Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΣτο ετήσιο συνέδριο του Δικτύου των ΦοΔΣΑ συμμετείχε ο Δήμαρχος Ήλιδας και...

Στο ετήσιο συνέδριο του Δικτύου των ΦοΔΣΑ συμμετείχε ο Δήμαρχος Ήλιδας και πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Ηλείας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος

Στα Χανιά

Στο ετήσιο συνέδριο του Δικτύου των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και των Διαδημοτικών Επιχειρήσεων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων το οποίο διεξήχθη στα Χανιά, παραβρέθηκε πρόσφατα ο Δήμαρχος Ήλιδας και πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Ν. Ηλείας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Ειδικότερα, η 16η Πανελλήνια Σύνοδος των ΦοΔΣΑ τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης.

Βασικό θέμα του τριημέρου ήταν τα στερεά απόβλητα και η υφιστάμενη κατάσταση με τις προκλήσεις του προγράμματος «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή 2021 – 2027» και συγκεκριμένα οι νέες απαιτήσεις και υποχρεώσεις, όπως τη μετατροπή των Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων σε Μονάδες Ανάκτησης Ανακύκλωσης.

Επίσης συζητήθηκαν σοβαρά ζητήματα για τους ΦοΔΣΑ και την Τοπική Αυτοδιοίκηση κατ’ επέκταση, όπως η χρηματοδότηση των έργων με το καθεστώς της αναλογικής χρηματοδότησης, η ολοκλήρωση των ΠΕΣΔΑ ως ολοκληρωμένους, αξιόπιστους και βιώσιμους επιχειρησιακούς σχεδιασμούς και η εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας.

Μάλιστα, κατά τις εργασίες της δεύτερης ημέρας του συνεδρίου, ο Δήμαρχος Ήλιδας βρέθηκε στον προεδρείο, συντονίζοντας τη συζήτηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ