Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΠάτρα: Θρίλερ με την υπόθεση κακοποίησης 15χρονου-Σοκάρουν τα όσα αναφέρει η μητέρα...

Πάτρα: Θρίλερ με την υπόθεση κακοποίησης 15χρονου-Σοκάρουν τα όσα αναφέρει η μητέρα του

Σοκαριστικές δηλώσεις από τη μητέρα του 15χρονου αγοριού. Ανακριτής και εισαγγελέας καλούνται να πιάσουν το νήμα από το 2009.

Φρικιαστικές διαστάσεις παίρνει μέρα με τη μέρα, κι όσο αποκαλύπτεται το σκηνικό σταδιακά, η υπόθεση της άγριας κακοποίησης 15χρονου παιδιού από τον πατέρα και τον θείο του, την περασμένη Δευτέρα το βράδυ, σε οικισμό λίγο έξω από την Πάτρα. Στην κεντρική πλατεία του οικισμού. Εκεί ξυλοκόπησαν το παιδί πατέρας και θείος, όπως είπαν αυτόπτες μάρτυρες. Μ’ ένα ξύλο στο χέρι, ο πατέρας φέρεται να χτύπαγε τον γιο του χωρίς οίκτο. Ωσπου το παιδί σωριάστηκε στο έδαφος ανήμπορο…

Ο νεαρός, που πλήρωσε την ανεξέλεγκτη οργή πατέρα και θείου επειδή… τόλμησε να πάει κόντρα στα «πατροπαράδοτα» πιστεύω τους και να εκφράσει ανοιχτά τη σεξουαλική του προτίμηση, παραμένει «αιχμάλωτος» στο Καραμανδάνειο γιατί δεν έχει πού να πάει να μείνει προς το παρόν. Και αναγκαστικά νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας, παρότι ιατρικά έπρεπε να έχει πάρει ήδη εξιτήριο. Στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή, σχεδόν, είναι η μητέρα του, χωρισμένη εδώ και χρόνια με τον πατέρα του.

Η υπόθεση εξελίσσεται με δραματικό τρόπο όσο βγαίνουν νέα στοιχεία που αφορούν το περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγάλωνε το θύμα!

poster

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού» (στο οποίο απευθύνθηκαν κάτοικοι του οικισμού, για να προλάβουν τα ακόμα χειρότερα) ήταν εκκωφαντική! Αποκαλύπτει πως εδώ και χρόνια, από το 2009, η οικογένεια ήταν από στενή παρακολούθηση γιατί αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα…

Η μάνα ήξερε για το παιδί της…

Η μάνα του 15χρονου, που ζει καιρό τώρα μακριά από την οικογένεια, αποκάλυψε χθες ότι κι αυτή «τις έτρωγε από τον άνδρα της και γι’ αυτό αναγκάστηκε να φύγει από το σπίτι, ενώ είπε ευθέως ότι γνωρίζει εδώ κι ένα χρόνο πως το παιδί είχε αποκαλύψει τη σεξουαλική του ταυτότητα!

Ο πραγματικός λόγος που εδάρη το παιδί απ’ τους συγγενείς του δεν ήταν φυσικά ότι άργησε να γυρίσει στο σπίτι. Μπορεί να άργησε λιγάκι, αλλά ο λόγος που όπλισε τα χέρια πατέρα και θείου και τον ξυλοκόπησαν ήταν ότι δεν μπορούσαν να «καταπιούν» τη σεξουαλική του επιλογή.

Το κουβάρι μόλις αρχίζει και ξετυλίγεται. Ο 15χρονος, για την ώρα, έχει καταθέσει μήνυση κατά πατέρα και θείου για τον ξυλοδαρμό του, αλλά δεν έχει καταθέσει ακόμα επισταμένως το τι προηγήθηκε και το μοιραίο βράδυ αλλά και όλο το προηγούμενο διάστημα. Και όπως λένε οι πληροφορίες της «ΠτΔ», είναι διατεθειμένος να καταθέσει όλη την αλήθεια!

Στον ανακριτή η πλήρης κατάθεση

Μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα Ανηλίκων, η υπόθεση θα ανατεθεί πιθανότατα σε ανακριτή, λόγω της σοβαρότητάς της. Και σ’ αυτόν θα δώσει πλήρη κατάθεση ο μικρός. Με βάση, πάντως, τη μέχρι τώρα απόφαση του εισαγγελέα, πατέρας και θείος απαγορεύεται να πλησιάσουν ξανά το θύμα μέχρι νεωτέρας.

Σημειωτέον, το τηλεφώνημα για να επέμβει η ΕΛΑΣ να σώσει το παιδί το έκαναν κάτοικοι του οικισμού, που κάλεσαν το «Χαμόγελο του Παιδιού» και μετά άνθρωπος από το Χαμόγελο κάλεσε αμέσως την Αστυνομία στην Πάτρα, περιπολικό της οποίας πήγε άμεσα στην πλατεία του οικισμού, μαζί με το ΕΚΑΒ, και μετέφεραν τον 15χρονο στο Καραμανδάνειο.

Οι δύο φερόμενοι δράστες εξαφανίστηκαν από την Τρίτη το πρωί μέχρι την Τετάρτη τα μεσάνυχτα, για να αποφύγουν, όπως φαίνεται, τη σύλληψή τους με την αυτόφωτη διαδικασία, μετά τη μήνυση του παιδιού και την παρέμβαση του εισαγγελέα Ανηλίκων.

Ο ανακριτής θα καλέσει, φυσικά, και αυτούς και τη μητέρα του παιδιού και τη μητριά του και την αδελφή του θύματος, αλλά και υπεύθυνο από το «Χαμόγελο του Παιδιού». Και μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης, έχοντας όλα τα στοιχεία, θα αποφασίσει με τον εισαγγελέα εάν η κακοποίηση σε βάρος του 15χρονου ήταν σε βαθμό πλημμελήματος ή κακουργήματος ώστε να ασκήσουν και την ανάλογη ποινική δίωξη.

Γιατί είχε την επιμέλεια ο πατέρας

Κυκλοφορεί και μια ακραία πληροφορία: ότι και η 13χρονη αδελφή του θύματος έχει να πει πολλά στον ανακριτή!

Ενα ακόμα σημαντικό στοιχείο που μένει να διαλευκανθεί είναι για ποιο λόγο την επιμέλεια του παιδιού είχε πάρει ο πατέρας του και όχι η μητέρα του, όπως είθισται. Προφανώς, κάποιο κώλυμα θα υπήρχε με τη μητέρα του, εκτός αν δεν άντεχε άλλο μαζί του και παραιτήθηκε της επιμέλειας…

«Κι εμένα μ’ έδερνε για χρόνια»

Η οποία, παρεμπιπτόντως, μητέρα του έκανε χθες δηλώσεις-βόμβα: «Δεν είχε πέσει κάτι στην αντίληψή μου που να αφορά ξυλοδαρμό, ούτε μου είχε πει κάτι το παιδί όσο μιλάγαμε στο τηλέφωνο ή επικοινωνούσαμε ή ερχόταν σε μένα. Εγώ το γνώριζα ότι είναι ομοφυλόφιλος και συμφωνούσα με το παιδί. Το στηρίζω. Ο πατέρας του δεν συμφωνούσε ποτέ, δεν το δεχόταν. Από πέρυσι το καλοκαίρι το ήξερε, αλλά δεν το δεχόταν. Με χτύπαγε κι εμένα για 20 χρόνια. Είχαμε και δικαστήριο μαζί, είχε γίνει για ξυλοδαρμό. Από τότε που έφυγα από αυτόν τον άνθρωπο, γλύτωσα. Τρία παιδιά έχουμε. Τα δύο υποστηρίζουν τον μπαμπά. Ο μεγάλος και η τελευταία η κόρη μου υποστηρίζουν τον μπαμπά, όχι τον αδερφό μας εδώ».

Την επιμέλεια του 15χρονου παιδιού είχε ο πατέρας του -με τη σύμφωνη γνώμη της μητέρας του- η οποία λέγεται ότι θα ζητήσει να αναλάβει αυτή την ανατροφή του ανηλίκου. Είναι ένα θέμα που θα εξεταστεί από την Εισαγγελία Πατρών.

Ενδέχεται να της δοθεί η προσωρινή επιμέλεια για ένα διάστημα.

Αποκαλύψεις σοκ για το παρελθόν

Πολύ σοβαρά, όμως, και απολύτως ενδεικτικά ότι η φωτιά σιγόκαιγε χρόνια σ’ αυτό το σπίτι, είναι και όσα είπε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος:

«Είναι πολύ πιο πολύπλοκο το θέμα. Λάβαμε τις κλήσεις από δύο πολίτες του χωριού και μας είπαν ότι είδαν το παιδί αιμόφυρτο στην πλατεία, να συνεχίζει με ξύλο να το χτυπάει ο πατέρας και στη συνέχεια να πέφτει αναίσθητο. Αυτή τη φορά θα προχωρήσει η καταγγελία και δεν θα κολλήσει κάπου. Εμείς ειδοποιήσαμε αμέσως τον αστυνομικό διευθυντή της περιοχής προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι θα γίνουν αυτά που πρέπει να γίνουν άμεσα. Ξετυλίχτηκε το κουβάρι του προβλήματος όλα αυτά τα χρόνια γιατί την οικογένεια τη στηρίζαμε από το 2009. Στη συνέχεια δεχτήκαμε μια αναφορά, το 2012, για μια κατάσταση άσχημη, βία, αμέλεια. Το παιδί τότε ήταν 4 χρόνων. Το 2012 έγινε η αναφορά, έπρεπε κάποιος να παρακολουθεί την οικογένεια, το 2019 το ίδιο, το 2020 το ίδιο. Εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να παρέμβουμε σε μια οικογένεια παρά μόνο δίνουμε την αναφορά στον εισαγγελέα».

«Με πράγματα που δεν συνάδουν με πατέρα…»

Και το πλέον σοβαρό που είπε ο κ. Γιαννόπουλος: «Το 2021 δεχτήκαμε ενημέρωση από γιατρό στο Καραμανδάνειο ότι πήγε ο πατέρας το παιδί και είπε στον γιατρό να το βοηθήσει να γίνει έτσι, αλλιώς και αλλιώτικα. Να το βοηθήσει με πράγματα που δεν συνάδουν με πατέρα. Και έτσι μας είπε ότι αυτός ο άνθρωπος είναι βίαιος, επικίνδυνος και το παιδί κινδυνεύει. Του ζητήσαμε να κάνει εκείνος την καταγγελία για να έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Ετσι λοιπόν ήταν εν γνώσει των υπηρεσιών. Και φτάνουμε στο σήμερα. Εχει ρωτήσει κανείς τα τραύματα της ψυχής πότε θα επουλωθούν; Αν επουλωθούν ποτέ…».

Πάτρα: Τι λέει το Χαμόγελο του Παιδιού για την κακοποίηση του 15χρονου – Το θέμα ανέδειξε η «Π» του Σαββάτου

  • Ανακοίνωση για το περιστατικό άγριας κακοποίησης 15χρονου αγοριού στην Πάτρα εξέδωσε το Εθνικό Κέντρο για την Κακοποίηση και Εκμετάλλευση του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

«Το Εθνικό Κέντρο για την Κακοποίηση και Εκμετάλλευση του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σχετικά με το περιστατικό κακοποίησης 15χρονου από τον πατέρα και τον θείο του, καθώς, όπως αναφέρεται από δημοσιεύματα, τους αποκάλυψε πως είναι ομοφυλόφιλος, ενημερώνει για το χρονικό των γεγονότων:

«Στις 28/06/2024 λάβαμε δύο κλήσεις στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» από ευαισθητοποιημένους πολίτες, που αφορούσε την κακοποίηση ενός παιδιού 15 ετών σε χωριό στην περιοχή της Πάτρας.

Αναφέρθηκε περιστατικό όπου το παιδί κακοποιήθηκε έντονα σωματικά από τον πατέρα του και, αιμόφυρτο, κατευθύνθηκε στην πλατεία. Το παιδί νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Πάτρας σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Το Κέντρο των Γραμμών Βοήθειας και Υποστήριξης του Οργανισμού επικοινώνησε με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας αλλά και με το Αστυνομικό Τμήμα Πατρών, ενημερώνοντας για τις κλήσεις που έλαβε για την κακοποίηση του ανήλικου παιδιού.

Σημειώνεται πως η οικογένεια κατά το διάστημα 2009-2019 υποστηρίχθηκε ολιστικά από το Κέντρο Στήριξης του Οργανισμού στην Πάτρα. Επιπλέον, το 2012 είχαμε λάβει κλήση στην ”Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056” σύμφωνα με την οποία υπήρχε έντονη παραμέληση του ανήλικου. Αμεσα, όπως γίνεται για κάθε ανάλογη καταγγελία, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες».

pelop.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ