μας στη ζωή»

«Είναι αδιανόητο εν έτει 2024 να έχουμε τροχαία δυστυχήματα, με θύματα ακόμα και παιδιά. Ο δρόμος Πύργος- Καλό Νερό- Τσακώνα, αποτελούσε «αναπόσπαστο» τμήμα της Ολυμπίας Οδού, το οποίο απεντάχθηκε. Σήμερα η ολοκλήρωση του δρόμου αποτελεί επιτακτική ανάγκη, για το σύνολο των πολιτών και των επισκεπτών της Ηλείας, της Μεσσηνίας αλλά και ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας. Ο δρόμος «καρμανιόλα» θέτει σε διαρκή κίνδυνο την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών. Πρέπει να μπει ένα τέλος στο βαρύ φόρο αίματος που πληρώνουν αθώοι συνάνθρωποι μας. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για αδράνεια. Δυστυχώς ο δρόμος αυτός, υπό την παρούσα μορφή του, υπονομεύει κάθε προοπτική για ανάπτυξη. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι ο δρόμος Πύργος- Καλό Νερό- Τσακώνα εξυπηρετεί τις ανάγκες συνολικά της Πελοποννήσου αλλά και των Ιονίων Νήσων. Αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του λεγόμενου Δυτικού Άξονα , δηλαδή του νότιου τμήματος της Αδριατικής Οδού που ξεκινά από την Τεργέστη και δια μέσω της Κροατίας, του Μαυροβουνίου και της Αλβανίας καταλήγει στην Ελλάδα. Ο οδικός άξονας σχεδιάστηκε, μελετήθηκε και προωθήθηκε ώστε να ενώνει την πρωτεύουσα, με την Κόρινθο, την Πάτρα, τον Πύργο, στο Καλό Νερό και την Τσακώνα και να καταλήγει στην Καλαμάτα, δια μέσω του αυτοκινητοδρόμου που έχει ήδη κατασκευαστεί, ώστε όλη η Πελοπόννησος ως γεωγραφική ενότητα να καλυφθεί οδικός από δύο σύγχρονους αυτοκινητοδρόμους. Φτάσαμε σήμερα να διεκδικούμε τα αυτονόητα, δηλαδή το δικαίωμα μας στο να κινούμαστε με ασφάλεια σε έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, αλλά και την ανάπτυξη των περιοχών μας που ερημώνουν χρόνο με τον χρόνο. Διεκδικούμε την άμεση υλοποίηση του δρόμου Πύργος- Καλό Νερό- Τσακώνα, και κατ’ επέκταση το δικαίωμα μας στη ζωή».

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Πύργου

Την Παρασκευή 30 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου, στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Νίκος Θεοδώρου, καθώς και εκπρόσωποι της σύμπραξης εμπορικών συλλόγων Μεσσηνίας και Ηλείας για τη διεκδίκηση της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων Πύργου Ηλίας Ξανθούλης, Κρεστένων Τάσος Καρνάρος, Ζαχάρως Μαρίνα Αντωνοπούλου, και Κυπαρισσίας Δημήτρης Τερζής.

Ο στόχος της συνάντησης ήταν η συζήτηση και ο συντονισμός των προσπαθειών για την προώθηση της κατασκευής του οδικού άξονα, ενός έργου καίριας σημασίας για την ασφάλεια και την ανάπτυξη της περιοχής.

Οι εκπρόσωποι των εμπορικών συλλόγων εξέφρασαν έντονη ανησυχία για τις πολυετείς καθυστερήσεις στην υλοποίηση του έργου. Υπογράμμισαν ότι αυτές οι καθυστερήσεις έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην οδική ασφάλεια και στην οικονομική ανάπτυξη.

Ο Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής, δήλωσε ότι η δημοτική αρχή θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην επίσπευση του έργου, τονίζοντας τη σημασία του για την τοπική κοινωνία.

Η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα δεν αποτελεί πλέον απλώς αναπτυξιακό έργο, αλλά ζήτημα επιβίωσης και ασφάλειας για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.

Σύμπραξη Συλλόγων Μεσσηνίας και Ηλείας για την Κατασκευή του Αυτοκινητόδρομου Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα:

Εμπορικός Σύλλογος Πύργου,

Εμπορικός Σύλλογος Κρεστένων,

Εμπορικός Σύλλογος Ζαχάρως,

Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας,

Ένωση Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας,

Εμπορικός Σύλλογος Μεσσήνης,

Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών,

Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας,

Σύλλογος Επαγγελματιών Κορώνης,

Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Κοινή απαίτηση για την υλοποίηση του αυτοκινητοδρόμου

Η «αφωνία» της κυβέρνησης οδήγησε στο να ενεργοποιηθεί ξανά στο ενιαίο μέτωπο  των φορέων Ηλείας και Μεσσηνίας

 Πύργος- Καλό Νερό- Τσακώνα

Μιλούν στην «Πρώτη» οι πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων, Κυπαρισσίας, Πύργου, Κρεστένων και Ζαχάρως

Tης Άννας Αγγελίδου

anagelidou@yahoo.gr

Πύργος- Καλό Νερό- Τσακώνα. Ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα – ζωτικής σημασίας για την Δυτική Πελοπόννησο, αλλά και γενικότερα για την Δυτική Ελλάδα, που διαρκώς παραπέμπεται στις «Καλένδες».

Το 2022 μετά τη διευρυμένη συνεδρίαση των προεδρείων των Συλλόγων Μεσσηνίας  και Ηλείας, που συγκρότησαν το κοινό μέτωπο για την διεκδίκηση υλοποίησης του αυτοκινητοδρόμου  «Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα» ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δεσμεύτηκε για την ολοκλήρωση του μεγάλου έργου, αναθέτοντας στην Ολυμπία οδό την εκπόνηση μελέτης προκειμένου να ολοκληρωθεί το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου που ουσιαστικά θα ολοκληρώνει το «δακτυλίδι» των αυτοκινητοδρόμων της Πελοποννήσου συνδέοντας την Ολυμπία Οδό με τον Μορέα.

Από το 2022 μέχρι και σήμερα, το μόνο το οποίο έχει γίνει γνωστό είναι πως η μελέτη, που έχει εκπονηθεί από την Ολυμπία Οδό περιλαμβάνει τρεις εναλλακτικές χαράξεις για τη διέλευση στο τμήμα του Καϊάφα. Η περιοχή του Καϊάφα είναι χαρακτηρισμένη ως Natura και υπήρξε το σημείο καμπής όταν κατασκευαζόταν η Ολυμπία Οδός στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας καθώς είχε μπλοκαριστεί η κατασκευή της λόγω προσφυγών στο ΣτΕ για το τμήμα Κάτω Σαμικό – Ζαχάρω – Ποταμός Νέδα μήκους 20,5χλμ. Η εξέταση των διαφορετικών λύσεων αποτελεί και το «κλειδί» για την υλοποίηση του έργου.  Ωστόσο από το 2022 έως και σήμερα, τόσο η Ολυμπία Οδός που έχει αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης, όσο και το υπουργείο Υποδομών τηρούν σιγή ιχθύος. Η «αφωνία» αυτή, αλλά και η αδιαφορία από πλευράς της κυβέρνησης σε συνδυασμό με τα τροχαία δυστυχήματα που καταγράφονται στον δρόμο καρμανιόλα, ενεργοποίησαν εκ νέου τους φορείς της Μεσσηνίας και της Ηλείας οι οποίοι διεκδικούν το αυτονόητο, δηλαδή την υλοποίηση του δρόμου Πύργος- Καλό Νερό- Τσακώνα.

Δημήτρης Τερζής- πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας

«Η αναβάθμιση των υποδομών θα συμβάλει στην τόνωση της τοπικής οικονομίας, ενώ παράλληλα θα αυξήσει την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών»

«Η κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη και την ασφάλεια της περιοχής. Ο δρόμος αυτός θα βελτιώσει σημαντικά τη συνδεσιμότητα μεταξύ της Ηλείας και της Μεσσηνίας, μειώνοντας τους χρόνους μετακίνησης και διευκολύνοντας την πρόσβαση στις αγροτικές και τουριστικές περιοχές. Επιπλέον, ο νέος αυτοκινητόδρομος θα εξασφαλίσει άμεση σύνδεση με το λιμάνι της Πάτρας και μέσω της Ιονίας και της Εγνατίας Οδού, με την Ηγουμενίτσα, μετατρέποντας τις περιοχές μας, σε κρίσιμους κόμβους για τη μεταφορά εμπορευμάτων και επιβατών. Αυτή η αναβαθμισμένη υποδομή θα διευκολύνει τις διασυνδέσεις όχι μόνο με την υπόλοιπη Ευρώπη αλλά και με τις χώρες της Ανατολής, μέσω της Εγνατίας οδού, ενισχύοντας τον στρατηγικό ρόλο της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου, στο διεθνές εμπόριο και τις μεταφορές. Η αναβάθμιση των υποδομών θα συμβάλει στην τόνωση της τοπικής οικονομίας, προσελκύοντας επενδύσεις και ενισχύοντας τον τουρισμό, ενώ παράλληλα θα αυξήσει την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών, μειώνοντας τα τροχαία ατυχήματα που συχνά συμβαίνουν στον υφιστάμενο επικίνδυνο δρόμο».

Ηλίας Ξανθούλης- πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πύργου

«Η ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου Πύργος- Καλό Νερό- Τσακώνα αποτελεί επιτακτική ανάγκη»

«Η ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου Πύργος- Καλό Νερό- Τσακώνα αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας καθώς θα μειωθούν σημαντικά τα τροχαία δυστυχήματα, θυμόμαστε άλλωστε όλοι το πολύνεκρο τροχαίο στην περιοχή της Ελαίας, ενώ παράλληλα θα συμβάλει και στην ανάπτυξη των περιοχών. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που στρατευτήκαμε ως εμπορικός σύλλογος σε μία κοινή προσπάθεια προκειμένου για μία ακόμα φορά να επισημάνουμε τη σημασία υλοποίησης του συγκεκριμένου αυτοκινητοδρόμου. Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με όλους τους δημάρχους της Ηλείας αλλά και της Μεσσηνίας, ενώ παράλληλα πρόθεση μας είναι να πραγματοποιηθούν συναντήσεις και με τις Περιφερειακές Αρχές Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου».

Τάσος Καρνάρος- πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Κρεστένων

«Κοινή απαίτηση είναι η υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου»

«Επανεκκινούμε την κοινή προσπάθεια που άρχισε το 2022 μέσω των εμπορικών συλλόγων και των φορέων Μεσσηνίας και Ηλείας για το φλέγον ζήτημα της υλοποίησης του δρόμου Πύργος- Καλό Νερό- Τσακώνα. Πρόκειται για ένα ουσιαστικό έργο υποδομής, που θα συμβάλει σημαντικά στην επιχειρηματική ανάπτυξη ενώ παράλληλα θα διασφαλίσει και την ασφάλεια των μετακινήσεων τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών των δύο Νομών. Η κοινή αυτή προσπάθεια θα συνεχιστεί με συναντήσεις σε όλο το φάσμα των νομών, με τους δημάρχους αλλά και με τις Περιφέρειες. Κοινή απαίτηση είναι η υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου. Σαφώς στην προσπάθεια μας αυτή οφείλουν να συστρατευτούν και οι πολιτικοί των δύο Νομών. Θα πρέπει να μπει τέλος στην «αφωνία» της κυβέρνησης, διαφορετικά είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις».

Μαρίνα Αντωνοπούλου- πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ζαχάρως

«Διεκδικούμε την άμεση υλοποίηση του δρόμου Πύργος- Καλό Νερό- Τσακώνα, και κατ’ επέκταση το δικαίωμα μας στη ζωή»

«Είναι αδιανόητο εν έτει 2024 να έχουμε τροχαία δυστυχήματα, με θύματα ακόμα και παιδιά. Ο δρόμος Πύργος- Καλό Νερό- Τσακώνα, αποτελούσε «αναπόσπαστο» τμήμα της Ολυμπίας Οδού, το οποίο απεντάχθηκε. Σήμερα η ολοκλήρωση του δρόμου αποτελεί επιτακτική ανάγκη, για το σύνολο των πολιτών και των επισκεπτών της Ηλείας, της Μεσσηνίας αλλά και ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας. Ο δρόμος «καρμανιόλα» θέτει σε διαρκή κίνδυνο την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών. Πρέπει να μπει ένα τέλος στο βαρύ φόρο αίματος που πληρώνουν αθώοι συνάνθρωποι μας. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για αδράνεια. Δυστυχώς ο δρόμος αυτός, υπό την παρούσα μορφή του, υπονομεύει κάθε προοπτική για ανάπτυξη. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι ο δρόμος Πύργος- Καλό Νερό- Τσακώνα εξυπηρετεί τις ανάγκες συνολικά της Πελοποννήσου αλλά και των Ιονίων Νήσων. Αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του λεγόμενου Δυτικού Άξονα , δηλαδή του νότιου τμήματος της Αδριατικής Οδού που ξεκινά από την Τεργέστη και δια μέσω της Κροατίας, του Μαυροβουνίου και της Αλβανίας καταλήγει στην Ελλάδα. Ο οδικός άξονας σχεδιάστηκε, μελετήθηκε και προωθήθηκε ώστε να ενώνει την πρωτεύουσα, με την Κόρινθο, την Πάτρα, τον Πύργο, στο Καλό Νερό και την Τσακώνα και να καταλήγει στην Καλαμάτα, δια μέσω του αυτοκινητοδρόμου που έχει ήδη κατασκευαστεί, ώστε όλη η Πελοπόννησος ως γεωγραφική ενότητα να καλυφθεί οδικός από δύο σύγχρονους αυτοκινητοδρόμους. Φτάσαμε σήμερα να διεκδικούμε τα αυτονόητα, δηλαδή το δικαίωμα μας στο να κινούμαστε με ασφάλεια σε έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, αλλά και την ανάπτυξη των περιοχών μας που ερημώνουν χρόνο με τον χρόνο. Διεκδικούμε την άμεση υλοποίηση του δρόμου Πύργος- Καλό Νερό- Τσακώνα, και κατ’ επέκταση το δικαίωμα μας στη ζωή».

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Πύργου

Την Παρασκευή 30 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου, στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Νίκος Θεοδώρου, καθώς και εκπρόσωποι της σύμπραξης εμπορικών συλλόγων Μεσσηνίας και Ηλείας για τη διεκδίκηση της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων Πύργου Ηλίας Ξανθούλης, Κρεστένων Τάσος Καρνάρος, Ζαχάρως Μαρίνα Αντωνοπούλου, και Κυπαρισσίας Δημήτρης Τερζής.

Ο στόχος της συνάντησης ήταν η συζήτηση και ο συντονισμός των προσπαθειών για την προώθηση της κατασκευής του οδικού άξονα, ενός έργου καίριας σημασίας για την ασφάλεια και την ανάπτυξη της περιοχής.

Οι εκπρόσωποι των εμπορικών συλλόγων εξέφρασαν έντονη ανησυχία για τις πολυετείς καθυστερήσεις στην υλοποίηση του έργου. Υπογράμμισαν ότι αυτές οι καθυστερήσεις έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην οδική ασφάλεια και στην οικονομική ανάπτυξη.

Ο Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής, δήλωσε ότι η δημοτική αρχή θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην επίσπευση του έργου, τονίζοντας τη σημασία του για την τοπική κοινωνία.

Η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα δεν αποτελεί πλέον απλώς αναπτυξιακό έργο, αλλά ζήτημα επιβίωσης και ασφάλειας για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.

Σύμπραξη Συλλόγων Μεσσηνίας και Ηλείας για την Κατασκευή του Αυτοκινητόδρομου Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα:

Εμπορικός Σύλλογος Πύργου,

Εμπορικός Σύλλογος Κρεστένων,

Εμπορικός Σύλλογος Ζαχάρως,

Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας,

Ένωση Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας,

Εμπορικός Σύλλογος Μεσσήνης,

Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών,

Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας,

Σύλλογος Επαγγελματιών Κορώνης,

Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ