Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΈγκριση του ποσού των 140.000€ για αντιπυρική θωράκιση της Τ.Κ. Αρχαίας Ολυμπίας

Έγκριση του ποσού των 140.000€ για αντιπυρική θωράκιση της Τ.Κ. Αρχαίας Ολυμπίας

ΔΗΜΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Ποσό ύψους 140.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο εξασφάλισε ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, στα πλαίσια της δράσης «Ενίσχυση Πυροπροστασίας Κατοικημένων Περιοχών σε ΟΤΑ Α΄ Βαθμού με Περιαστικά Δάση».

Το πρόγραμμα αφορά τη χρηματοδότηση των Δήμων για τη «δημιουργία περιμετρικών ζωνών 10 μέτρων πέριξ οικισμών, εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας, για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Προστασία και Αναβάθμιση Δασών 2024».

Επισημαίνεται ότι η ενίσχυση του Δήμου με το ποσό αυτό θα βοηθήσει σημαντικά στις δράσεις και τα έργα πυροπροστασίας της περιοχής, μετά την μελέτη που «έτρεξαν» και εκπόνησαν έγκαιρα και ολοκληρωμένα οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Η Αρχαία Ολυμπία παραμένει στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος με μεγάλες εισροές τουριστών, γεγονός που επιβάλλει την άμεση αντιπυρική θωράκισή της, διασφαλίζοντας την ασφάλεια πολιτών και επισκεπτών.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση χρηματοδότησης ύψους 30.000.000€ είχε τεθεί από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη και προς τους επτά Δημάρχους της Ηλείας, κατά την συνάντηση που είχαν στην Αθήνα, τον περασμένο Μάιο, παρουσία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Ανδρέα Νικολακόπουλου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ