Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΆρπαξαν τα Τμήματα, θέλουν να αρπάξουν και τα κτίρια!

Άρπαξαν τα Τμήματα, θέλουν να αρπάξουν και τα κτίρια!

Απίστευτη απαίτηση από το Πανεπιστήμιο Πατρών και τον Πρύτανη Χρήστο Μπούρα

Θέλει να διεκδικήσει με χρησικτησία τις κτιριακές εγκαταστάσεις που φιλοξενούσαν μέχρι το 2021 το πρώην Τμήμα Γεωπονίας στην Αμαλιάδα

Δήμαρχος Ήλιδας: «Αν ο κ. Μπούρας νομίζει ότι θα πάρει το κτίριο, είναι βαθιά νυχτωμένος!»

Του Μιχάλη Δημητρόπουλου
mixalisdimitro@hotmail.com

Τελικά, το Πανεπιστήμιο Πατρών και ο Πρύτανης Χρήστος Μπούρας, εκεί που μας χρωστούσαν, θέλουν να μας πάρουν και το βόδι! Αυτό προκύπτει από την απίστευτη απαίτηση που έχει εξωδίκως υπαινιχθεί το Πανεπιστήμιο Πατρών προς τον Δήμο Ήλιδας, για χρησικτησία στις κτιριακές εγκαταστάσεις που φιλοξενούσαν μέχρι το 2021 το πρώην Τμήμα Γεωπονίας στην Αμαλιάδα.

Όλα αυτά ενώ αναφέρεται ρητά σε συμβολαιογραφική πράξη πώς το ακίνητο που παραχώρησε το 2003 ο Δήμος προς το τότε ΑΤΕΙ Πατρών επιστρέφει στην ιδιοκτησία του αν για οποιονδήποτε λόγο σταματήσει η λειτουργία του Τριτοβάθμιου Τμήματος.

Όπως ανέφερε διεξοδικά στην «ΠΡΩΤΗ» ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος: «Στις 23 Απριλίου του 2003 ο τότε Δήμος Αμαλιάδας και ο Πρόεδρος και εκπρόσωπος του τότε ΑΤΕΙ Πάτρας συναποδέχτηκαν και υπέγραψαν συμβόλαιο για δωρεά αγροτικού ακινήτου 23.448 τ.μ. στη θέση Τρανή Λάκκα που είχε ο Δήμος στην ιδιοκτησία του και το παραχώρησε στον δωρεοδόχο με όλα τα δικαιώματα του . Μεταξύ των συμβαλλομένων συμφωνείται πως το μεταβιβαζόμενο ακίνητο θα χρησιμοποιηθεί για την σταδιακή, ανάλογα με την κρατική χρηματοδότηση, ανέγερση και λειτουργία του παραρτήματος του ΑΤΕΙ Πατρών στην Αμαλιάδα και για όσο χρονικό διάστημα αυτό λειτουργήσει. Μέχρι της αποπεράτωσης των κτιριακών εγκαταστάσεων που θα ανεγερθούν, η στέγαση του παραρτήματος θα γινόταν στις αποθήκες όπου στεγάζονται σήμερα οι Υπηρεσίες του Δήμου.  Σε περίπτωση κατά την οποίαν για οποιοδήποτε λόγο σταματήσει η λειτουργία του στην Αμαλιάδα, επανέρχεται το ακίνητο στην ιδιοκτησία του Δήμου. Αυτός είναι όρος του συμβολαίου.  Μάλιστα, ο όρος αναφερόταν και στην τότε ομόφωνη  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή, σας το παραχωρούμε να φτιάξετε κτίριο για να στεγαστεί σχολή, με την προϋπόθεση αν για οποιονδήποτε λόγο σταματήσει η λειτουργία του Τμήματος το ακίνητο έρχεται σε εμάς.  Ο δωρεοδόχος δήλωσε ότι δέχεται αυτή τη δωρεά και αποδέχεται και όλα αυτά που προελέχθησαν».

Το 2021 σταμάτησε η λειτουργία του Τμήματος Γεωπονίας στην Αμαλιάδα και ακολούθως εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα που προέβλεπε την συγχώνευση Τμημάτων και την ίδρυση νέου Τμήματος στο Μεσολόγγι. Μάλιστα, τον Αύγουστο του 2021 μετέφεραν με φορτηγά που ήρθαν στην Αμαλιάδα τον εξοπλισμό του πρώην Τμήματος Γεωπονίας Αμαλιάδας στο νέο Τμήμα Γεωπονίας στο Μεσολόγγι.

«Η διαδικασία μεταφοράς έγινε ενώπιον εκπροσώπων της τότε Δημοτικής Αρχής. Εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Πατρών δήλωσαν τότε στους εκπροσώπους του Δήμου και στον πρώην Δήμαρχο Ήλιδας ότι το κτίριο είναι πλέον στη διάθεσή σας. Αφού σύμφωνα με τον ρητό όρο του συμβολαίου με την παύση λειτουργία του Τμήματος Γεωπονίας, το κτίριο με το γήπεδο στο οποίο έγινε αποδίδεται άμεσα στον Δήμο χωρίς περαιτέρω ενέργειες. Άφησαν μέσα στο κτίριο κάποια πράγματα ευτελούς αξίας. Και μπήκε και ένα σεκιούριτι για να φυλά το κτίριο να μην λεηλατηθεί από διάφορους», αναφέρει ο Δήμαρχος Ήλιδας.

Το αίτημα της ΔΥΠΑ

Στις 20 Νοέμβριου του 2023 ήρθε ένα αίτημα προς την προηγούμενη Δημοτική Αρχή από την ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) με το οποίο ζητούσαν από τον Δήμο Ήλιδας, (επειδή υπήρχαν προβλήματα με τα κτίρια της ΔΥΠΑ στον Πύργο και χρειάζονταν επισκευή) το κτιριακό συγκρότημα της πρώην Γεωπονίας για να μεταστεγαστούν τους για όσο καιρό θα χρειαστεί να γίνουν επισκευές.

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Ήλιδας, η ΔΥΠΑ είχε απευθυνθεί στο Υπουργείο Παιδείας, αλλά «το Υπουργείο τους είπε ότι το κτίριο δεν ανήκει σε εμάς, αλλά έχει περάσει και πάλι στην κυριότητα του Δήμου. Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν πήρε καμία απόφαση, ήρθαμε εμείς λοιπόν τον Ιανουάριο του 2024 και πήραμε απόφαση και είπαμε στη ΔΥΠΑ ότι δεν γίνεται δεκτό το αίτημά τους για παραχώρηση προς χρήση των κτιριακών εγκαταστάσεων, με το σκεπτικό ότι αυτές είναι απαραίτητες στον Δήμο προκειμένου να εγκατασταθούν μελλοντικά μόνιμες σχολές. Άλλωστε, υπήρχε και υπάρχει η συζήτηση για την Γεωργική Σχολή. Μετέπειτα, βλέποντας ότι ο Δήμος έχει ανάγκη από χώρους, καθώς οι Υπηρεσίες του βρίσκονται διάσπαρτες στην πόλη, ενώ παράλληλα θα γίνουν εργασίες επέκτασης στο Συνεδριακό Κέντρο, αποφασίσαμε πως θα μεταφέρουμε εκεί Υπηρεσίες του Δήμου. Γι αυτό τον λόγο έστειλα ένα έγγραφο στις 5 Απριλίου του 2024 στο Πανεπιστήμιο Πατρών και τον Πρύτανη κ. Μπούρα και του ζήτησα να μας παραδώσουν το κτίριο γιατί θέλουμε να στεγάσουμε τις Υπηρεσίες μας. Απάντηση δεν πήρα. Μετά τις 5 Απριλίου πήγα στο Υπουργείο Παιδείας για διαφορές δουλειές και έχοντας μαζί μου και τα συμβόλαια και το έγγραφο που είχα στείλει προς το Πανεπιστήμιο Πατρών, ζήτησα από την αρμόδια Διεύθυνση να με ενημερώσει για τις κτιριακές εγκαταστάσεις. Τις οποίες μάλιστα τις έχουμε δηλώσει και στο Κτηματολόγιο ως Δήμος. Μου είπαν από το Υπουργείο ότι δεν το έχουν δηλώσει στο Κτηματολόγιο και ότι σύμφωνα με τους όρους του συμβολαίου το κτίριο ανήκει σε εμάς και ότι δεν χρειάζεται να κάνω καμία ενέργεια, απλώς μια γνωστοποίηση να έρθουν να μας το παραδώσουν, διαφορετικά θα το παραλάβουμε μόνοι μας. Οπότε έστειλα ένα ακόμα έγγραφο προς το Πανεπιστήμιο Πατρών με το οποίο τους ζήτησα μας παραδώσουν το κτίριο, τα κλειδιά δηλαδή. Αντί αυτού, ο κ. Μπούρας μου ζήτησε να συναντηθούμε και να βάλουμε μία επιτροπή εμείς, μία επιτροπή αυτοί, να συζητήσουμε το θέμα και να έχουμε και τους νομικούς μας συμβούλους.  Του απάντησα πως δεν συντρέχει κάποιος λόγος καθώς είναι ξεκάθαρο το θέμα όπως μου το είπαν και από το Υπουργείο Παιδείας. Η απάντησή του, που με εκνεύρισε περισσότερο από όλα, ήταν: «κάνε αγωγή να το πάρεις». Δηλαδή, να μπλέξουμε στα δικαστήρια για να πάρουμε κάτι που δικαιωματικά ανήκει στον Δήμο!».

Εξώδικα

Μετά από όλα αυτά ο Δήμος Ήλιδας απέστειλε εξώδικο προς το Πανεπιστήμιο Πατρών, το οποίο ο Δήμαρχος διάβασε και στο Δημοτικό Συμβούλιο, την περασμένη Τετάρτη. Το εξώδικο αναφέρει ότι εάν εντός τριών ημερών από την παραλαβή δεν έρθουν εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου να μαζέψουν τα πράγματά τους και να παραδώσουν τα κλειδιά, τότε ο Δήμος Ήλιδας θα αλλάξει κλειδαριές παρουσία δικαστικού επιμελητή, θα μαζέψει τα πράγματα του Πανεπιστημίου, θα τα φυλάξει σε ειδικό χώρο και θα παραλάβει το κτίριο.

Ωστόσο, στη συνέχεια αντί, κάποιας άλλης όχλησης ή ειδοποίησης, έστειλαν ένα εξώδικο από το Πανεπιστήμιο Πατρών στο οποίο αναφέρουν ότι κατέχουν και νέμονται κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή συνεχώς και αδιαλείπτως και αδιαταράκτως, τα τελευταία 21 έτη το κτίριο, υπαινίσσονται δηλαδή χρησικτησία!

«Την Δευτέρα αλλάζουμε κλειδαριές»

Όπως αναφέρει ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος στην «ΠΡΩΤΗ»: «Εγώ πιστεύω ότι δεν ισχύει ούτε νομή, ούτε κατοχή, διότι υπάρχει συμβολαιογραφική πράξη που αναφέρει ρητά ότι επιστρέφει σε εμάς. Γι αυτό τον λόγο όσα έγγραφα έκανα τα έστειλα στον Πρύτανη, στον Υπουργό στον Γενικό Γραμματέα Ανωτάτης Εκπαίδευσης και στον Εισαγγελέα και την Δευτέρα θα πάμε να αλλάξουμε τις κλειδαριές! Μάλιστα,  την ημέρα που είχαμε Δημοτικό Συμβούλιο, την Τετάρτη, που πιθανότατα παρέλαβαν το εξώδικο, έστειλαν ένα φορτηγό και πήγαν και φόρτωσαν κάποια πράγματα από εκεί. Ενημερώθηκα ότι βρίσκεται κάποιος με φορτηγό και μαζεύει πράγματα. ‘Έστειλα Αντιδημάρχους στον χώρο και όταν πήγαν εκεί, ο σεκιουριτάς τους είπε πως έχω εντολή από τον ίδιο τον Πρύτανη όταν εμφανιστεί εδώ άνθρωπος του Δήμου να πάρω τηλέφωνο την Αστυνομία. Πήραν την Αστυνομία. Ο ένας Αντιδήμαρχος πήρε τηλέφωνο τον Πρύτανη και του λέει τι είναι αυτά τα πράγματα; Υπήρξε μια αντιπαράθεση, δεν θα μπω σε λεπτομέρειες. Θεώρησα ότι το θέμα είναι σοβαρό. Είναι ένα περιουσιακό στοιχειό του Δήμου, εξαιτίας αυτού βρισκόμαστε σε αντιπαράθεση με να πνευματικό ίδρυμα, ένα Πανεπιστήμιο, δεν περιποιέι τιμή… αλλά δεν θα απεμπολήσουμε κανένα κυριαρχικό δικαίωμά μας. Το κτίριο είναι δικό μας, θα το πάρουμε, μας χρειάζεται για να στεγάσουμε τις υπηρεσίες μας, αλλά και να μην μας χρειαζόταν δεν έχουμε κανένα σκοπό να το αφήσουμε να το διεκδικεί με χρησικτησία το Πανεπιστήμιο Πατρών, που στο κάτω-κάτω της γραφής δεν έχουμε και καμία υποχρέωση. Μας πήραν τις Σχολές σε ένα βράδυ. Γι αυτό τον λόγο κι εμείς θα εξαντλήσουμε όλα τα νόμιμα δικαιώματα μας.  

Αν ο κ. Μπούρας νομίζει ότι θα πάρει το κτίριο, είναι βαθιά νυχτωμένος!

Δεν θα το επιτρέψω ούτε εγώ προσωπικά σαν Δήμαρχος, ούτε και το Δημοτικό Συμβούλιο! Ομόφωνη ήταν η απόφαση προχθές να πάμε και να ασκήσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Να αλλάξουμε κλειδαριές και να πάρουμε το κτίριό μας κι ας έρθουν να μας πάρουν αυτόφωρο!».

Η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 2003 για την παραχώρηση του ακινήτου με ρητό όρο να επιστρέψει τον Δήμο αν για οποιονδήποτε λόγο σταματήσει η λειτουργία του Τμήματος.

Το συμβόλαιο του 2003 μεταξύ του τότε Δήμου Αμαλιάδας και του ΑΤΕΙ Πατρών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Άρπαξαν τα Τμήματα, θέλουν να αρπάξουν και τα κτίρια!

Απίστευτη απαίτηση από το Πανεπιστήμιο Πατρών και τον Πρύτανη Χρήστο Μπούρα

Θέλει να διεκδικήσει με χρησικτησία τις κτιριακές εγκαταστάσεις που φιλοξενούσαν μέχρι το 2021 το πρώην Τμήμα Γεωπονίας στην Αμαλιάδα

Δήμαρχος Ήλιδας: «Αν ο κ. Μπούρας νομίζει ότι θα πάρει το κτίριο, είναι βαθιά νυχτωμένος!»

Του Μιχάλη Δημητρόπουλου
mixalisdimitro@hotmail.com

Τελικά, το Πανεπιστήμιο Πατρών και ο Πρύτανης Χρήστος Μπούρας, εκεί που μας χρωστούσαν, θέλουν να μας πάρουν και το βόδι! Αυτό προκύπτει από την απίστευτη απαίτηση που έχει εξωδίκως υπαινιχθεί το Πανεπιστήμιο Πατρών προς τον Δήμο Ήλιδας, για χρησικτησία στις κτιριακές εγκαταστάσεις που φιλοξενούσαν μέχρι το 2021 το πρώην Τμήμα Γεωπονίας στην Αμαλιάδα.

Όλα αυτά ενώ αναφέρεται ρητά σε συμβολαιογραφική πράξη πώς το ακίνητο που παραχώρησε το 2003 ο Δήμος προς το τότε ΑΤΕΙ Πατρών επιστρέφει στην ιδιοκτησία του αν για οποιονδήποτε λόγο σταματήσει η λειτουργία του Τριτοβάθμιου Τμήματος.

Όπως ανέφερε διεξοδικά στην «ΠΡΩΤΗ» ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος: «Στις 23 Απριλίου του 2003 ο τότε Δήμος Αμαλιάδας και ο Πρόεδρος και εκπρόσωπος του τότε ΑΤΕΙ Πάτρας συναποδέχτηκαν και υπέγραψαν συμβόλαιο για δωρεά αγροτικού ακινήτου 23.448 τ.μ. στη θέση Τρανή Λάκκα που είχε ο Δήμος στην ιδιοκτησία του και το παραχώρησε στον δωρεοδόχο με όλα τα δικαιώματα του . Μεταξύ των συμβαλλομένων συμφωνείται πως το μεταβιβαζόμενο ακίνητο θα χρησιμοποιηθεί για την σταδιακή, ανάλογα με την κρατική χρηματοδότηση, ανέγερση και λειτουργία του παραρτήματος του ΑΤΕΙ Πατρών στην Αμαλιάδα και για όσο χρονικό διάστημα αυτό λειτουργήσει. Μέχρι της αποπεράτωσης των κτιριακών εγκαταστάσεων που θα ανεγερθούν, η στέγαση του παραρτήματος θα γινόταν στις αποθήκες όπου στεγάζονται σήμερα οι Υπηρεσίες του Δήμου.  Σε περίπτωση κατά την οποίαν για οποιοδήποτε λόγο σταματήσει η λειτουργία του στην Αμαλιάδα, επανέρχεται το ακίνητο στην ιδιοκτησία του Δήμου. Αυτός είναι όρος του συμβολαίου.  Μάλιστα, ο όρος αναφερόταν και στην τότε ομόφωνη  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή, σας το παραχωρούμε να φτιάξετε κτίριο για να στεγαστεί σχολή, με την προϋπόθεση αν για οποιονδήποτε λόγο σταματήσει η λειτουργία του Τμήματος το ακίνητο έρχεται σε εμάς.  Ο δωρεοδόχος δήλωσε ότι δέχεται αυτή τη δωρεά και αποδέχεται και όλα αυτά που προελέχθησαν».

Το 2021 σταμάτησε η λειτουργία του Τμήματος Γεωπονίας στην Αμαλιάδα και ακολούθως εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα που προέβλεπε την συγχώνευση Τμημάτων και την ίδρυση νέου Τμήματος στο Μεσολόγγι. Μάλιστα, τον Αύγουστο του 2021 μετέφεραν με φορτηγά που ήρθαν στην Αμαλιάδα τον εξοπλισμό του πρώην Τμήματος Γεωπονίας Αμαλιάδας στο νέο Τμήμα Γεωπονίας στο Μεσολόγγι.

«Η διαδικασία μεταφοράς έγινε ενώπιον εκπροσώπων της τότε Δημοτικής Αρχής. Εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Πατρών δήλωσαν τότε στους εκπροσώπους του Δήμου και στον πρώην Δήμαρχο Ήλιδας ότι το κτίριο είναι πλέον στη διάθεσή σας. Αφού σύμφωνα με τον ρητό όρο του συμβολαίου με την παύση λειτουργία του Τμήματος Γεωπονίας, το κτίριο με το γήπεδο στο οποίο έγινε αποδίδεται άμεσα στον Δήμο χωρίς περαιτέρω ενέργειες. Άφησαν μέσα στο κτίριο κάποια πράγματα ευτελούς αξίας. Και μπήκε και ένα σεκιούριτι για να φυλά το κτίριο να μην λεηλατηθεί από διάφορους», αναφέρει ο Δήμαρχος Ήλιδας.

Το αίτημα της ΔΥΠΑ

Στις 20 Νοέμβριου του 2023 ήρθε ένα αίτημα προς την προηγούμενη Δημοτική Αρχή από την ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) με το οποίο ζητούσαν από τον Δήμο Ήλιδας, (επειδή υπήρχαν προβλήματα με τα κτίρια της ΔΥΠΑ στον Πύργο και χρειάζονταν επισκευή) το κτιριακό συγκρότημα της πρώην Γεωπονίας για να μεταστεγαστούν τους για όσο καιρό θα χρειαστεί να γίνουν επισκευές.

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Ήλιδας, η ΔΥΠΑ είχε απευθυνθεί στο Υπουργείο Παιδείας, αλλά «το Υπουργείο τους είπε ότι το κτίριο δεν ανήκει σε εμάς, αλλά έχει περάσει και πάλι στην κυριότητα του Δήμου. Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν πήρε καμία απόφαση, ήρθαμε εμείς λοιπόν τον Ιανουάριο του 2024 και πήραμε απόφαση και είπαμε στη ΔΥΠΑ ότι δεν γίνεται δεκτό το αίτημά τους για παραχώρηση προς χρήση των κτιριακών εγκαταστάσεων, με το σκεπτικό ότι αυτές είναι απαραίτητες στον Δήμο προκειμένου να εγκατασταθούν μελλοντικά μόνιμες σχολές. Άλλωστε, υπήρχε και υπάρχει η συζήτηση για την Γεωργική Σχολή. Μετέπειτα, βλέποντας ότι ο Δήμος έχει ανάγκη από χώρους, καθώς οι Υπηρεσίες του βρίσκονται διάσπαρτες στην πόλη, ενώ παράλληλα θα γίνουν εργασίες επέκτασης στο Συνεδριακό Κέντρο, αποφασίσαμε πως θα μεταφέρουμε εκεί Υπηρεσίες του Δήμου. Γι αυτό τον λόγο έστειλα ένα έγγραφο στις 5 Απριλίου του 2024 στο Πανεπιστήμιο Πατρών και τον Πρύτανη κ. Μπούρα και του ζήτησα να μας παραδώσουν το κτίριο γιατί θέλουμε να στεγάσουμε τις Υπηρεσίες μας. Απάντηση δεν πήρα. Μετά τις 5 Απριλίου πήγα στο Υπουργείο Παιδείας για διαφορές δουλειές και έχοντας μαζί μου και τα συμβόλαια και το έγγραφο που είχα στείλει προς το Πανεπιστήμιο Πατρών, ζήτησα από την αρμόδια Διεύθυνση να με ενημερώσει για τις κτιριακές εγκαταστάσεις. Τις οποίες μάλιστα τις έχουμε δηλώσει και στο Κτηματολόγιο ως Δήμος. Μου είπαν από το Υπουργείο ότι δεν το έχουν δηλώσει στο Κτηματολόγιο και ότι σύμφωνα με τους όρους του συμβολαίου το κτίριο ανήκει σε εμάς και ότι δεν χρειάζεται να κάνω καμία ενέργεια, απλώς μια γνωστοποίηση να έρθουν να μας το παραδώσουν, διαφορετικά θα το παραλάβουμε μόνοι μας. Οπότε έστειλα ένα ακόμα έγγραφο προς το Πανεπιστήμιο Πατρών με το οποίο τους ζήτησα μας παραδώσουν το κτίριο, τα κλειδιά δηλαδή. Αντί αυτού, ο κ. Μπούρας μου ζήτησε να συναντηθούμε και να βάλουμε μία επιτροπή εμείς, μία επιτροπή αυτοί, να συζητήσουμε το θέμα και να έχουμε και τους νομικούς μας συμβούλους.  Του απάντησα πως δεν συντρέχει κάποιος λόγος καθώς είναι ξεκάθαρο το θέμα όπως μου το είπαν και από το Υπουργείο Παιδείας. Η απάντησή του, που με εκνεύρισε περισσότερο από όλα, ήταν: «κάνε αγωγή να το πάρεις». Δηλαδή, να μπλέξουμε στα δικαστήρια για να πάρουμε κάτι που δικαιωματικά ανήκει στον Δήμο!».

Εξώδικα

Μετά από όλα αυτά ο Δήμος Ήλιδας απέστειλε εξώδικο προς το Πανεπιστήμιο Πατρών, το οποίο ο Δήμαρχος διάβασε και στο Δημοτικό Συμβούλιο, την περασμένη Τετάρτη. Το εξώδικο αναφέρει ότι εάν εντός τριών ημερών από την παραλαβή δεν έρθουν εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου να μαζέψουν τα πράγματά τους και να παραδώσουν τα κλειδιά, τότε ο Δήμος Ήλιδας θα αλλάξει κλειδαριές παρουσία δικαστικού επιμελητή, θα μαζέψει τα πράγματα του Πανεπιστημίου, θα τα φυλάξει σε ειδικό χώρο και θα παραλάβει το κτίριο.

Ωστόσο, στη συνέχεια αντί, κάποιας άλλης όχλησης ή ειδοποίησης, έστειλαν ένα εξώδικο από το Πανεπιστήμιο Πατρών στο οποίο αναφέρουν ότι κατέχουν και νέμονται κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή συνεχώς και αδιαλείπτως και αδιαταράκτως, τα τελευταία 21 έτη το κτίριο, υπαινίσσονται δηλαδή χρησικτησία!

«Την Δευτέρα αλλάζουμε κλειδαριές»

Όπως αναφέρει ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος στην «ΠΡΩΤΗ»: «Εγώ πιστεύω ότι δεν ισχύει ούτε νομή, ούτε κατοχή, διότι υπάρχει συμβολαιογραφική πράξη που αναφέρει ρητά ότι επιστρέφει σε εμάς. Γι αυτό τον λόγο όσα έγγραφα έκανα τα έστειλα στον Πρύτανη, στον Υπουργό στον Γενικό Γραμματέα Ανωτάτης Εκπαίδευσης και στον Εισαγγελέα και την Δευτέρα θα πάμε να αλλάξουμε τις κλειδαριές! Μάλιστα,  την ημέρα που είχαμε Δημοτικό Συμβούλιο, την Τετάρτη, που πιθανότατα παρέλαβαν το εξώδικο, έστειλαν ένα φορτηγό και πήγαν και φόρτωσαν κάποια πράγματα από εκεί. Ενημερώθηκα ότι βρίσκεται κάποιος με φορτηγό και μαζεύει πράγματα. ‘Έστειλα Αντιδημάρχους στον χώρο και όταν πήγαν εκεί, ο σεκιουριτάς τους είπε πως έχω εντολή από τον ίδιο τον Πρύτανη όταν εμφανιστεί εδώ άνθρωπος του Δήμου να πάρω τηλέφωνο την Αστυνομία. Πήραν την Αστυνομία. Ο ένας Αντιδήμαρχος πήρε τηλέφωνο τον Πρύτανη και του λέει τι είναι αυτά τα πράγματα; Υπήρξε μια αντιπαράθεση, δεν θα μπω σε λεπτομέρειες. Θεώρησα ότι το θέμα είναι σοβαρό. Είναι ένα περιουσιακό στοιχειό του Δήμου, εξαιτίας αυτού βρισκόμαστε σε αντιπαράθεση με να πνευματικό ίδρυμα, ένα Πανεπιστήμιο, δεν περιποιέι τιμή… αλλά δεν θα απεμπολήσουμε κανένα κυριαρχικό δικαίωμά μας. Το κτίριο είναι δικό μας, θα το πάρουμε, μας χρειάζεται για να στεγάσουμε τις υπηρεσίες μας, αλλά και να μην μας χρειαζόταν δεν έχουμε κανένα σκοπό να το αφήσουμε να το διεκδικεί με χρησικτησία το Πανεπιστήμιο Πατρών, που στο κάτω-κάτω της γραφής δεν έχουμε και καμία υποχρέωση. Μας πήραν τις Σχολές σε ένα βράδυ. Γι αυτό τον λόγο κι εμείς θα εξαντλήσουμε όλα τα νόμιμα δικαιώματα μας.  

Αν ο κ. Μπούρας νομίζει ότι θα πάρει το κτίριο, είναι βαθιά νυχτωμένος!

Δεν θα το επιτρέψω ούτε εγώ προσωπικά σαν Δήμαρχος, ούτε και το Δημοτικό Συμβούλιο! Ομόφωνη ήταν η απόφαση προχθές να πάμε και να ασκήσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Να αλλάξουμε κλειδαριές και να πάρουμε το κτίριό μας κι ας έρθουν να μας πάρουν αυτόφωρο!».

Η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 2003 για την παραχώρηση του ακινήτου με ρητό όρο να επιστρέψει τον Δήμο αν για οποιονδήποτε λόγο σταματήσει η λειτουργία του Τμήματος.

Το συμβόλαιο του 2003 μεταξύ του τότε Δήμου Αμαλιάδας και του ΑΤΕΙ Πατρών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ