Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΦωτιά στο Αντίρριο με ισχυρούς ανέμους στην περιοχή – Ηχησε το 112...

Φωτιά στο Αντίρριο με ισχυρούς ανέμους στην περιοχή – Ηχησε το 112 ΦΩΤΟ

Λίγο μετά τις 15.30, για άγνωστο λόγο μέχρι στιγμής, ξέσπασε η φωτιά σε μία από τις χαμηλές πλαγιές της περιοχής και μέσα σε λίγα λεπτά επεκτάθηκε. Επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής

«Συναγερμός» σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για φωτιά που ξέσπασε στο Αντίρριο, κοντά στο χωριό Ανω Πλατανίτης. Στην περιοχή πνέουν αρκετά ισχυροί άνεμοι γεγονός που προβληματίζει τις αρχές.

Λίγο μετά τις 15.30, για άγνωστο λόγο μέχρι στιγμής, ξέσπασε η φωτιά σε μία από τις χαμηλές πλαγιές της περιοχής και μέσα σε λίγα λεπτά επεκτάθηκε.

Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, λίγα λεπτά αργότερα δημιουργήθηκε και μία δεύτερη εστία λίγα μέτρα πιο μακριά.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και ζητήθηκε έγκαιρα η συνδρομή και από αέρα. Συνολικά μετέχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης 75 άτομα, με τρία πεζοπόρα τμήματα,25 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν περιοδικά 9 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σε πολλές περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας και της Αχαΐας ήχησε και το 112 για την ενημέρωση των πολιτών. Μέχρι τις 15.22, οι πολίτες είχαν λάβει ειδοποίηση ώστε να απομακρυνθούν προς Ναύπακτο όσοι βρίσκονται στον Ανω Πλατανίτη, ενώ όσοι βρίσκονται στις περιοχές Μολύκρειο και Φραγκέικα να μεταφερθούν προς το Αντίρριο.

Οι πυροσβέστες δίνουν μεγάλη μάχη για να προστατεύσουν ανθρώπινες ζωές, σπίτια και περιουσίες, καθώς οι φλόγες περνούν μέσα από οικισμούς.

pelop.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ