Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάEuro 2024:  Αυτά είναι τα ζευγάρια των προημιτελικών κι όλες οι διασταυρώσεις...

Euro 2024:  Αυτά είναι τα ζευγάρια των προημιτελικών κι όλες οι διασταυρώσεις μέχρι τον τελικό

Δείτε τα ζευγάρια των προημιτελικών του Euro 2024, καθώς επίσης κι όλο το μονοπάτι μέχρι τον μεγάλο τελικό της 14ης Ιουλίου στο Βερολίνο. Η Ολλανδία κέρδισε με άνεση και ποιοτικό ποδόσφαιρο τη Ρουμανία με 3-0 για να προκριθεί στα προημιτελικά του Euro 2024 εκεί που θα αντιμετωπίσει την Τουρκία.

Οι γείτονες σε ένα ματς που έσπασε καρδιές υπέταξαν με 2-1 την έκπληξη της διοργάνωσης, Αυστρία, με χρυσό σκόρερ τον Μερίχ Ντεμιράλ και ήρωα τον τερματοφύλακά τους, Γκιουνόκ.

Πλέον, είναι γνωστές και οι οκτώ κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης, με τις μάχες για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου να μένοντας, αρχής γενομένης από την προσεχή Παρασκευή (05/06) και τα ζευγάρια Ισπανία – Γερμανία (19:00) και Πορτογαλία – Γαλλία (22:00).

Δείτε αναλυτικά τα ζευγάρια και το πρόγραμμα των προημιτελικών

Παρασκευή 5 Ιουλίου

  • 19:00 Ισπανία – Γερμανία
  • 22:00 Πορτογαλία – Γαλλία

Σάββατο 6 Ιουλίου

  • 19:00 Αγγλία – Ελβετία
  • 22:00 Ολλανδία – Τουρκία

 Ρουμανία – Ολλανδία 0-3: Σκούπισε τους Ρουμάνους με Χάκπο και Μάλεν και πέρασε επιβλητικά στους 8

Η Ολλανδία πραγματοποίησε την κορυφαία εμφάνισή της στο Euro 2024 και καθοδηγούμενη από έναν εντυπωσιακό Χάκπο (γκολ και ασίστ) και έναν αφηνιασμένο Μάλεν (σκόραρε δις ως αλλαγή), επιβλήθηκε 3-0 της Ρουμανίας και προκρίθηκε άξια στους 8. Η Ολλανδία προβλημάτισε έντονα με την παρουσία της στη φάση των ομίλων όπου περιορίστηκε στην 3η θέση (πίσω από Αυστρία και Γαλλία) όμως στο πρώτο νοκ-άουτ παιχνίδι της στο Euro 2024 φώναξε εκκωφαντικά “παρούσα” και… κατάπιε την δύσμοιρη Ρουμανία που βρέθηκε στο διάβα της.

Οι παίκτες του Ρόναλντ Κούμαν πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και πήραν μία τεράστια και συνάμα άξια νίκη στην “Αλιάντς Αρένα” με σκορ 3-0, με τον εκπληκτικό Κόντι Χάκπο να ανοίγει το σκορ για την ομάδα του στο 20′ και να βγάζει ασίστ στο δεύτερο γκολ μετά από ασύλληπτη ενέργεια και τον Ντόνιεν Μάλεν να σκοράρει δις μπαίνοντας αλλαγή στην έναρξη του δευτέρου μέρους! Αυτή είναι η πρώτη φορά μετά από τις 25 Ιουνίου 2000 (6-1 απέναντι στην Γιουγκοσλαβία) που η Ολλανδία κατάφερε να βάλει περισσότερα από ένα γκολ σε νοκ-άουτ αναμέτρηση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Νίτα, Ράτιου, Ντραγκούσιν, Μπούρτσα, Μόγκος (38′ Ρακοβίτσαν), Μ. Μάριν (72′ Τσικαλντάου), Μαν, Στάντσιου (88′ Ολάρου), Ρ. Μάριν, Χάτζι (72′ Άλιμπεκ), Ντραγκούς (72′ Μιχάιλα)

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Φερμπρούχεν, Ντάμφρις, Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Άκε (69′ Φαν ντε Φεν), Σχάουτεν (69′ Φέρμαν), Σίμονς, Ρέιντερς, Μπέρχβαϊν (46′ Μάλεν), Ντεπάι (90+2′ Ντεπάι), Χάκπο (84′ Βέχορστ)

Αυστρία – Τουρκία 1-2: Οι Τούρκοι πέταξαν για τους 8 με ηρωικό Ντεμιράλ και την απόκρουση του αιώνα στο φινάλε

Η Τουρκία επικράτησε 2-1 της Αυστρίας και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Euro 2024, όπου θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία. Ήρωας ο Ντεμιράλ με δύο γκολ στο 1′ και στο 59′. Μείωσε ο Γκρέγκοριτς στο 66′ για τους Αυστριακούς. Σωτήριος ο Γκιουνόκ με απόκρουση στο 90+5′. Η Τουρκία πήρε το τελευταίο “εισιτήριο” για τα προημιτελικά του Euro 2024. Η ομάδα του Μοντέλα επικράτησε 2-1 της Αυστρίας και πλέον περιμένει την Ολλανδία στις οκτώ καλύτερες ομάδες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Πρόκειται για την καλύτερη πορεία των Τούρκων από το Euro του 2008. Πρωταγωνιστής για τους Τούρκους ήταν ο Ντεμιράλ. Εκείνος άνοιξε το σκορ μόλις στα 57 δευτερόλεπτα και πέτυχε το ταχύτερο γκολ στην ιστορία των νοκ-άουτ του Euro. Ο Ντεμιράλ πέτυχε και δεύτερο γκολ, με κεφαλιά στο 59′ και διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του. Η Αυστρία μείωσε στο 66′ με τον Γκρέγκοριτς, όμως οι Τούρκοι άντεξαν την πίεση και κράτησαν το προβάδισμα, μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης. Μάλιστα στο 90+4′ ο Μπάουμγκαρντνερ πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, με τον τερματοφύλακα της Τουρκίας, Γκιουνόκ, να πραγματοποιεί τεράστια απόκρουση.

AΥΣΤΡΙΑ: Πεντς, Πος, Ντάνσο, Λιένχαρτ (64′ Βέμπερ), Μουένε (46′ Πρας), Σάιβαιλντ, Σμιντ (46′ Γκρέγκοριτς), Μπάουμγκαρντνερ, Λάιμερ (64′ Γκρίλιτς), Ζάμπιτσερ, Αρναούτοβιτς

ΤΟΥΡΚΙΑ: Γκινόκ, Μούλντουρ, Ντεμιράλ, Μπαρντακτσί, Καντιόγλου, Αϊχάν, Γιούκσεκ (58′ Όζτσαν), Γκιουλέρ (78′ Ακτούρκογλου), Κοκτσού (83′ Καχβετσί), Γιλντίζ (76′ Γιοκουσλού), Γιλμάζ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ