Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική Ελλάδα«ΞΕΣΚΟΝΙΖΕΙ» ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ: «Με παρελθόν» ο πατέρας που χτύπησε άγρια...

«ΞΕΣΚΟΝΙΖΕΙ» ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ: «Με παρελθόν» ο πατέρας που χτύπησε άγρια τον γιό του – Πυροβολούσε στο χωριό!

Γνωστός… από το παρελθόν ο πατέρας του 15χρονου τον οποίον ξυλοκόπησε επειδή του ομολόγησε πως… είναι ομοφυλόφιλος! Στα τέλη Οκτωβρίου 2023 είχε δημιουργήσει πρόβλημα στο χωριό κοντά στην Πάτρα (στο Παναχαϊκό) όπου ζει, πυροβολώντας με την καραμπίνα του με αποτέλεσμα να προξενήσει υλικές ζημιές. Ωστόσο οι κάτοικοι είχαν τρομάξει από την συμπεριφορά του και κάλεσαν την Αστυνομία. Η τότε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. έγραφε: «Συνελήφθη, προχθές το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας άνδρας, διότι προέβη με κυνηγετικό όπλο σε δυο πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να προξενήσει υλικές ζημιές σε οχήματα, τα οποία βρίσκονταν σταθμευμένα σε επιχείρηση. Οι αστυνομικοί βρήκαν στον τόπο του περιστατικού και κατέσχεσαν ένα πυροβόλο όπλο και 18 φυσίγγια»! Θα πρέπει να τονιστεί πως η συμπεριφορά του άνδρα έχει προβληματίσει καθώς δύο από τα αδέλφια του είναι αστυνομικοί.

Ο 15χρονος εξακολουθεί και νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο, όμως θα λάβει εξιτήριο. Όπως αποκάλυψε χθες η «Γνώμη», ήδη διετάχθη κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών για την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού κακοποίησης του 15χρονου από τον ίδιο του τον πατέρα, την ίδια ώρα δε αναζητεί λύση για την προστασία του από την ώρα που θα πάρει εξιτήριο από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.

Η υπόθεση προκάλεσε σοκ στο πανελλήνιο μετά τα όσα καταγγέλθηκαν στο «Χαμόγελο του Παιδιού» ότι το παιδί αιμόφυρτο πήγε στην πλατεία του χωριού κοντά στην Πάτρα (Ανατολικό Διαμέρισμα) μετά την κακοποίηση που δέχθηκε από τον πατέρα και τον θείο του.

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, αιτία ήταν ότι ο 15χρονος τους είπε πως είναι ομοφυλόφιλος, κάτι που πατέρας και θείος φέρεται να μην μπορούσαν να το δεχθούν. Το γεγονός έχει θορυβήσει και την σχολική κοινότητα του Γυμνασίου στο οποίο πηγαίνει ο μαθητής και μάλιστα υπήρξε και ενημέρωση από τον Διευθυντή του Σχολείου καθώς ανησύχησαν για την υγεία του μαθητή.

Στην δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την Αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρεται πως ο 15χρονος ζήτησε να βγει από το σπίτι όπου έμενε και ο πατέρας του δεν του το επέτρεψε, διαπληκτίστηκαν και το παιδί βρέθηκε με κακώσεις. Φέρεται μάλιστα να ήταν παρών και ο θείος του παιδιού και η μητριά του.

Έχει ήδη διαταχθεί ο ανήλικος να υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί η βαρύτητα των κακώσεων που υπέστη, όπως κατήγγειλε, από τον πατέρα του και αναλόγως του πορίσματος θα κινηθεί η ποινική διαδικασία.

Την ίδια ώρα η μητέρα του η οποία διαμένει στην περιοχή των Προσφυγικών καθώς είχε φύγει από το σπίτι (υπάρχουν ερωτηματικά για το αν σχετίζεται ο χωρισμός με τον πρώην άνδρα της με την συμπεριφορά του) εκδήλωσε εγγράφως την επιθυμία να αναλάβει η ίδια την επιμέλεια του παιδιού με την Εισαγγελική Αρχή να εξετάζει σοβαρά εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις ώστε το περιβάλλον να είναι ενδεδειγμένο για το παιδί. Ενδεχομένως, ως προσωρινή λύση από την Εισαγγελία να εξεταστεί το παιδί να μείνει με την μητέρα του και μετέπειτα να βρεθεί να εξεταστεί πιο μόνιμη λύση σε δομή φιλοξενίας.

flamis.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ