«Όχι άλλη θυσία!»

0
10

Κινητοποίηση στο Σύνταγμα για τον αυτοκινητόδρομο Πύργος – Τσακώνα

Κινητοποίηση στο Σύνταγμα πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα η Σύμπραξη Συλλόγων και φορέων Μεσσηνίας και Ηλείας, κλιμακώνοντας τον αγώνα για την διεκδίκηση της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα.

Φορείς, συλλογικότητες, πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί παράγοντες και απλοί πολίτες ένωσαν τις φωνές τους και μετέφεραν το καθολικό αίτημα να υπάρξουν επιτέλους εξελίξεις με την δρομολόγηση της υλοποίησης του δρόμου Πύργος – Καλό Νερό Τσακώνα. Το αίτημα είναι αναγκαιότητα για να μπει πρώτα από όλα τέλος σε αυτή την… θυσία που δεν έχει τέλος στο τμήμα-καρμανιόλα.

«Η κατασκευή του συγκεκριμένου οδικού άξονα παραμένει σε στασιμότητα εδώ και δεκαετίες, παρά τις δεσμεύσεις και εξαγγελίες για την εκκίνηση του έργου. Ο αυτοκινητόδρομος αυτός δεν αποτελεί απλώς ζήτημα ανάπτυξης, αλλά είναι καθοριστικός για την οδική ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών της Δυτικής Πελοποννήσου», επισημάνθηκε με όλους να ζητούν  την άμεση επίλυση των διαδικαστικών και χρηματοδοτικών εμποδίων που παρακωλύουν το έργο.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός, ο Βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Περικλής Μαντάς, η Βουλευτής Β’ Δυτικού Τομέα Αθήνας του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου και η Βουλευτής Φλώρινας Θεοπίστη Πέρκα που έχει προσχωρήσει στη Νέα Αριστερά.