Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΠανελλαδικές: Ο «πρώτος των πρώτων» που κατάφερε το απόλυτο 20 σε Μαθηματικά...

Πανελλαδικές: Ο «πρώτος των πρώτων» που κατάφερε το απόλυτο 20 σε Μαθηματικά και Χημεία

Ο Μανώλης Σελεγγίδης συγκέντρωσε 19.800 μόρια στις Πανελλαδικές εξετάσεις – Το «μυστικό» του, το συγκεντρωμένο διάβασμα και το… γαλακτομπούρεκο

Εντυπωσιάζουν οι βαθμολογίες που πέτυχε στις Πανελλαδικές εξετάσεις ο Μανώλης Σελεγγίδης, μαθητής από ένα δημόσιο σχολείο της Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος συγκέντρωσε συνολικά 19.800 μόρια.

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, o 18χρονος Μανώλης ανέφερε πρώτα τους βαθμούς που πέτυχε σε κάθε μάθημα, οι οποίοι μπορεί να κάνουν τον κόσμο να «ζαλιστεί», όπως είπε και η παρουσιάστρια.

Αναλυτικότερα, ο Μανώλης κατάφερε το απόλυτο 20 σε Μαθηματικά και Χημεία, στην Φυσική βαθμολογήθηκε με 19,8 και στην Έκθεση, όπου οι μαθητές ήρθαν αντιμέτωποι με μια μικρή «πανωλεθρία», ο 18χρονος συγκέντρωσε 19,2 μόρια. «Ήταν δυνατό», όπως πολύ σωστά έθεσε και ο ίδιος.

Όσον αφορά στην κλασσική ερώτηση – που όλοι θέλουν να κάνουν σε έναν αριστούχο των Πανελλαδικών εξετάσεων- τι πρέπει να κάνει ένας μαθητής για να πετύχει τους επιθυμητούς βαθμούς, ο Μανώλης απαντά «συστηματικό και συγκεντρωμένο διάβασμα», καθώς και «να μην κοιτάς πολύ το ταβάνι», πρόσθεσε αστειευόμενος.

Για τον «πειρασμό» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης , ο 18χρονος απάντησε πως μπορείς να τον αποφύγεις αν «το θες». «Διάβασα πολύ», είπε, «αλλά δεν ένιωσα εξουθενωμένος, γιατί ήμουν καλά σε όλους τους τομείς της ζωής μου και είχα αυτοπεποίθηση», συμπληρώνει, υποδηλώνοντας ότι η ψυχολογική στήριξη των εξεταζομένων από το περιβάλλον τους είναι θεμελιώδης για την επιτυχία τους.

«Στη Φυσική είχα έναν καθηγητή “παλαβό”, με ζόρισε αρκετά…τα θέματα ήταν δύσκολα, έτρεμε το χέρι μου», θυμάται ο Μανώλης Σελεγγίδης, παραδεχόμενος, βέβαια, πως το αποτέλεσμα ήταν αποζημιωτικό, παρά τη δυσκολία των θεμάτων, η οποία, μάλιστα απασχόλησε πολύ και την ακαδημαϊκή κοινότητα. 

Τα άμεσα σχέδια του 18χρονου περιλαμβάνουν, φυσικά, χαλάρωση και αποφόρτιση, «μπύρες, φραπέδες, παραλίες» και διακοπές στην Πάρο, όπως δήλωσε. Αλλά για μετά το καλοκαίρι, ο Μανώλης ευελπιστεί να περάσει στο Πολυτεχνείο, στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, φυσικά, όμως, τίποτα δεν είναι ακόμα σίγουρο.

«Οι γονείς μου ήταν σίγουρα κοντά μου, δεν μου άσκησαν ιδιαίτερη πίεση. Εγώ όριζα τους χρόνους του διαβάσματος», λέει ο Μανώλης, υπογραμμίζοντας ότι η υποστήριξη των γονιών με έναν βοηθητικό τρόπο και όχι πιεστικό είναι ένα ακόμη μυστικό για την επιτυχία.

Ο Μανώλης φοίτησε σε ένα δημόσιο σχολείο στην Πυλαία, αλλά είχε καλούς καθηγητές. Ωστόσο, του ήταν απαραίτητο και το φροντιστήριο.

Αλλά ως το κορυφαίο συστατικό για τις υψηλές του βαθμολογίες, ο Μανώλης Σελεγγίδης αναφέρει το…γαλακτομπούρεκο, που είχε παραγγείλει στους γονείς του πριν τις εξετάσεις.

Δείτε βίντεο στο protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ