Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΔήμος Ερυμάνθου: Τι άφησε πίσω η φωτιά- Επιστρέφει η ηλεκτροδότηση- Τι γίνεται...

Δήμος Ερυμάνθου: Τι άφησε πίσω η φωτιά- Επιστρέφει η ηλεκτροδότηση- Τι γίνεται με το νερό

Σήμερα η απάντηση για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Τις «πληγές» του μετρά ο Δήμος Ερυμάνθου μετά την φωτιά που πέρασε και άφησε τα σημάδια της σε έξι κοινότητες.

Μάνεσι, Σταυροδρόμι, Ρουπακιά, Αγία Βαρβάρα, Σκούρα και Κάλφα είναι οι περιοχές που βρίσκονται αντιμέτωπες με τα αποκαΐδια και τις καταστροφές που άφησε η πύρινη λαίλαπα.

«Η φωτιά έκαψε σχεδόν 40.000 στέμματα, καταστράφηκαν κατοικίες, στάβλοι, εξοπλισμός, ζωοτροφές» λέει ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θόδωρος Μπαρής ο οποίος εξηγεί πως σήμερα αναμένεται να δοθεί απάντηση για το αν θα κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Είναι κάτι που ζητήθηκε αμέσως και αν γίνει θα επισπεύσει τις διαδικασίες για μία οικονομική ενίσχυση για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες αλλά και για τις αποζημιώσεις των Δημοτών που έχουν πληγεί» λέει χαρακτηριστικά.

Μεγάλο πρόβλημα έχουν αντιμετωπίσει πολλοί οικισμοί με το νερό. «Η ηλεκτροδότηση άρχισε να αποκαθίσταται σταδιακά. Στην περιοχή Κάλφα αναμένεται να λυθεί το πρόβλημα μέχρι αύριο ενώ μέχρι τότε υπάρχει γεννήτρια. Το νερό ωστόσο, αν και η υδροδότηση έχει επιστρέψει, δεν είναι πόσιμο αυτή τη στιγμή. Οι ειδικοί συνέστησαν να μην πιούν οι κάτοικοι και να μη γίνει οικιακή χρήση» λέει ο κ. Μπαρής.

thebest.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ