Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΗλεία: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά, διάσπαρτες εστίες σε Λάττα και Πρόδρομο,...

Ηλεία: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά, διάσπαρτες εστίες σε Λάττα και Πρόδρομο, κάηκαν σπίτια, αυτοκίνητα και εκκλησία

Καλύτερη η εικόνα στο μέτωπο της φωτιάς

Νεότερη ενημέρωση: Χωρίς ενεργό μέτωπο σύμφωνα με την πυροσβεστική είναι η πυρκαγιά που ξεκίνησε χθες από στο Μαστραντώνη Αχαΐας και πέρασε στην Ηλεία.

Με τον πύρινο εφιάλτη πάλευαν κατά τη διάρκεια της νύκτας οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, της πολιτικής προστασίας μαζί με μηχανήματα έργου και υδροφόρες της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Στις πυρκαγιές στην Ηλεία επιχειρούν 154 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 56 οχήματα ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις εναέριες ρίψεις νερού 6 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Κάηκαν σπίτια, αυτοκίνητα και μια εκκλησία
Στο χωριό Απιδούλα κάηκε ολοσχερώς η εκκλησία της Παναγίας.

Στο Κρανίδι η φωτιά έγλειψε κυριολεκτικά το χωριό, ενώ τουλάχιστον δύο σπίτια έγιναν στάχτη.

Από τις φλόγες δεν γλίτωσαν αυτοκίνητα, ζώα και στάβλοι, ενώ από το πύρινο μέτωπο προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές σε ελαιόδεντρα.

Πρώτη ενημέρωση: Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες, η οποία ξεκίνησε από την Αχαΐα, αλλά συνεχίζει να καίει στην Ηλεία.

Η εικόνα στο μέτωπο της φωτιάς είναι καλύτερη, καθώς με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα και φαίνεται πως οι πυροσβέστες καταφέρνουν σταδιακά να περιορίσουν τη μεγάλη πυρκαγιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, υπάρχουν ενεργές εστίες σε πολλά σημεία και συνεχείς αναζωπυρώσεις, ωστόσο οι άνεμοι σήμερα δεν είναι τόσο έντονοι.

Όλες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν στο σημείο και με εναέρια μέσα.

Το πιο δύσκολο μέτωπο είναι αυτό σε χωριά της Πηνείας, καθώς το βράδυ της Παρασκευής ξημερώματα Σαββάτου, οι φλόγες απείλησαν τα χωριά Λάτα και Πρόδρομος.

Μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα ήχησε και πάλι το 112 σε όσους βρίσκονταν στο χωριό Λάτα να απομακρυνθούν πως Σιμόπουλο.

Με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν τα πρώτα εναέρια μέσα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνδράμουν στην κατάσβεση της φωτιάς που καίει από χθες το απόγευμα, 6 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Την ίδια ώρα μάχη με τις φλόγες δίνουν 154 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 56 οχήματα.

Οι άνεμοι δεν είναι τόσο ισχυροί όσο χθες και έτσι η πυροσβεστική πιστεύει πως θα καταφέρει μέσα στην ημέρα να περιορίσει τη φωτιά.

Ο δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής, μίλησε ξεκάθαρα για εμπρησμό λέγοντας πως: «Φαίνεται ότι είναι εμπρησμός. Ξεπήδησαν πολλές εστίες μαζί, δεν μπορεί παρά να είναι εμπρησμός». Σημειώνεται πως υπάρχουν αναφορές για καμένα σπίτια.

Καλύτερη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς στο Αλποχώρι Ηλείας, η οποία οριοθετήθηκε χθες το βράδυ. Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 19 οχήματα.

Ολονύχτια μάχη με τη φωτιά στην Ηλεία – Πέφτουν οι άνεμοι, παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Ελαφρώς βελτιωμένη είναι η εικόνα από την πυρκαγιά στην Ηλεία, που βρίσκεται πάντως σε εξέλιξη, σύμφωνα με όσα δήλωσε το πρωί του Σαββάτου ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Νίκος Κοροβέσης.

Μιλώντας στον Σκάι ανέφερε ότι οι άνεμοι είναι ασθενέστεροι από χθες και εξέφρασε την ελπίδα του, με τη συνδρομή των εναέριων μέσων που αναμένεται να ξεκινήσουν από αέρος ρίψεις, να βελτιωθεί περαιτέρω η κατάσταση.

Σύμφωνα με τον ίδιο μέσα στην ημέρα αναμένεται να επιστρέψουν στα σπίτια τους και όσοι από τους ανθρώπους τα είχαν εγκαταλείψει στις περιοχές που εκκενώθηκαν.

Προς το παρόν, «δεν υπάρχει πραγματική εικόνα από τις ζημιές», σημείωσε ακόμη ο κ. Κοροβέσης.

pelop.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ