Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΦωτιά στην Ύδρα: «Ήμουν στην καμπίνα, είδα τη φωτιά, δεν έχουμε κάνει...

Φωτιά στην Ύδρα: «Ήμουν στην καμπίνα, είδα τη φωτιά, δεν έχουμε κάνει τίποτα» ισχυρίζεται ο καπετάνιος του «Περσεφόνη»

Τα όσα ισχυρίστηκε ο καπετάνιος του τουριστικού σκάφους «Περσεφόνη» πριν να καταθέσει στο ανακριτικό της πυροσβεστικής που έρευνα τις συνθήκες της φωτιάς στην Ύδρα το βράδυ της Παρασκευής και πριν να του απαγγελθούν κατηγορίες μαζί με τα άλλα 12 μέλη του πληρώματος, μετέφερε στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών (ΠΕΠΙΕΘ) Γιώργος Βάλλης. Σύμφωνα με τον κ. Βάλλη ο καπετάνιος του «Περσεφόνη» του είπε «ήμουν στην καμπίνα, είδα τη φωτιά, ο ίδιος ενημέρωσα και έδωασ όλα τα στοιχεία, δεν έχουμε κάνει τίποτα, με έχουν μπλέξει σε ένα ζήτημα που δεν έχουμε ευθύνη».Ωστόσο παρά τα όσα ισχυρίζεται ο καπετάνιος του «Περσεφόνη, υπάρχουν μαρτυρίες από παραπλέων σκάφος ότι το εν λόγω τουριστικό πλοίο ήταν το μοναδικό στον όρμο στον οποίο εκδηλώθηκε η φωτιά καθώς και ότι μόλις ξεπήδησαν οι φλόγες αναχώρησε μέσα στη νύχτα και υπό κακές καιρικές συνθήκες από την περιοχή. 

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος των 13 μελών του πληρώματος του «Περσεφόνη» ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, για εμπρησμό δασικής έκτασης, με ενδεχόμενο δόλο

Οι 13 ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή την ερχόμενη Τετάρτη. Τη θαλαμηγό είχαν νοικιάσει 17 άτομα από το Καζακστάν, τα οποία πραγματοποιούσαν διακοπές στην Ελλάδα και σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, πρόκειται για ευκατάστατα άτομα που πλέον είναι εκτός της χώρας και ανάλογα με τις εξελίξεις στην υπόθεση, οι αρμόδιοι θα δουν αν θα ζητήσουν να αναζητηθούν εν νέου τα άτομα αυτά.

Για την υπόθεση έχουν συλλεχθεί από το λιμεναρχείο Ύδρας όλα τα στοιχεία των σκαφών που βρίσκονταν στη θαλάσσια περιοχή με περιπολία από πλωτό του λιμενικού, καθώς καπετάνιος σκάφους από παρακείμενο όρμο φέρεται να έχει καταγγείλει ότι στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, έπεσαν πυροτεχνήματα από κάποιο σκάφος.

Ο ίδιος έχει δώσει αναλυτική κατάθεση στην Πυροσβεστική, που αναμένεται να παίξει κομβικό ρόλο και στη συνέχεια της υπόθεσης. Την προσωρινή κατάσχεση του σκάφους από όπου φέρεται να «έπεσαν» τα πυροτεχνήματα στην Ύδρα προκαλώντας την πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή του νησιού, ζήτησαν οι εισαγγελικές αρχές.

Όπως είχε αναφέρει νωρίτερα το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, με βάση τον νέο ποινικό κώδικα η ποινή για εμπρησμό από τον οποίο προκαλείται οικολογική καταστροφή τιμωρείται με ποινή κάθειρξης από 10 έως 20 έτη.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ