Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Ολονύχτια μάχη με διάσπαρτα μέτωπα και ισχυρούς ανέμους – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

0
1686

Κάηκαν σπίτια και ΙΧ σε Αετοχώρι και Πεύκα – Το κύριο μέτωπο της φωτιάς είναι ανάμεσα στα χωριά Αγνάντια και Άνθεια – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Ολονύχτια θα είναι η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων προκειμένου να συγκρατηθούν οι φλόγες και να περιοριστεί η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε από νωρίς το πρωί του Σαββάτου (19/8) στην περιοχή Μελία Αλεξανδρούπολη και έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων.

Το κύριο μέτωπο της φωτιάς λίγο πριν τις 23.00 είναι ανάμεσα στα χωριά Αγνάντια και Άνθεια και κινείται νοτιοδυτικά. 

Δείτε βίντεο:

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί και πλέον επιχειρούν συνολικά 176 πυροσβέστες, εκ των οποίων οι 28 έφτασαν αεροπορικώς από την Αθήνα, με 10 πεζοπόρα τμήματα και 48 υδροφόρα οχήματα. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έχουν σπεύσει επίσης εθελοντές, υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης, ενώ έντονη είναι η παρουσία αστυνομικής δύναμης και του στρατού.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι να πέσει το φως της ημέρας, από αέρος επιχείρησαν 14 αεροσκάφη εκ περιτροπής και τέσσερα ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό, ενώ με το που ξημερώσει θα σηκωθούν ξανά τα εναέρια μέσα και θα γίνει εκ νέου εκτίμηση του πύρινου μετώπου.

Η επιχείρηση της πυροσβεστικής κατά τη διάρκεια της νύχτας είχε επικεντρωθεί στο νότιο κομμάτι και στον Λουτρό, Αγνάντια και Νίψα, ενώ οι άνεμοι εξακολουθούσαν και ήταν ισχυροί δυσχεραίνοντας το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. 

Κάηκαν σπίτια και ΙΧ, ζημιές σε επιχειρήσεις

Η φωτιά στο Αετοχώρι και στο χωριό Πεύκα έφτασε στα πρώτα σπίτια όπου έχουν προκληθεί υλικές ζημιές τόσο σε οικίες όσο και σε αυτοκίνητα. Παράλληλα, κοντά σε σπίτια έχει φτάσει η φωτιά και στο χωριό Αγνάντια.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλο Τοψίδη, ζημιές έχουν υποστεί και επιχειρήσεις από τη μεγάλη φωτιά.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο protothema.gr